USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kabaceviz Şelaleleri ziyaretçilerini sonbahar renkleriyle karşılıyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, 'Kabaceviz Şelaleleri ve etrafı trekking yapanlara, ışık sanatçılarına, dinlenme kampı ve çiftteker meraklılarına senenin değme mevsiminde seslenme ediyor.' dedi.

Kabaceviz Şelaleleri ziyaretçilerini sonbahar renkleriyle karşılıyor
16-11-2021 11:55
Samsun
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Kabaceviz Şelaleleri ziyaretçilerini sonbahar renkleriyle karşılıyor

Samsun'un Çarşamba ilçesindeki Kabaceviz Şelaleleri'nde sonbahar topu topu ihtişamıyla yaşanıyor.

Kayaların oluşturduğu tabandan cari sular, rengi yeşilden kızıla dönen ormanın içerisinden sonbaharın huzuruyla süzülürken, insanoğlunun kulağına tabiatın kendine katışıksız şarkısını fısıldıyor.

Dökülen yaprakların ormanın zeminini kahverengiye boyadığı bölgede, tektonik oluşumlar dolayısıyla basamak kademe ıvır zıvır şelaleler ve ufak göller toprak alıyor.

Kabaceviz Şelaleleri'nin ilkin ikinci evresini görebilmek düşüncesince muhtemelen müşterek müddet akın etmek gerekiyor.

Ziyaretçilerine natür yürüyüşü, dağcılık, gösterici safari kabil sert baş döndürücü olanağı sunan şelalelere doğaseverler hararetli nazarıitibar gösteriyor.

İlçe merkezine 30 kilometre mesafede mevcut ve en dip noktası kestirmece 60 m. bulunan Kabaceviz Şelaleri, drone ile görüntülendi.

Kabaceviz Şelaleleri herhangi müşterek zaman güzel

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, AA muhabirine, Kabaceviz Şelaleleri'nin bekâr sonbahar aylarında değil senenin herhangi müşterek mevsiminde tabii güzelliğini koruduğunu belirtti.

Sonbaharda şelalelerin doğaseverlere biricik müşterek repertuvar sunduğunu dile getiren İpekdal, "Kabaceviz Şelaleleri ve etrafı trekking (yürüyüş) yapanlara, gösterici sanatçılarına, dinlenme kampı ve çiftteker meraklılarına senenin herhangi müşterek mevsiminde seslenme ediyor. Sonbahar aylarında ise nitelik cümbüşleriyle ayrı müşterek güzelliğe kavuşuyor." dedi.

Samsun'da tabii güzellikleri baş döndürücü uzakta aramaya icap olmadığını vurgulayan İpekdal, "Tekkeköy, Irmaksırtı, Saraçlı, Şeyhgüven, Ağcagüney güzergahından Abdal Deresi ve Çakmak Baraj Gölü'nün güzelliklerine de biricik rotayla ulaşılabiliyor." ifadelerini kullandı.

Güzel ancak riskleri var

Kabaceviz Şelaleri'nde kişi grubu ile trekking işleyen Yıldıray Ortahisar (22) ise umumi kendisine kişi aralarında ve darülfünun öğrencilerine temaşa yaptırabilmek düşüncesince burayı yeğleme ettiklerini söyledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Topluluğu (OMÜDAK) ile Panda Doğa Sporları ve Spor Tırmanış Kulübü üyesi bulunan Ortahisar, doğada hem eğitimi bununla beraber eğlenmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Yıllardır Kabaceviz Şelaleleri'ne seyahat düzenlediklerini ve bu kat henüz ıvır zıvır müşterek grupla geldiklerini bildiren Ortahisar, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımın da burayı beğeneceğini düşündüm. Sonbaharda hakkıyla baş döndürücü iyi müşterek atmosfere eş bulunan müşterek yer. İrili ufaklı şelaleler var. Bazı geçişler baş döndürücü güzel. Riskli ancak eğlendiriyor. Biraz yalçın müşterek zemine sahip. Biz bunu düşünülerek geldik. Herkese kaynak ederiz. Biz herhangi müşterek sene derneşik kendisine buraya 80 yabanlık müşterek ekiple çalışkanlık düzenliyoruz. Herkes güneş böylece yorulmasına karşın baş döndürücü eğlendiklerini belirtiyor. Şelalelerin olması kullanıcılarını farklı cezbediyor. Orman ve öz boyunun olması ve su sesi baş döndürücü henüz iyi kılıyor ortamı."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ