USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kalp nakliyle yaşama tutunan Asel uzuv gözleyen arkadaşlarına düş oldu

İzmir'de hanuman ayından beri Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Kardiyoloji Bölümünde aza muntazır 2 yaşındaki Asel bebeğin kalp nakliyle sağlığına kavuşması, ayrımsız serviste aza muntazır arkadaşlarına imge oldu.

Kalp nakliyle yaşama tutunan Asel uzuv gözleyen arkadaşlarına düş oldu
02-09-2022 13:06
İzmir

Türkiye'de kalp nakli dair ehemmiyetli merkezlerden birisi bulunan Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Kardiyoloji Servisi'nde 5'i acele kazanmak neredeyse mecmu 25 çocuk hasta, kalp nakli düşüncesince bekliyor.

Yaşamlarını boyunlarına astıkları bireşimli kalp dayanak noktası cihazlarıyla sürdüren ve rahatsızlıkları zımnında kontrollü kendisine hazır para bezdirmek mecburiyetinde bulunan çocuklar, ikinci evleri kendisine gördükleri odalarını örek resimleriyle, oyuncaklarla süslüyor.

Uygun kalbin bulunup nakledilmesi hayaliyle canlı küçük yürekler, otama gördükleri serviste ortak parasız düşüncesince akıllıca kalbin bulunmuş yer aldığı haberini alınca en bahtiyar anları yaşıyorlar.

Temmuzda Konya'da bire ortak yaşlarındaki adaşından nakledilen kalple sağlığına munsap 2 yaşındaki Asel Lina Adıyaman da servisteki dostlarının aktarım umudunu artırdı.

"Pek aşırı hastamızı bekleme sıralamasında kaybettik"

EÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zülal Ülger Tutar, AA muhabirine, çocuklarda kalp yetmezliğinin en ehemmiyetli sebeplerinden birinin doğumsal emraz bulunduğunu söyledi.

Ailelerin başta veladet zamanında ve motorin çocukluğu zamanında ilgi etmeleri icap ettiğini tamlayan Tutar, "Eğer evlatları dobra kilogram alamıyorsa, tagaddi esnasında zorlanıyorsa, terlemeleri var ise kesinlikle akla gelmesi müstelzim ortak durum. Doğumsal kalp rahatsızlıkları bundan sonraları memleketimiz koşullarında da otama edilebilen ortak durum. Ve gecikmeler zımnında kalımlı kalp hasarı ve kalp yetmezliği neredeyse ahval olabiliyor." dedi.

Doğumsal kalp rahatsızlıklarına dahil dair yaşanmış bulunan gecikmelerin ahir süreçte örgen naklini mecburi kıldığını aktaran Tutar, aktarım süreçlerinin dallar düşüncesince şimdi güçlü geçtiğine ayraç etti.

Tutar şunları kaydetti:

"Asel bebeğin kalp nakli olması başka dallar düşüncesince iri ortak imge oldu. Çocuklar aşırı sevindiler. 'İnşallah tığ de kalp nakli oluruz.' diyorlar. Kendileri düşüncesince de ortak imge oluştu. Motivasyonları ve umutlarında ortak artma oldu. Serviste yatan ortak hastamız 5 senedir kalp nakli bekliyor, 1 senedir hastanede kalıyor. Çok derinlemesine senelerdir bekleme sıralamasında bulunan hastalarımız var. Hatta 10 senedir listede bekleyen, bireşimli kalp cihazıyla geçinme tutunmaya etkin hastalarımız var.

Yurt haricinde bekleme süresi çelimsiz yer aldığı düşüncesince bu hastalara maşa takıldıktan aşırı çelimsiz ortak müddet sonraları nakilleri oluyor. Maalesef bizim vatanımızda proses uzadığı düşüncesince enfeksiyon ve nezif neredeyse komplikasyonlar görülüyor. Donör sayısında başta pandemi sürecinde aşırı açık ortak eksilme oldu. Zaten ortak tomar değildi. Çocuk gözyaşı grubunda teessürat yaşıyoruz. Pek aşırı hastamızı bekleme sıralamasında kaybettik. Özellikle bebeklerde aşırı biilaç kalıyoruz. Uygun bulunan hallerde da verici olmalarının ne derece yüksek ortak tutum bulunduğunu vurgulamak istiyorum."

"Hayalim dobra ortak hekim olmak"

6 senedir kalp aktarım gözleyen 14 yaşındaki Münire Cemre Yılmaz ise hayatını 5 senedir bireşimli kalp dayanak noktası cihazıyla sürdürdüğünü, 2 senedir hastanede otama gördüğünü aktardı.

Serviste kalp nakledilen değme çocuğun kendisi düşüncesince imge anlamına geldiğini özetleyen Yılmaz, "Asel Lina'nın aktarım olması bizi aşırı ortak tomar umutlandırdı. Biz de bekliyoruz, inşallah bizlere de çıkacak. En iri hayalim aktarım olup Zülal bacı neredeyse dobra ortak hekim olmak. Ben de çocuklarımı düzeltmek istiyorum." dedi.

Hastanede bulunması zımnında kardeşini aşırı kesif göremediğini, serviste yatan evlatların birbirlerini ahi kendisine gördüklerini dile getiren Yılmaz, "Okullarda ve parklarda gülme atan bahtiyar evlatların seslerini duyuyoruz. Servisimizin koridorlarında ise su düşüncesince yalvaran evlatların çığlıklarını duyuyoruz. Artık bunun sona ermesini, örgen bağışının artmasını istiyorum. Bu çetin dönemlerin geçmesini, alışılagelen dallar neredeyse parklarda okullarda olmayı istiyoruz." niteleyerek konuştu.

"Suyu kana kana içmeyi aşırı özledim"

Sümeyye Kübra Çakar da 10 senedir kalp nakli beklediğini 17 aydır ise hastanede otama gördüğünü söyledi.

Derslerine devre içi kendisine hastanede bitmeme ettiğini tamlayan Çakar, "En iri isteğim sağlığıma kavuşmak. Kardeşimi aşırı özledim ve piyasa kahvaltısını aşırı özledim. Suyu kana kana içmeyi özledim. Asel çocuk iyileşti, bizlere imge oldu. Bütün tün onun düşüncesince afsun ettim, en hayırlısı olsun diye. Naklin yer aldığı tün öğrenince aşırı bahtiyar olduk." niteleyerek konuştu.

Neslihan Filiz ise kalp nakli olup sağlığına kavuşmayı aşırı istediğini, bu süreçte hepsi evlatların birbirlerine dayanak noktası bulunduğunu anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ