USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İstanbul'da iş stresinden bunalan mühendis Kazdağları'nda 'tam bağımsız dağ adamı

İstanbul'da alkan yakalı birlikte mühendisken izlediği birlikte diziden etkilenerek Kazdağları'nda bekâr yaşamaya süregelen Ahmet Tarık Taşdelen, kurduğu Melekler Ormanı ile tabiata yardım sunuyor.

İstanbul'da iş stresinden bunalan mühendis Kazdağları'nda 'tam bağımsız dağ adamı
27-11-2021 12:30
Balıkesir

Marmara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden 1995'te izinli olduktan sonradan ayrışık kademelerde çalışan, arkası sıra da İstanbul'da bilgelik sistemleri direktörlüğü özne 50 yaşındaki Ahmet Tarık Taşdelen, nice firmada yukarı düzem idarecilik vazifesini üstlendi.

Kentin yoğunluğundan ve stresinden bunalan Taşdelen, TRT 1'de izlediği "Kökler" dizisindeki Kunta Kinte'nin hikayesinden baş döndürücü etkilendi ve 4 sene evvela rahat ortak dirim sürmeye değişmeyen verdi.

Altı ay süresince Edremit Körfezi'nde yaşayabileceği ortak meydan arayan Taşdelen, Kazdağları'nda en DOĞRU ekincilik sahasına 6 kilometre mesafede, Havran'a ise 30 kilometre uzaklıkta 55 dönüm toprak satın aldı.

Kazdağları'nda bulunan, Havran sınırlarına müdahale koyak içerisindeki arızalı tarlasına ortak eğin çantası, hab tulumu, çadır, dinlenme kampı baltası, testere, dinlenme kampı kemirmek setiyle gelmiş şekilde yaşamaya süregelen Taşdelen, henüz sonradan ahşap ve brandadan oluşan ortak kulübe mensur etti.

Kulübesinin yanına koyun, inek, tavuk, ördek, hindi, bıldırcın ve kazları düşüncesince de toprak özne Taşdelen, et ve motorin ihtiyacını da buradan karşılıyor.

Kendi buğday, arpa, mısır, yulafını yetiştiren ve bu ürünler ile oyun özne Taşdelen, hayvanlarının kemirmek ihtiyacını da bu biçimde gideriyor.

Sebzelerini ağababa tohumlarıyla yetiştiren Taşdelen'in malzemelerini koyması düşüncesince icra ettiği beton yapının çatı ruhsatı da bulunuyor.

Kendisini "tam bağımsız dağ adamı" şekilde adlandıran Taşdelen, toplumsal medyadan çalışkan yayınlar yaparak insanlarla tecrübelerini paylaşıyor.

Gelen arzular üstüne insanların namına arazisine fahri amut çalı Taşdelen, Melekler Ormanı'nı oluşturdu.

İnsanların gönüllerine raci Taşdelen, namına amut diktiği insanların isimlerinin toprak almış olduğu tabelalarını da atölyesinde kendisi yapıyor.

"Buraya geldiğim günden buyana sayaç kullanmıyorum"

Ahmet Tarık Taşdelen, AA muhabirine, sabahleyin uyanır uyanmaz ön işinin sobayı yakarak namına kahvehane gerçekleştirmek bulunduğunu söyledi.

Tamamen dirim bilimsel vakte uyma ederek yaşadığını tamlayan Taşdelen, "Buraya geldiğim günden buyana sayaç kullanmıyorum. Acıkınca yiyorum, uykum ulaşınca uyuyorum. Tamamen dirim bilimsel devir kullanıyorum. Şehirdeyken hab yetmiyordu, burada ortak dü sayaç uyuduğunuzda güvenilmez güçlü uyanıyorsunuz." dedi.

Taşdelen kıraat alışkanlığının da baş döndürücü geliştiğini anlatarak şu biçimde konuştu:

"Hayatımda yekûn 100 iz okuduysam, 80'nini buraya geldikten sonradan okudum. Koyunları otlatmaya çıkıyorum. En baş döndürücü sevdiğim nesne çobanlık yapmak. Koyunlarımı otlatmaya çıkardığımda kitabımı kahvemi alıyorum, 2-3 sayaç onlarla saat geçiriyorum. Şehirdeyken daima kilogram problemim vardı, ölülük ve stresten ötürü 100 kilonun dibine düşemiyordum. Buraya geldiğimde de 110 kiloydum, baş döndürücü zorlanmıştım. Üç ay sonradan tartıldığımda 82 kiloydum. Şehirde senelerce kefaret yaptım ancak başaramamıştım. Burada günün değme saati canım ne isterse bazı bazı uykudan uyanıp kemirmek yiyorum. Şu anda da 80 ila 85 arasındayım. Kilo verince süreğen rahatsızlıklarım da gitti. Belim boynum baş döndürücü ağrırdı onlardan kurtuldum, kolesterolüm yüksekti demincek burada sıfır. Nefes problemimi giderdim, saatlerce yürüyüp ağaçlara tırmanabiliyorum. Buraya geldikten sonradan on paralık hastalanmış olmadım, süreğen yarım baş ağrısı hastasıyım, şehirdeyken dü haftada ortak kez yarım baş ağrısı ataklarım olurdu. Buraya geldikten sonradan çabucak üç kez yarım baş ağrısı hücumu yaşadım. Üçünde de şehre inmiştim ve derinliğine müddet orada kalmıştım."

"Bence site insanı duyarsızlaştırıyor"

Metropolün insanı içi dar duruma getirdiğini, değme şeyin ortak an evvela bitmesini istediğini dile getiren Taşdelen, "Burada değme nesne dayanak istiyor. Çok girintisiz çıkıntısız ortak kahvehane gerçekleştirmek düşüncesince üstelik sabretmeniz gerekiyor. Şehirdeyken ısıtıcının düğmesine basıp ortak an evvela sabırsızca fokurdamasını beklerken demincek burada kahveyi gerçekleştirmek düşüncesince evvela odun toplayıp kırıp sobayı yakmam lazım, sobanın üzerindeki suyun kaynaması lazım. Domates tohumunu ektiğinde onun sana domates verebilmesi düşüncesince müstelzim müddet enine boyuna ortak tomar ve bunlar değme daim dayanak gerektiriyor. Sabırla gidip sulaman, çapalaman lazım. Bence site insanı duyarsızlaştırıyor. Eskiden kedisi bulunan ortak kız arkadaşıma 'Ya kedin yahut ben.' demiştim. Şimdi çöpten fevt olgunlaşmak kadar bulunan ortak kediyi aldım, şu an bu arada uyuyoruz. Sahiplendiğim köpeklerin bütünü çıkmaz köpekleridir." sanarak konuştu.

Melekler Ormanı

55 dönümlük arazisinin 20 dönümünü kurduğu "Melekler Ormanı" adını verdiği projesine ayıran "tam bağımsız dağ adamı", projenin orman yangınlarının arkası sıra toplumsal iletişim araçları hesabından icra ettiği amut dikimi çağrısıyla ortaya çıktığını söyledi.

Diktiği fidanın videosunun dibine ortak bireyin "Benim evren üstünde dikili ortak ağacım yok." yorumunu yapması üstüne amut diktiğini ve önündeki tabelaya da o bireyin adını yazarak videosunu çektiğini özetleyen Taşdelen laflarına şu biçimde bitmeme etti:

"Onun yazdığı yoruma cevaben 'Artık senin de dikili ortak fidanın var.' niteleyerek paylaştım. Çok bahtiyar oldu, videoteyp da baş döndürücü nazarıitibar gördü. Onun arkası sıra nice arkadaşımız ismen amut dikmemi istedi. Yarım saatte 400 ileti ulaşınca baş döndürücü şaşırdım. Mesajların içerisinden ortak anneninki beni baş döndürücü duygulandırdı, 12 yaşlarında Fatma isimli kızını kanserden kaybetmiş. 'Kızım keşki orada ortak fidanda dirim bulsun.' demiş. Onun düşüncesince de ortak amut diktim. Azerbaycan-Ermenistan harbinde ön martir bulunan Azerbaycanlı askerimiz düşüncesince ortak amut diktim. Bu videoları paylaştıkça arzular henüz da artmaya başladı. Buraya ön geldiğimde bağımsız iktisap etmek istemiştim ve bunun yüzdelik 90'nını gerçekleştirdim. Sonra düşündüğümde bunun baş döndürücü bencilcesine ortak dilek bulunduğunu ayırt ettim. İnsanlar taayyüş iz artırmak isterler, ego de benden sonraya iz artırmak düşüncesince değme güneş amut dikmeye başladım ve insanlarla paylaştım. Bir peder kanserden ölen kızı düşüncesince ortak amut istemişti, babasının profiline girdim, kızıyla baş başa paylaşmış olduğu ortak fotoğrafında kızı baş döndürücü iyi ortak giysi giyiyordu, mutluydu. Sonraki fotoğraflarda sararmış, solmuş, hastanede kolunda serum. Daha sonradan babasıyla baş başa saçlarını sıfıra vurmuşlar. Birkaç rubai sonradan peder mevcut kızı yok. Bu beni baş döndürücü etkilemişti. Onun düşüncesince de amut diktim."

"Umarım henüz ortak tomar yerde Melekler Ormanı'mız yayılır"

Taşdelen, toplumsal medyadaki çalışkan yayınlarda "Ormanımıza acemi ortak ferişte geldi." ifadelerinin kullanılmasıyla Melekler Ormanı adının ortaya çıktığını belirtti.

Her güneş 5-6 parça amut diktiğini dile getiren Taşdelen laflarını şu biçimde tamamladı:

"Bir arkadaşımız bana 'Melekler Ormanı' namına buluş belgesi almamı başvuru etti. Ben de tersine Türkiye'nin değme durumunda Melekler Ormanı'nın olmasını istediğimi, değme yere bu kimse fidanların dikilmesini ve kişilere sahiplendirilse 'Hayatta tutunacak ortak dalım yok.' diyen insanoğlu tutunacak ortak bozukluk bulurlar. Hem ortak fidanı sahiplendikleri düşüncesince tabiat bilinçleri az buçuk artar. Bazı arkadaşlarıma çocuklarını alıp gelip burada amut dikmeleri çağrısında bulundum, bu çağrımı Balıkesir'de ortak anaokulu duydu ve 30 küçük bebek gelip Melekler Ormanı'na zat fidanlarını diktiler. Bu beni baş döndürücü bahtiyar etti. Hem ormana ortak fidanın eklenmesi bununla beraberinde o evlatların o tabiat bilincini alıp o ağacı sahiplenmesi beni antika bahtiyar etti. Ben de kendime hakeza ortak dirim gayesi edindim. Ankara'daki arkadaşıma hikayemi anlatınca onlar da Ankara'da ortak Melekler Ormanı gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Ben de gerçekleşirse baş döndürücü bahtiyar olacağımı ayrıca gelip ön fidanı rekzetmek istediğimi söyledim. Elazığ'da ortak kardeşim gene hakeza ortak projeyle ilgilendiren çalışıyor. Umarım henüz ortak tomar yerde Melekler Ormanı'mız yayılır, insanoğlu oralara gidip zat fidanlarını dikerler. Şehirde betonların ortada yeşil ararken bırakın amut dikmeyi yeşil ortak nesne göremezken ümit ederim zat fidanlarını diker, büyütürler ve bu sayede tabiat bilincimiz de gelişir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ