USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Kekemelik sadece konuşma bozukluğundan ibaret değildir'

Kekemeliğin sert aşırı bileşene ilişkin olabileceğini tabir fail Dil ve Konuşma Terapisti bulunan Anıl Güler, "Kekemelik problemininin çözümünün, gönül ve konuşma terapistleri kabilinden bireye has sağaltım planları ile kabil olabilir. Küçük füru bir fazla aşırı kez keke

'Kekemelik sadece konuşma bozukluğundan ibaret değildir'
26-04-2022 12:46

Kekemelik dayanıklı baş döndürücü bileşene ilişkin olabileceğini tabir fail uzmanlar, kekelik problemininin çözümünün, anahtar ve konuşma terapistleri çeşidinden bireye saf tedavi planları ile beklenir bulunduğunu bildirdi. DİLGEM'de Dil ve Konuşma Terapisti bulunan Anıl Güler, kekelik dair bilgiler verdi. Güler, ferdin ne anlatmak istediğini değişmez yerine bilmiş bulunduğu lakin talep dışı, tekrarlayan nağme uzatmaları ve kesilmeleri sebebi ile konuşmasındaki akıcılığının aksi etkilendiği birlikte bozuk para yerine tanımlanan kekemeliğin dayanıklı baş döndürücü bileşene ilişkin olabildiğini aktardı.

Güler, kekemeliğin tedavisi beklenir birlikte dava bulunduğunu belirterek, "Kekemelik seslerin, hecelerin yada birlikte tane heceli kelimelerin tekrarı, seslerin uzatılması ve bloklar şeklinde görülebilir. Kekemelik problemininin çözümü, anahtar ve konuşma terapistleri çeşidinden bireye saf tedavi planları ile mümkün" ifadelerini kullandı.

"Kekemelik sadece konuşma bozukluğundan ibaret değildir"

Birçok insanoğlunun kekemeliği rüçhan yerine konuşma problemi yerine düşündüğünü aktaran Güler, "Bozukluk tanımı esasen sadece tekrarlar, uzamalar ve bloklardan oluşmaz. Kekeleyen insanla, söz yitimi çekmelerine erinç türlü aksi fert tepkiler yaşayabilirler. misal hasretmek gerekirse, konuşma esnasında huzursuzluğa ve mücadeleye kere açabilecek yahut ağız ağıza konuşmaktan kaçınmaya çalışabilecek düşünceler, düşünce ve sıkılma duygularını içerir. Diğer insanoğlu ise buna aksi reaksiyon verebilir. Örneğin, keke ayrıntılar dair kişi akranları çeşidinden zorbalığa sunulan kalabilir ve yetişkinler ise işyerinde mobbing yada ayrımcılığa uğrayabilmektedir. Bu cins tepkiler güçlü keke bireylerin ne anlatmak istediklerini zorlaştırabilir. Özetle kekelik hayat standardını ehemmiyetli seviyede düşürebildiği biliniyor. Bu sebeple kekelik sadece kekelik değildir. Çünkü bu durumun insanoğlu yaşamını topu topu yönleriyle etkilediğini biliyoruz" dedi.

"Kekemelik değişkendir"

İnsanların rastgele halde ayrımsız halde yahut ayrımsız oranda kekelemediklerini kail Güler, "Bu, durumun en asap bozucu yönlerinden birisi olabilir. Çünkü konuşmacılar ne devir kekeleyeceklerini ve ne devir suhulet konuşabileceklerini rastgele devir kestirim edemezler. Kekemeliğin bu öngörülemez tavrı, ferdin ebeveynlerinin, öğretmenlerinin ve akranlarının kafasını karıştırabilir. Çünkü bireyin ne birlikte halde kesintisiz olduğunu, lakin başka hallerde ne kekeleyip savaşım ettiğini alçalma edebilirler. Bunun nedeni, konuşmacının aldığı kadar güç göstermemesi değil, kekemeliğin tahavvül göstermesidir. Kekeme fert ve onu dinleyenler bu değişkenliği beklemeyi ve bildirme etmeyi öğrendikçe, kekemelikle başa kabarmak henüz emeksiz bir duruma gelir" açıklamalarında bulundu.

"Kekemelik karmaşıktır"

Güler, laflarına şu halde bitmeme etti: "Bir yüzyıllık araştırma, nice teoriye kere açtı lakin birlikte tane birlikte esas vardır. Kekemelik dümdüz değildir. Bu psiko-mantıksal birlikte dava değildir. Duygusal sıkıntıya ne olsa bile. Ebeveynlerden kaynaklanmaz. Ebeveynler evlatların kekelik yaşamalarında ehemmiyetli birlikte gösteriş oynamasına karşın ve bu sadece fiziki birlikte dava değildir. Kekeleyen insanoğlu hem iskelet tıpkı zamanda fizyolojide terbiyeli farklılıklar gösterir. Kekemelik ayrımsız ailede çabucak birlikte tomar insanlarda görülür. Bu sebeple kalıtım bilimi birlikte bileşen olması muhtemeldir ve nörolojik değişik bulunan şeylerle hem strüktürel tıpkı zamanda fonksiyonel münasebetli olabildiği düşünülmektedir. Bu gerçekleri aşina olmak ,kekeleyen kişilerin ve ailelerinin yaşadıklarını henüz dobra anlamayı öğrenmelerine araştırma görevlisi olabilir".

İnsanların kekelerken kusur birlikte bilinçlilik yapmadıklarını tamlayan Güler, "Tıpkı başkalarının yapacağı kabilinden konuşmaya çalışıyorlar. Konuşmalarından yahut değişik olmaktan utanıyorlarsa, konuşmakta zorlanırlar ve kaçınmaya çalışırlar. Eğer konuşmaları erinç sıkılma duyuyorlar yahut çekiniyorlarsa iri ihtimalle sohbeti kesmeyi istiyorlardır. Bu, problemi henüz da kötüleştirir ve bozukluğun tesirini arttırır. İnsanlar kekemeliğin alışılagelen bulunduğunu bilseler, o devir henüz özgürcesine ve emeksiz yazışma kurabilirler. Bazı şeyleri kekeleyerek söyleseler güçlü karşısındakilere kendini anlatabilir. Bu nedenle, kekemeliğin kabulü güzel iletişimin anahtarıdır. Ebeveynler, öğretmenler, ihvan ve diğerleri, sadece birlikte bireyin ne dediğini ne dediğinden henüz ehemmiyetli bulunduğunu bildirme ederek kekeleyen bireylere iane edebilirler" sanarak konuştu.

"Kekemeliğin tedavisi var"

Kekemelik düşüncesince âlemşümul birlikte tedavinin olmamasına karşın otama ile kekemeliğin etkilerinin azaltılmasında araştırma görevlisi olunabildiğini aktaran Güler, laflarını şu halde tamamladı: "Küçük ayrıntılar bir çok çok kez kekemeliğin ağız ağıza üstesinden gelir ve bir çok çok tedavi yapılmaksızın iyileşir. Ancak ne evlatların kişi başlarına iyileşeceğini ve hangilerinin desteğe gereksinimi olacağını aşina olmak imkansızdır. Daha iri çocuklar, gençler ve yetişkinler yaşamları süresince birlikte halde kekelemeye bitmeme edebilirler lakin makul otama ve destekle kekemeliğin topu topu belirtilerinden kurtulup çarpıcı iletişimciler olabilirler. Tedavi, kesintisiz konuşmadan henüz fazlasına odaklandığında azami verime ulaşılır".

DİLGEM'in Kurucusu, hususi Eğitim Öğretmeni Kürşat Arıkmert ise “Kekemelik, sadece kekemelikten henüz dahası bulunduğu için, tedavisi, gözlemlenebilir konuşma akıcılıklarından henüz fazlasını ele almalıdır. Bu bozukluğu birlikte dört başı mamur şeklinde düşünüp ele almak, kişilerin kekemeliğin yaşamları üstündeki tesirini azaltmalarına araştırma görevlisi olmanın anahtarıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ