USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

İnme er canlandırma konulursa otama edilebiliyor

Türk Girişimsel Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Öztürk, inmenin er kişileştirme konulması şeklinde ameliyatsız otama edilebildiğini, muhtelif yöntemlerle daralan damarın açılabildiğini ve bu yolla hastanın damla geçirmesinin önlenebildiğini söyledi.

İnme er canlandırma konulursa otama edilebiliyor
29-10-2021 14:15
İstanbul

Türk Girişimsel Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Halil Öztürk, 29 Ekim Dünya İnme Günü'nde AA muhabirine icra ettiği açıklamada, nüzul tanısı koyulan marazlı düşüncesince önceki 4,5-6 saatin medikal tedavinin yapılabilmesi düşüncesince aşkın giranbaha müşterek devir dilimi bulunduğunu belirtti.

Bu devir aralığında pıhtı eritici çare uygulaması yahut önceki 8 saatte girişimsel adına tıkanan damarın içerisindeki pıhtının çıkarılması yolu ile tedavinin beklenir bulunduğunu dile getiren Öztürk, "Koldan çare vererek düzelmeyen hastalar düşüncesince girişimsel nöroradyoloji kadrosu kasık damarından girerek müşterek kateter yardımıyla tıkanmaya illet bulunan pıhtıyı çıkararak damarı açılış tedavilerini başarıyla uygulamaktadır." niteleyerek konuştu.

Öztürk, akla yatkın nöroradyolojik görüntüleme olanağı bulunan merkezlerde otama döneminin 24 saate denli beklenir olabildiğini laflarına ekleyerek, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Ekipler, dair spesifik yetişek almış radyolog, nörolog, kimi merkezlerde kardiyologlar ile bu arada beniz akıyla misyon sunmakta ve bellek haslet rahatsızlıkları aşkın hâlâ az riskle otama edilmekte. Bu işlemleri boğunuk bellek haslet cerrahisi adına tanımlayabiliriz. Girişimsel nöroradyolojide, kasık damarlarından girilerek bellek damarlarına ulaşılır ve aşkın hususi malzemeler kullanılarak tedaviler yapılır. Sonuç olarak, inmenin er canlandırma konulması biçiminde ameliyatsız otama edilebildiğini, muhtelif yöntemlerde daralan damarın açılabildiğini ve bu yolla hastanın selamünkavlen geçirmesinin önlenebildiğini vurgulamak istiyoruz."

Beyin haslet hastalıklarıın tedavisinin müşterek takım işi bulunduğunu özetleyen Öztürk, Sağlık Bakanlığının "Akut İnme Tedavi Modeli"ni başarıyla uyguladığını anlattı.

"Sağlık Bakanlığı, nüzul nâkil hastalar düşüncesince koskoca müşterek örgütlenmeyi başardı"

Beyin Sağlığı ve Hasta Derneği (BEYİNDER) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Dilcan Kotan Dündar ise tababet dalında sonuç zamanlarda yaşanmış bulunan aşkın gelişmelere karşın inmeye ilişkin ölümlerin nice ülkede üçüncü, kimi devletlerde ise ikinci tam arazi aldığını belirtti.

Halk ortada selamünkavlen adına aşina inmenin, amelî beyinin haslet hasebiyle müşterek devre görevlerini kaybetmesi adına tanımlandığını kail Dündar, selamünkavlen kararı zatî mağduriyetlerin, karı dramlarına ve şişman konuşu kayıplara illet bulunduğunu kaydetti.

Dündar, yüzün simetrisinin anide bozulması, konuşmada bozulma, konuşamama yahut konuşulanları anlayamama, boş boş konuşma, bünyenin paradigma ve dip kısmında anide kalp ve güç kaybı ve gevşeklik denli sebeplerin en kalın rastlanan mesail ortada arazi almış olduğu bilgisini vererek, "İnme hastalarında haslet tıkanıklığına yol açan pıhtı üçte ikisinde kalpteki problemlerden kaynaklanmışken, üçte müşterek hastada ise ahali ortada haslet kireçlenmesi adına aşina boyundaki haslet şiddeti ve müzayaka kaslı damarlardan kaynaklanır." niteleyerek konuştu.

İnmenin gözyaşı denli değiştirilemeyen sebeplerin yanında, erdemli tansiyon, şeker hastalığı hastalığı hastalığı, sigara kullanımı, şişmanlık, fiziki aktivitelerin azalması denli nispetle arama edilebilmekte nedenlerle ortaya çıktığını aktaran Dündar, BEYİNDER adına halkı bu riskleri dökmek düşüncesince himmet göstermeye ve en önemlisi harekete geçmeye çağırma ettiklerini dile getirdi.

Dündar, müşterek vakitler inmenin biçare müşterek dert adına benimseme gördüğünü ve nüzul nâkil hastaların itici su dibine tutulduğunu anlatarak, "Artık oyunun kuralı değişti. Bu meyus tablonun bundan böyle tedavisi mümkün. Erken ayırt edilen, akla yatkın sürede ve akla yatkın karışma edilen hastalarda bulguların kâffesi yada müşterek bölümü geriye dönebilir. Sloganımız, nüzul vakte dirlik müşterek yarıştır. Sağlık Bakanlığımız, nüzul nâkil hastaların en aceleci biçimde canlandırma ve tedavilerini düzenleyebilecek şifahane ve hekimlere kavuşması düşüncesince koskoca müşterek örgütlenmeyi nail durumda."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ