USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kanser tedavisinde ‘Robotik Cerrahiler’ uzmanlara avantaj sağlıyor

Robotik Cerrahi tekniği yardımıyla uzmanlar, ameliyatları vücutta iri birlikte kesi oluşturmadan konforlu birlikte salah süreci ile sağlayarak hastanın dirim standardını arttırıyor.

Kanser tedavisinde ‘Robotik Cerrahiler’ uzmanlara avantaj sağlıyor
01-12-2021 14:46

Jinekolojik cerrahide; dokunmabana ameliyatları, rahmin çıkarılması, şişman istidatlı miyomların alınması, genital sarkmaların düzeltilmesi, gizli tüperin açılması kademe sonuç adım ağır jinekolojik ameliyatların baş döndürücü şişman kısmı robotik cerrahi sistemle yapılıyor. Medicana Ataşehir Hastanesi Kadın Doğum Ve Jinekolojik Onkolojik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Göçmen, “Biz, eş doğumda Türkiye'de evvel robotik cerrahi karşıcı ekibiz. Robotik cerrahiyi en kalın tercih ettiğimiz alanlar, jinekolojik kanserler dediğimiz kanserler bünyesinde rahim ağzı kanseri, rahim yahut endometrium kanserinde, er mertebe mebiz kanserlerinde baş döndürücü sıkı kendisine kullanıyoruz.” dedi.

Da Vinci Robotik Cerrahi, öbür adıyla robot teknolojisi, tababet dünyasında cerrahinin eriştiği en doğacak uygulayım bilimi durumuna geldi. cerrahların robot teknolojisi yardımıyla gerçekleştirdiği ameliyatlar vücutta kesi oluşturmadan konforlu müşterek salah süreci oluşturmakta ve hastanın hayat kalitesi arttırmakta Jinekolojik cerrahide; dokunmabana ameliyatları, rahmin çıkarılması, şişman istidatlı miyomların alınması, genital sarkmaların düzeltilmesi, gizli tüplerin açılması kademe sonuç adım ağır jinekolojik ameliyatların baş döndürücü şişman kısmı robotik cerrahi sistemle yapılıyor. Robot teknolojisi, ana rahmi zarfında konforlu müşterek biçimde terzilik atabilme ve ayrıca aletleri bileğin dönemeyeceği genişliğinde döndürerek cerraha şişman suhulet sağlıyor.

“Robotik cerrahiyi en kalın tercih ettiğimiz alanlardan birincisi, genital kanserler”
Konu için mütekellim Kadın Doğum Ve Jinekolojik Onkolojik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Göçmen, “ Dünyada robotik cerrahinin kullanılması 1990'lı yılların böylecene başladı. Temel kendisine hâlâ er lakin esas bizim şu anda Da vinci sistemi dediğimiz sistem, 1999 senesinde düzene girdi ve kullanılmaya başladı. 2005 senesinde da jinekolojik hastalıklarda, dişi hastalıkları dalında FDA onayı alındı. Ondan sonradan da lüzum Amerika'da, gerekse Avrupa'da baş döndürücü aceleci müşterek yararlanma sektörü bulmaya başladı. Biz, eş doğumda Türkiye'de evvel robotik cerrahi karşıcı ekibiz. 2008 senesinde başladık ve baş döndürücü ağır müşterek serimiz oldu. Hangi bölgelerde kullanıyoruz, En kalın tercih ettiğimiz alanlar birincisi, genital kanserler, jinekolojik kanserler dediğimiz bu kanserler bünyesinde rahim ağzı kanseri, rahim yahut endometrium kanseri, yumurtalıkların er çevrim kanserleri baş döndürücü sıkı kullanabileceğimiz alanlardan, müşterek diğeri endometrisi dediğimiz başta hanımlarda adetlerde baş döndürücü ağır sancı, ilişkide sancı, nüsha zamanında makata vuran ağrı, idrarda yanma, idrarda nezif kademe kendini muhtemelen fail endometriozis ki başta sıkı endometriyozi diyoruz. Bu olaylarda robotik cerrahi baş döndürücü yayılmış kendisine kullandık ve kullanıyoruz. Bir apayrı kalın tercih ettiğimiz düzlük miyomlar. Kadında en kalın gördüğümüz güzel kuşkulu tümörler içerisindedir miyomlar başta bebek ümidi bulunan kişilerde, rahimi arkalamak bunun şeklinde miyomların katılması robotik cerrahiyle baş döndürücü kırılan müşterek biçimde ortadan kaldırıp gine baş döndürücü kırılan sözde müşterek mikroskop altında dikiyormuş kademe rahim duvarını dikerek gebelikte ve tevellüt sırasında riski en organ indirecek biçimde cerrahi uyguluyoruz. Bu da robotik cerrahinin baş döndürücü kalın kullanıldığı alanlardan biri” dedi.

“Riskli bulunan olaylarda robotik cerrahi işlemi yaparak hastalarımıza araştırma görevlisi oluyoruz”
Prof. Dr. Göçmen, “Genital sarkmalarda da roboik cerrahiyi kalın kullanıyoruz. Özellikle dayanıklı doğumlara ilişkin karşımıza çıkan rahim sarkması, vajinal sarkmalar gine bizim baş döndürücü yayılmış kendisine robotik cerrahi tercih ettiğimiz alanlardan müşterek tanesi. Bunun haricinde gine başta tekrarlayan hamilelik kayıplarında rahim ağzı yetmezliği varsa bunlarda rahim ağzına abdominal duyurum dediğimiz müşterek terzilik atarak gebelikte er tevellüt riskini yahut ceninisakıt riskini ortadan kaldırmaya müteveccih müşterek cerrahi uyguluyoruz.

Bunun haricinde elbette öbür alanlar da var. Özellikle karambol dediğimiz yahut ağır rahimi kabul etme ameliyatlarında baş döndürücü yayılmış kendisine dünyada da bizde de geçer not robotik cerrahiyi ehemmiyetli müşterek alternatif kendisine hastalarımıza sunuyoruz. “ niteleyerek konuştu.

“Robotik cerrahilerle cerrahi müdahale yaptığımız hastalar ameliyattan sonradan dört - ilkokul saatte ayağa kalkmış oluyor”
Prof. Dr. Ahmet Göçmen, robotik cerrahinin avantajlarını sıraladı “Niye robotik cerrahi kullanıyoruz? Birkaç nedeni var. Bunlardan birincisi kırılan kesiler ve dikişlerle işlemlerimizi yapmış oluyoruz. İkincisi dokuyu baş döndürücü yakından görerek işlemi gerçekleştiriyoruz. Neredeyse on santimlik müşterek mesafeden dokuya yaklaşıyoruz. Sanki tığ mikroskop altında cerrahi müdahale yapıyormuş kademe ameliyatlarımızı yapıyoruz. Dolayısıyla hem hastaya hâlâ kırılan müşterek cerrahi müdahale yapmış oluyoruz. Hem hâlâ endamsız müddet hastanede kalmasını sağlıyoruz. Daha endamsız müddette toplumsal yaşama ve şayet çalışıyor ise işine dönmesini sağlıyoruz. Bir apayrı pozitif yanları da açıkça cerrahi ile kıyasladığımızda hâlâ estetik, hâlâ önemsiz deliklerden açıkça cerrahiyle yapacağımız cerrahileri yapmış oluyoruz. Özellikle ur olaylarında tığ kuşak altı kuşak üstü kesilerle cerrahimizi yapıyoruz. Halbuki robotik cerrahiler ile yaptığımızda 5 delikten yahut arada sırada 4 delikten bu cerrahiyi tamamlamış ve yapmış oluyoruz. Dolayısıyla ameliyattan ahir dördüncü, beşinci saatte hastamız ayağa kalkmış oluyor. Erken devirde hareketli oluyor, er devirde hastaneden çıkıyor ve hastamızı er devirde toplumsal yaşama kazandırmış oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mustafa Ayabakan - Sevgi Canpolat

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ