USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kasımpaşalı topçu Awer Mabil'in esin donör yaşamı

Kasımpaşa'nın çevrim ortada para aktarımı etmiş olduğu Kenya kökenli Avustralyalı topçu Awer Mabil, sığınmacı kampında başlayıp yeşil sahalarda güzel birlikte halde bitmeme fail esin donör birlikte avlu hikayesine sahip.

Kasımpaşalı topçu Awer Mabil'in esin donör yaşamı
25-02-2022 14:30
İstanbul

Ailesinin harp zımnında Güney Sudan'ı vazgeçme ederek Kenya'da yerleştiği Birleşmiş Milletler kontrolündeki Kakuma Mülteci Kampı'nda 1995 senesinde dünyaya mevrut Mabil, çocukluk periyodunun şişman bölümünü burada geçirdi.

Babasını muharebede kaybeden Awer Mabil, 10 yaşına gelene denli anası ve dü kardeşiyle kampta emekli koşullarda yaşantı savaşı verdi. Daha sonradan amcasının bulunmuş olduğu Avustralya'ya hususi vizeyle barhana eden Mabil ve ailesinin yaşamı, şu an 26 yaşlarında bulunan oyuncunun futboldaki doyurmak performansıyla değişti.

Mülteci kampında dostlarıyla örtüsüz ayakla oynadığı futbola bulunan aşkı Avustralya'da da bitmeme fail Mabil, bu ülkede kabiliyetini göstererek ulusal takıma denli yükseldi. Avustralya'da müşterek dü takımda oynadıktan sonradan Avrupa'nın şeklini markajcı Mabil, bu kıtada Midtjylland, Esbjerg ve Paços de Ferreira'nın formalarını giydi.

Süper Lig'in devir ortada Kasımpaşa, hücuma müteveccih oynayan Avustralyalı futbolcuyu kiralık şekilde renklerine karışma etti

Mabil: Kampta geçirdiğim bölüm gelişigüzel şeye gönül borcu duymamı sağladı

AA muhabirinin sorularını cevap veren Awer Mabil, sığınmacı kampında yaşadıklarının avlu mücadelesinde namına şişman çelim verdiğini ve hikayesiyle dayanıklı kazanmak istediğini söyledi.

Mülteci kampında en şişman zorluğu çocuklardan mavera fasile büyüklerinin yaşadığını özetleyen Avustralyalı futbolcu, "Kamptaki bölüm benim düşüncesince gır gır ve dörtköşe geçti. Orada esas zorluğu canlı ayrıntılar değil, evlatların aileleri, anneleri, babaları. Sürekli dostlarımla birlikteydim ve onlarla oynuyordum. Geçirdiğim bölüm dünyadaki gelişigüzel şeye gönül borcu duymamı sağladı. O nedenden dolayı ego bunu müşterek ağırlık değil, edindiğim müşterek sınama şekilde görüyorum. Ayrıldıktan sonradan sığınmacı kampını 14 yaşlarındayken görüşme ettim. O devir oradaki evlatların emekli şerait altında büyüdüğünü gördüm. Geçirdiğimiz dönemin ne denli emekli bulunduğunu elan elleme anladım." niteleyerek konuştu.

Kampta tagaddi ve tahaffuz özellikle kazanmak kimlik nice sorunla karşılaştıklarını aktaran Mabil, "Aile şekilde müşterek kartınız olmaktadır ve ona gereğince size şart veriyorlar. Aile üyelerinin sayısına gereğince pirinç, fasulye denli asliye gıda maddelerini alıyorduk. mühim olan, dü hafta süresince aldığınız yemeği akilane müşterek biçimde kullanabilmek ve beslenebilmek. Burada planlama önemli. Belirttiğim denli esas ağırlık yetişkinler içindi. Çünkü ayrıntılar ne şartta olursa olsun eğlenebilirler, oynayabilirler fakat yetişkinlerin yapması müstelzim baş döndürücü nesne var." ifadelerini kullandı.

Kakuma Mülteci Kampı'nı yoğun müşterek biçimde görüşme ettiğini ve kurduğu "Barefoot to Boots" isminde oluşumla oradaki ufaklıklara dayanak noktası olmaya çalıştığını kail Mabil, şunları kaydetti:

"14 yaşlarında ağabeyimle sığınmacı kampına döndüğümüzde ufaklıklara bavullar ortamında giysiler götürmüştük. Çocukların orada sade ayakla ayak topu oynadığını gördük. Bu oluşumu ihdas tamir etmek orada canlandı zihnimizde. Daha sonradan Avustralya'ya gittiğimde kadro arkadaşlarıma hakeza müşterek gidiş bulunduğunu söyledim. Onlardan ayakkabılarını aldım ve kamptaki ufaklıklara gönderdim. Bu biçimde genişlemeye bitmeme ettik. Sadece ayak topu oynayanlar düşüncesince değil, evlatların sayrılarevi ihtiyaçları, kız evlatlarının başka gereksinimleri düşüncesince de iane eylemek talip beraberce bağlanak kurduk. Yaptığımız işle alım çalım duyuyorum."

"Geldiğim yerdeki müşterilerini da anabolizma ediyorum"

Awer Mabil, baş döndürücü sevilmiş olduğu futbola kampta başladığını ve hile tarzı ile çıkmaz futbolunun izleri bulunduğunu belirterek, "Avustralya'ya gittiğimizde ehemmiyetli müşterek sorumluluğum bulunduğunu biliyordum. Çünkü orada, bu şansı bulamayan evlatları anabolizma ediyordum. Elimden gelenin en iyisini yapmak, oradan çıkan ve bu olanaklara ehil sıfır evlatları en elleme biçimde anabolizma eylemek düşüncesince daima çalışmaya bitmeme ettim. Sonunda da buraya ulaştım." dedi.

Avustralya'ya gittikten sonradan istediklerini etme dair elan baş döndürücü vesile bulduğunu vurgulayan Mabil, şöyleki bitmeme etti:

"Hayatı müşterek gezi şekilde görüyorum ve ego de bu avlu yolculuğundayım. Ülkemi ulusal takımda anabolizma ettiğim düşüncesince baş döndürücü mutluyum. Avustralya'nın bana sunmuş olduğu fırsatın karşılığını özgülemek düşüncesince baş döndürücü çalışmaya bitmeme ediyorum. Aynı sürede omzumdaki sorumluluğun da farkındayım. Milli takımda rollendirirken geldiğim yerdeki müşterilerini da anabolizma ediyorum. İlham ödeme ihtimalimin bulunmuş olduğu müşterilerini da anabolizma ediyorum. Başarmak istediğim baş döndürücü nesne var. Şampiyonlar Ligi'nde oynadım ve gol attım. Milli takımda oynadım. Bu standardı oldukça yükseğe çıkartmak isterim ki benden sonradan doğacak döl bunun hesabına çıkabilsin. İnsanlar bu zorluklara karşın topçu olabilmeyi ve doyurmak olabilmeyi görsünler. Bu mesuliyeti taşıdığım düşüncesince de alım çalım duyuyorum."

"En şişman idolüm Cristiano Ronaldo"

Awer Mabil, Portekizli dünyaca adlı sanlı şimal topçu Cristiano Ronaldo'yu dayanıklı aldığını belirterek, "En şişman idolüm Cristiano Ronaldo. Onun hikayesi de havadan değil. Geldiği arazi de havadan değil. Her şeyi başardı. Müthiş müşterek zihnî çelim ve çalışkanlık. Çocukluğumdan buyana onu izlem ediyorum. Futboldaki amacım de Şampiyonlar Ligi'nde oynamak, Avrupa'nın en şişman 5 liginde şekil giyebilmek ve Dünya Kupası'nda oynamak. Başarmak istediğim baş döndürücü nesne var." değerlendirmesinde bulundu.

Stada mevrut taraftarları eğlendirmek ve onların elleme bugün geçirmelerini getirmek talip müşterek ayak topu anlayışına ehil bulunduğunu aktaran Mabil, "Ben kendim müşterek ayak topu izleyicisiyim. İzlemeyi baş döndürücü seviyorum. Stada izlemeye gittiğimde bundan sağlık kabul eylemek istiyorum. Ben de taraftara onu sunacak aktör kazanmak istiyorum. Futbolu kendimi izah türü şekilde kullanıyorum." halinde düşünce belirtti.

Kasımpaşa'ya aktarma olmaksızın ilk Avrupa kupalarında savaşım fail şişman Türk takımlarını bildiğini dile getiren Avustralyalı futbolcu, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Şampiyonlar Ligi'nde oynayan Galatasaray, Beşiktaş denli takımları biliyordum. Buraya geldikten sonradan beni esas şaşırtıcı Türk taraftarların futbola atfettikleri şişman ehemmiyet oldu. Bu da sizi aktör şekilde motive ediyor. Gelmeden ilk Türkiye'deki ayak topu ortamıyla ilişik baş döndürücü bilgelik sahibi değildim. Danimarka'da bana Danca öğreten hocam Türk'tü ve ayrımsız sürede Fenerbahçeliydi. Bu hafta Fenerbahçe'yi yenip, onu kızdırmamız geçişsiz niteleyerek düşünüyorum. İnşallah yaparız."

"Aç gözlülük baş döndürücü ağılı müşterek şey"

Awer Mabil, Afrika kıtası özellikle kazanmak az daha dünyada yaşanmış bulunan muharebeler ve buna ilişkin sorunlarla ilişik düşüncelerini aktardı.

"Hayat az buçuk söylediklerimiz, anabolizma ettiklerimiz ve savunduklarımızla alakalı." diyen Mabil, "Ben dünyada hepsi düşüncesince yeteri kadar nesne olduğuna inanıyorum. Bütün müşterilerini müşterek zerre şekilde görüyorum. Özellikle politikacılar, arada sırada öz menfaatlerini başka kişilerin menfaatlerinin önüne koyabiliyorlar. Kendi ülkelerinin menfaatlerini başka devletleri irtical korumaya çalışabiliyorlar. Bu da aç gözlülükten kaynaklanıyor. Aç gözlülük baş döndürücü ağılı müşterek şey. İnsanlar elan fazlasını istiyor. Özellikle sorunu mucit insanoğlu daima elan fazlasını istiyor. Diğer kişilerin hakkını gasp etmeye çalışıyorlar ve ya onlardan elan fazlasını istiyorlar. Paylaşmayı öğrendiğimizde, gelişigüzel şeyin elan elleme olacağını düşünüyorum. Dünya biz düşüncesince yeterli. Paylaşmayı bilmemiz ve aç gözlü olmamamız lazım." açıklamasını yaptı.

Hayatında ayrımcılığa uğramış olduğu ahval da bulunduğunu dile getiren Mabil, "Bir ırkın diğerinden yüksek bulunduğunu erişmek ve ya deri renginden çevre yüksek bulunduğunu erişmek bana gönül rahatlığı tarafın sorunu denli geliyor. Hepimiz müşterek yolculukta bulunuyoruz ve böylece bu bitecek. Ben gelişigüzel devir yârenlik vermeyi yeğleme ediyorum. Onlar beni zevklenmek ve verdiğim sevginin karşılığını belirtmek istemiyorlarsa, bu onların problemi. Benim problemim değil. Irkçılık yapanların bir çok çok genel anlamda elektronik beyin başlangıcında müşterek nesne yazıyor. Ya da arkanızdan söylüyor. Çünkü gelip bunu yüzünüze gönül rahatlığı yapmazlar." ifadelerini kullandı.

"Batılı yaşantı seçimi bana az buçuk robotik denli geliyor"

Afrika haricinde Avustralya ve Avrupa'da geçinme şansı bulduğunu özetleyen Mabil, "Batı dünyasındaki yaşantı seçimi bana az buçuk robotik denli geliyor. Sürekli takvime uymaya çalışma, 'Şunu yapmam lazım, bunu yapmam lazım.' denli daima yaşamı müşterek şeye gereğince biçimlendirme hali var. 'Mutlu kazanmak düşüncesince bunu gerçekleştirmek lazım, bunu muvaffak gelişmek lazım, buna erişmek lazım.' denli müşterek anlayış. Afrika'daki yaşantı seçimi ve kültürü bundan ağız ağıza farklı. Afrika'daki insanoğlu elan baş döndürücü hatırat hayatta gelişmek ve o anın tadını boşaltmak istiyorlar. O anın tadını çıkardıktan sonradan ehil oldukları şeylere şükür ediyorlar. Bu da ihtimal elan az şeye ehil olsalar da onları elan bahtiyar ediyor. Ben Afrika'ya ne devir gitsem kendimi elan çevik ve elleme hissediyorum." niteleyerek konuştu.

Avustralyalı futbolcu, Afrika kıtasında yaşanmış bulunan problemlerin tespitini yapmanın kolay, fakat çözümünün emekli bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu vaziyetten beslenen, yarar sağlayıcı birtakımı ülkeler, politikacılar var. Afrika'daki devletlerin kesme olması birtakımı devletlerin işine gelmiyor. O nedenden dolayı orada sorunlar bitmeme ediyor. Benim denli hem gün batısı hem de oradaki yaşantı biçimini sınama etmiş kişilerin Afrika'ya elan müşterek tomar asistan olabileceğini düşünüyorum. Batı devletlerinde yaşadıktan sonradan paranın ne derk geldiğini anlayabiliyorsunuz. Para hakkıyla gelişmenizi sağlayabiliyor ve akilane kullandığınızda etrafınızdaki kişilerin ve ülkenin de gelişimine ulama sunabiliyorsunuz. Afrika'da şişman müşterek mal vardığında ve ya çıkarlarını geçindirmekten elan müşterek tomar mal kazanmaya başladıklarında genel anlamda onu kendileri ve yakınındaki insanoğlu düşüncesince harcıyorlar. Bunun namına akilane bölgelere akilane yatırımlarla hem elan müşterek tomar insanoğlunun bu paradan yararlanmasını sağlayabilirler hem de dünya şekilde büyümeye bitmeme edebilirler. Ben hakeza yapılmasının elan akilane olacağını düşünüyorum."

Awer Mabil, başardıklarıyla dayanıklı olmaya çalıştığını dile getirerek, "Hayatın tadını çıkarmaya çalışıyorum. İnsanlara muvaffak gelişmek istedikleri şeylerin beklenir bulunduğunu göstermeye çalışıyorum. Hiçbir nesne olanaksız değil. İnsanlara sabah yeli vermeye, inançlarını arttırmaya çalışıyorum. Başarmak arzu ettiğiniz gelişigüzel nesne mümkün." ifadeleriyle laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ