USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kas ağrılarına iyi gelen gıdalar

Mevsimine mucibince aldığı kadar akla yatkın gıda almayanların günce yaşamda adale ağrısı yaşayabileceğini tamlayan Diyetisyen Tuğba Küçük, bu mevzuda kimi ipuçları verdi.

Kas ağrılarına iyi gelen gıdalar
01-10-2021 08:39

İş stresi, spor, ev temizliği derken yorulan bedenle giriş başa kaslarda ağrılar olmasının alışılagelen bulunduğunu tamlayan hususi Medicana Bursa Hastanesi Diyetisyeni Tuğba Küçük, “Bir çeşitli geçmeyen adale ağrıları düşüncesince yoğun pıtrak analjezik kullanmaktan nice ad bıkmıştır.

Romatizmal ağrılardan migrene, adale ve rahim ağrılarına derece katı beraberinde tomar sıkıntıya iyi gelen 10 gıdadan çokları ahali ortada iyi bilinmektedir. Sağlıklı nemalanmak vücudumuzun akıllıcasına emek harcaması düşüncesince beraberinde tomar önemlidir. Kişi yeteri kadar makul gıda alamazsa, ne eyvah ki adale ağrısı ve acısı kaçınılmazdır. Zencefil, anadan görme tıbbın vazgeçilmezidir. Zencefil köken bitkisinin maksimum tanıdık etkisinden birisi bulantıyı önlemesi ve göden müsekkin özelliğidir. Bu nebat bire beraberinde sürede menstürel kramplar ve idman sonrası oluşan adale ağrılarıyla da savaşır. Baş ağrısı savaşçılarının en güçlülerindendir. Çünkü anti enflamatuar özelliğe sahiptir. Baş ağrısı çektiğinizde yahut süreğen giriş ağrınız var ise beraberinde bardak zencefilli nebat çayı çekmek şikayetlerinizi yatıştırır” dedi.

Zerdeçalın da yangı müdahale edinmek neredeyse vücutta nice etkiye eş bulunduğunu tamlayan Tuğba Küçük, “Araştırmalar romatoit artrit ve osteoartrit bulunan şahısların curcumin maddesi içeren gıda takviyeleri aldıklarında elan şen yürüyebildiklerini göstermiştir. Zerdeçalı karabiberle giriş başa bezdirmek emilimini arttırmaktadır. Bu nedenle sözünü ettiğimiz baharatların karışımını yapmış olup o halde uygulamanız beraberinde tomar elan sansasyonel olacaktır. Kabak çekirdeği, yarım amir ağrısı ağrılarına iyi gelen beraberinde mineral bulunan magnezyumu gani tazammun eder. Aynı sürede osteoporozu önlemeye ve otama etmeye de enine boyuna yardımcıdır. Daha beraberinde tomar magnezyum deposu düşüncesince beslenmenize badem ve kaju fıstığı, ıspanak ve dürme kabil dip yeşil yapraklı sebzeler, fasulye ve mercimeği de ekleyebilirsiniz” niteleyerek konuştu.

Antienflamatuar omega 3 yağ asitleriyle komple bulunan somonun keyif düşüncesince mefkûre bulunan yiyecekler listesinin en başlangıcında toprak aldığını tamlayan Tuğba Küçük, “Kalp dostu kendisine da onama edilir ve bire beraberinde sürede romatoit artritteki mafsal ağrılarına iyi gelir. Ton balığı, sardalye ve uskumru kabil ilgisiz su balıklarının öteki çeşitleri de bu bakımdan iyi seçimlerdir. Yaban mersini, iltihaplanmayla savaş edip, ağrıları azaltacak fito besleyicilerle doludur. Eğer keçi yemişi sezonu değilse dondurulmuş kendisine da tüketilebilir. Çilek ve portakal kabil antioksidan ve polifenol içeren öteki meyveler benzeri beraberinde müsekkin etkiye eş olabilir. Yapılan araştırmalara mucibince 20 nüsha ekşi kiraz yemenin ağrı üstündeki tesiri biricik analjezik deva almakla aynıdır. Eğer bu sizin düşüncesince tam değilse, vişnenin 45 tanesi iltihabın deposu bulunan C belirteç proteini azaltmakta nice ilaçtan elan etkilidir. Araştırmacılar, maraton koşucularında yarıştan beraberinde hafta evvel ilkin ekşi kiraz suyu içenlerde içmeyenlere mucibince elan az adale ağrısı oluştuğunu gözlemlemiştir. Bunun sebebi meyvenin zarfında mevcut antioksidan ve antienflamatuar bileşiklerden kaynaklanır. Kapsiasin bibere acısını verici maddedir ve analjezik özelliği ile bilinir. Bazı araştırmalar, ateş biber tüketmenin enflamasyonu azalttığını göstermektedir. Bu yanma tesiri bire beraberinde sürede beyindeki ağrı sinyallerini bloklayan endorfin hormonu salınımını da başıboş bırakır. Ada çayının, kaşındıran geçit ağrılarının ve asabi giriş ağrılarının sonlanmasında sansasyonel bulunduğu kanıtlanmıştır. Ayrıca dağ çayı karaciğeri temizler, bronşit ve astım belirtilerini hafifletir, hafızayı sağlamlaştırır ve akıl fonksiyonlarını geliştirir. Diğer müspet tesirleri arasında, stresi ve beraberinde tomar terlemeyi azaltması, saçların beyazlamasını yavaşlatması, içki şekerini düşürmesi ve diş hitit iltihaplanmasını sonlandırması da bulunmaktadır. Nane yağı, irritabl bumbar sendromundaki ağrılı kramplar, doğal kavara yağı lambası yağı ve şişkinliği yatıştırır. Nane çayı ise göden hastalıklarına iyi gelir” halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ