USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kanser tarama programları hayat kurtarıyor

Kanser tedavisinden güzel son alınmasında er teşhisin ehemmiyetli gösteriş oynadığını tamlayan Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Neslihan Özyurt, “Günümüzde derneşik meydana getirilen taramalar yahut belirtiler nedeniyle er canlandırma edilen sert aşırı dokunmabana türünde bundan b

Kanser tarama programları hayat kurtarıyor
04-02-2022 10:18

Medical Park Ordu Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Neslihan Özyurt, Uluslararası Kanserle Savaş Örgütü çeşidinden anons edilen ve 2000 yılından bugüne tamamı dünyada farkındalık haset yerine etkinlikler planlı 4 Şubat Dünya Kanser Günü hasebiyle bilgilendirmede bulundu.

Binden ortak tomar dokunmabana çeşidi var

Vücuttaki tamamı dokulardan orijin alabildiğinden binden ortak tomar sayıda dokunmabana türünün tanımlandığını dile getiren Uzm. Dr. Neslihan Özyurt, “Kanser; hücrelerin cemaat bulunduğu kalıtım bilimi materyalde hasar oluşması ve bu hasarın onarım edilemeyerek birikmesi ile oluşan, orijin almış bulunduğu dokuya benzemeyen ve bambaşka nesiç ve organlara intişar potansiyeli bulunan çirkin işkilli tümörlere maruz addır” niteleyerek konuştu.

Bu belirtilere dikkat

Kanser tedavisinden kalburüstü netice alınmasında er teşhisin ehemmiyetli gösteriş oynadığına nazarıitibar çekici Uzm. Dr. Özyurt, “Günümüzde derneşik meydana getirilen taramalar ile er canlandırma edilen dayanıklı baş döndürücü dokunmabana türünde bundan sonra mükemmel iflah sağlanabiliyor. Özellikle ansız kilogram kayıpları, karın yada makattan düzgün olmayan nezif yada akıntı, emcek yada bünyenin rastgele ortak durumunda ortaya çıkan ve tedricen büyüyen kitle, etraflıca devamlı öksürük yada nağme kısıklığı, iyileşmeyen yaralar, dışkılama alışkanlığındaki değişiklikler, yutma güçlüğü, hazımsızlık, vücuttaki bulunan benlerin yada lekelerin düzgün olmayan büyümesi yada kanaması uyaran olmalı ve geç kalınmadan doktora başvurulmalıdır” şeklinde konuştu.

En ehemmiyetli aktif fiil sigara

Ülkemizde de gelişigüzel gözyaşı grubundaki insanoğlu çeşidinden baş döndürücü kalın yerine tüketilen sigaranın, ortamında bulunan 3 binden ortak tomar dokuncalı kimyevi hasebiyle akciğerden lüzum kesesi ve pankreas kanserine denli dayanıklı baş döndürücü kanserin en önde mevrut sebebi bulunduğunu kail Uzm. Dr. Özyurt, şu detayları paylaştı:

“Kanser tanıdık vakaların yüzdelik 50'sinin sebebi çevresel esbap dediğimiz; sigara, alkol, obezite, virüs ve bakteri kıl payı mikroplu ajanlar, UV ışınları, kimyevi ajanlar (katran, benzen, boya maddeleri, asbest, bazısı kozmetikler), radyasyon; yüzdelik 35'inin sebebi kalıtım bilimi koddaki bir aşırı yaşlılıkla münasebetli bulunan mutasyonlar, yüzdelik 15'inin sebebi ise kalıtımsal kısaca kalıtım bilimi geçiştir. Buradan da anlaşılacağı kıl payı gerçekte sorulması müstelzim gerçek istifham ilk önce kanserden kesinlikle korunmamız gerektiğidir. Maalesef devletimizde de gelişigüzel gözyaşı grubundaki insanoğlu çeşidinden baş döndürücü kalın yerine tüketilen sigara, ortamında bulunan 3 binden ortak tomar dokuncalı kimyevi hasebiyle akciğerden lüzum kesesi ve pankreas kanserine denli dayanıklı baş döndürücü kanserin en önde mevrut nedenidir. Kanserle mücadelede şahıslara sigaranın hasarlarının anlatılması ve bırakılması dair yardımda bulunulması, başta afiyet profesyonellerinin önde mevrut amacı olmalıdır.”

Kanser önlenebilir ortak hastalık

İnsan nüfusunun artmasının ve sanayileşmenin artmasıyla tamamı dünyada dokunmabana vakalarının tedricen arttığını ve devletlere iktisadi ortak ağırlık oluşturduğunun altını çizen Uzm. Dr. Özyurt, “Kanserden ölümlerin kestirmece üçte biri, gövde kütle indeksinin azaltılması (zayıflama), elan ortak tomar miktarda göveri ve netice tüketimi, fiziki aktivitenin artırılması, duman ve içki kullanımının bırakılması ile baş döndürücü ağırbaşlı oranlarda azaltılabilir. Bu cins tutum biçimi kanserin önlenmesinde en maliyet-etkin yöntemdir. Yine kanserden ölümleri azaltmada en çalışan yöntemlerden birisi er aşinalık olduğundan, makul marazlı gruplarının taranması ehemmiyet sunma etmektedir. Bunun düşüncesince 30-65 gözyaşı arası hanımlara serviks (rahim ağzı) kanseri taraması, 40-69 gözyaşı arası hanımlara emcek kanseri taraması ve 50-70 gözyaşı arası avrat ve beylere kolorektal dokunmabana taraması devletimizde Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) çeşidinden parasız yerine gerçekleştirilmektedir” ifadelerini kullandı.

Tarama programları sağlıklı kalımları arttırıyor

Kanserde tarama şekillerinin yaygınlaştırılması ve tedavisindeki aşama kaydetmelerin başta akıbet 50 yılda kansere ilişkin ölümleri ehemmiyetli seviyede azalttığını ve sağlıklı kalımlarda artışa illet bulunduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Özyurt, “Fakat halen evren çapında kestirmece gelişigüzel 6 ölümden 1'i kansere ilişkin gerçekleşmektedir. Tüm dünyada ve devletimizde en ortak tomar muteber dokunmabana otama yöntemleri; dokunmabana cerrahileri, şua tedavisi, immünoterapiler, kemoterapiler, zeki ilaçlar ve moleküler tedavilerdir. Hastaya ve dokunmabana şekline mucibince değişmekle bu arada çoğunlukla er etaplarda cerrahi, ara sıra birlikte yada biricik başına radyoterapi ve sonra kimyevi otama uygulanmakta, elan ati etaplarda ise biricik başına kemoterapi, immünoterapi yada zeki tedaviler bahis konusu olabilmektedir. Tedavi planı yapılırken hastanın yaşı, performansı, tagaddi durumu, cemaat bulunduğu hastalıklara ilişkin yerine ortak riziko analizi yapılıyor ve en makul yönteme marazlı ve yakınları ile bu arada değişmeyen verilir" bilgilerini verdi.

Farkında olun er yakalayın

Netice yerine kanserle mücadelenin en ehemmiyetli adımı farkındalığımızın faziletli olması ve derneşik periyotlarda cinsiyet, yaş, fiziki durum, fasile öyküsü kıl payı kriterlerin cezaevi önüne alındığı programlarla tarama yapılmasıdır. Kendinizde alışmış bulunmadığınız bağlam gözlemlemeniz biçiminde kontrollerinizi yaptırmayı boşlama etmeyiniz. Şüphelendiğiniz gelişigüzel ayrışık halde sizlere asistan iktisap etmek kıl payı gelişigüzel devir anık olduğumuzu hatırlatarak her insanın bilmiş bulunduğu lafı yeniden edelim: Kanserde er aşinalık hayat kurtarır” niteleyerek laflarını noktaladı.

Metin Akyürek
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ