USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kar festivali ayrımlı illerden binlerce kişiyi Hakkari'de buluşturdu

2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'nde 2 çağ devam eden festivale katılanlar, kar voleybolu, kar raftingi, yamaç paraşütü, adlı sanlı sanatçıların konserleri ve Anadolu Ateşi Dans Grubu'nun gösterileriyle doyasıya eğlendi.

Kar festivali ayrımlı illerden binlerce kişiyi Hakkari'de buluşturdu
07-02-2022 13:25
Hakkari

Güvenlik güçlerinin terörle mücadeledeki kararlılığı sebebiyle rahat ve emniyet ortamının organizasyon edilmiş olduğu Hakkari'de bu sene 4'üncüsü planlı kar festivali, Türkiye'nin ciharıyek yanından ve emlak dışından binlerce kişiyi buluşturdu.

Valilik, Hakkari Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının yardımı ile 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'nde 5-6 Şubat'ta planlı festival, koyu ilgi gördü.

Soğuk havaya karşın Hakkarililerin yanı esna kaç ilden, İran ve Irak'tan gelmiş olarak festivale eklenen binlerce kişi, muhtelif gösteriler, kar raftingi, yamaç paraşütü, kar voleybolu ve güreş kabil etkinliklere katılarak eğlendi.

Reng-i Hakkari Sanat Topluluğu ile Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun gösteri sunduğu, dengbejlerin ve adlı sanlı sanatçıların konser verdiği festivalde vatandaşlar, türküler eşliğinde halaylar çekip ski yaparak unutulmaz anlamış olur yaşadı.

"Hakkari'de sahn var"

Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, AA muhabirine, soğuk havaya karşın site sakinlerinin yanı esna değişik illerden, İran ve Irak'tan aşırı sayıda ferdin festivale katıldığını söyledi.

Festivalin etkinliklerle, konserlerle mahmul kırcı geçtiğini tamlayan Akbıyık, şunları kaydetti:

"On binlerce insanımız buraya geldi. Çeşitli spor ve raks gösterileri sunuldu. Yılmaz Erdoğan, Mustafa Erdoğan, Anadolu Ateşi, Reng-i Hakkari, Gece Yolcuları katıldı. Müthiş indinde curcuna oldu. Hakkari mutlu, Hakkari'de sahn var. İnşallah bu hayat, rastgele devir henüz dobra olacak. Tüm Türkiye'yi Hakkari'ye bekliyoruz. Hakkari, şita sporlarının merkezi olacak, çekicilik merkezi biçimine gelecek. Tüm Türkiye'den ilgi de bunu gösteriyor. Teleferiğimiz, 6 bin m. pistlerimiz, otelimiz rastgele nesne hazır. İnşallah doğacak zamanlarda henüz dobra olacak."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise binlerce gencin, çocuğun indinde arada olduğu, baş başa ski yaptığı, geleceğe kendince duydukları emniyet ile arzusu indinde arada paylaşmış olduğu hususi indinde devir diliminde olduklarını söyledi.

Kentte rahat ve emniyet ortamının organizasyon edilmesiyle gençlerin değişik beklentilerinin ön plana çıktığını tamlayan Karaaslan, bu doğrultuda kurulan tesislerin çocuk, eş ve gençlerle dolup taşmasının ehemmiyetli ve kalburüstü bulunduğunu vurguladı.

Hakkari'deki ski merkezinin bölgenin çekicilik merkezi biçimine geldiğini, Şırnak'tan, Diyarbakır'dan aşırı sayıda ziyaretçiyi ağırladığını dile getiren Karaaslan, Valilik koordinesinde, İl Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor müdürlüklerinin iş birliğiyle yılda 10 bin çocuğa ski eğitiminin verildiğini aktardı.

Kentin yatırımlar sebebiyle şişman indinde değiş ve tahavvül yaşadığına dikkati çekici Karaaslan, şu şekilde konuştu:

"Hakkari'de ski yapmayan kalmasın basar açısıyla baş başa gençliğe müteveccih aşırı ehemmiyetli indinde projenin gerçekleştirilmiş olduğuna da tanıklık ediyoruz. Bu sayının artırılması, buradaki dirayetli evlatların keşfedilmesi ve bu tesislerden ulusal sportmen sayısının yükseltilerek bizlere dünyada alım çalım yaşatacak kaç gençlerin çıkmasını amaçlayacak hedeflerimiz de var. Vatan düşüncesince emlak sınırlarında ve bitim ötesinde şişman indinde savaşım veriliyor. Eğitimden sağlığa, adil eksiksiz amme hizmetlerine denli İstanbul'da, İzmir'de ne var ise Şırnak'ta, Hakkari'de o olsun anlayışıyla sunulan aşırı ehemmiyetli indinde savaşım var."

Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu ise akıbet zamanlarda tamamı dünyada seçenek gezim türlerinin yaygınlaştığını, şita turizminin öne çıktığını belirtti.

Hakkari'nin maksut şartların hepsini namına getirdiğini aktaran Ağacanoğlu, "Yüzde 88'i dağlık bulunan indinde iliz. Derin vadileri, erdemli zirvelere ehil ve koyu kar alıyor. Karın yerde kalma süresi 6 kocaoğlan buluyor. Hakkari, turizmde büyümekte bulunan indinde şehir. Dışarıdan yatırımcılar da buraya dönük durumda. Bu etkinlikler ilin ekonomisine de yardım sağlıyor." dedi.

"Hakkari emniyetsiz dobra indinde yer"

Festival düşüncesince İstanbul'dan mevrut Yekta Ünalan, şehrin coğrafyasına fanatik kaldığını ve her insanın bu güzelliği görmesi icap ettiğini söyledi.

Bütün şita sporlarının şehirde yapılabileceğini aktaran Ünalan, "Çoğu ülkede göremeyeceğiniz indinde manzarayla karşılaşıyorsunuz burada. Dünyanın en dobra dağlarının bulunmuş olduğu indinde bölge. Hakkari, ilkin şita turizmini tercih edenler için, dağcılık ve natür sporlarıyla uğraşanlar düşüncesince emniyetsiz dobra indinde yer. Bölge insanı aşırı misafirperver. Herkese burayı görmeyi öneririm." ifadelerini kullandı.

Van'dan mevrut Kübra Başaran ise "Festivali aşırı övdüler, aşırı iptila ediyordum ama indinde çeşit baht olmuyordu. Burada olmaktan aşırı mutluyum. Türlü çeşit eğlenceler var. Çok kalabalık, insanoğlu mutlu. Dostane, rahat mahmul indinde yassı var. Zaten muktezi bulunan da bu. Umarım bu aktiviteler sonsuz bitmeme eder. Etkinliğin burada yapılması ayrı indinde güzellik." niteleyerek konuştu.

Zeynep Aydın da il dışından kaç ferdin kente geldiğini tabir ederek, "Festival aşırı dobra geçti. İnanılmaz eğlenceli. Hava soğuk ama memleketimizin kullanıcılarını sıcakkanlılığıyla herkesi ısıtıyor. Herkesi buraya bekliyoruz. Festival bizim düşüncesince aşırı önemli. Şehrin hem yapısını bununla beraber imajını değiştiriyor. Bu curcuna dostluğa, barışa misyon ediyor." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ