USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kendinizi daha mutlu hissetmek için nasıl beslenmeli

Kişilerin çoğu kez bunalım tarihi kazandıkları beslenme trendleri içeresindeki unlu, yiyintili ve en baş döndürücü da kâr kadar gıdalarda mevcut levüloz şekerinin keyif açısından ehemmiyetli sorunlara sefer açabileceğini anlatım fail Prof. Dr. Cüneyt Ulutin, devlet hormonu ken

Kendinizi daha mutlu hissetmek için nasıl beslenmeli
30-12-2021 14:14

Depresyon biçiminde yiyecek akımları genel açıdan değişiyor. Tabiri caizse ya ağız ağıza “yemeden içmeden kesiliyor” yahut gayrisıhhi adına anlatım edilen gıdalar birlikte tomar tüketiliyor. Özellikle meyvenin birlikte tomar tüketimi, semere şekeri şurubu konmuş unlu mamüllere yönelmenin gayrisıhhi neticeler doğurabileceğini kail İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin mevzuyla ilgili adına uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Cüneyt Ulutin, daha mutlu olunacağı kasten enstantane deşarj sağlayıcı gıdaların ondan sonra semere şekeri intoleransına (direncine) etken olacağının altını çizerken, şahısların çıkarlarını daha dobra hissetmeleri açısından ne besinleri tüketmeleri gerektiği dair tavsiyelerde bulundu.

“Fazlası önceki karaciğeri etkiliyor”
Fruktoz şekerinin birlikte tomar katılması kararı önceki adına karaciğerin etkileneceğini kail Prof. Dr. Ulutin, “Basit şekerler grubundan bulunan semere şekeri birlikte semere şekeridir. Bu semere şekerinin biricik işlenebildiği toprak karaciğerdir. Ancak uykuluk glikoza davranılmış bulunduğu üzere fruktoza birlikte tomar dobra yaklaşmamakta ve çoğunu yağ adına depolamayı yeğleme etmektedir. Dolayısıyla uykuluk yağlanması üzere etkenler fruktozun birlikte tomar aşkın alınmasıyla ortaya çıkmaktadır. Az olması da efdal olması da kötü. Bazı incelemelerde bunun başta karaciğer, hazım sistemi kanserlerine etken racon açabileceği dair yayınlar mevcut. O nedenden semere şekeri tüketiminde özen edilmesi icap ettiğini hatırlatmakta yarar mevcut ” dedi.

“Fruktoza için vücutta tahammülsüzlük başlar”
Fazla katılması yerinde vücutta intolerans oluşacağını da aktaran Ulutin, birlikte kg portakalı birlikte kez de yiyerek semere ihtiyacımı karşıladım üzere eyitmek birlikte tomar akıllıcasına değil. Çünkü vücuda gereğinden birlikte tomar semere şekeri almış olursunuz. Bu da sizde semere şekeri intoleransı dediğimiz semere şekeri şekerine birlikte tahammülsüzlük oluşturur. Fruktoz intoleransı kalıtım bilimi olabileceği üzere muahharen da oluşabilir. Fruktozun esasi deposu meyveler olmakla birlikte, fiyatı ehven olan, darı şurubu dediğimiz içre koyu semere şekeri içeren şuruplarla meydana getirilen tatlılarda, unlu mamullerde gine semere şekeri şekerinin kullanılması, günce katılması gerekenden birlikte tomar olması kararı semere şekeri intolerensı gelişmesini sağlar. Genetik mevcud semere şekeri intoleransı derinlemesine mütemadi birlikte geçinme müsaade vermeyebilir. Sonradan oluşan intolerans ise bizimle ilgili. O nedenden meyve-sebze, unlu mamuller tüketiminde, meyvelerde muhtemelen birlikte sayıyı geçmemek önemli. Gıda etiketi de akıllıcasına okunmalı ve ne ürünlerde semere şekeri şekerinin olup bulunmadığı ve ne derece olduğuna bakılmalı. Belirti adına karşımıza ana rahmi ağrısı, kabız ve bunu strateji fail cır cır üzere hazım problemleri ile karşımıza çıkar” şeklinde konuştu.

“Yanlış ve az katılması sizi daha birlikte tomar depresyona sokabilir”
Fruktoz şekerinin hata ve az katılması yerinde da başta büyüklük hormonunun bina taşlarından bulunan triptofanın etkilendiğini de anlatım fail Ulutin bu açıdan duyusal problemlerin ortaya çıkabileceğini söyledi. Ulutin, “Fruktozu gövde alamazsa o devir makul maddelerin oluşumu vücutta etkilenecektir. Bunlardan ehemmiyetli olanı triptofandır ve normalde insanoğlu bedeninde bulunmayan, haricen kabul etmek mecburiyetinde olduğumuz birlikte bina taşı, aminoasittir. Bunu gövde yeteri kadar alamayınca lüzum istemez ansızın kesat krizleri, depresyon, asabiyet hali, uykusuzluk üzere şikâyetler ortaya çıkar. Daha birlikte tomar yiyintili şeyler tüketmeye başlanacaktır. Fakat fruktoza için intolerans çözülmeyeceği için sonuçsuz birlikte sonuçsuz neticesiz döngü oluşturacaktır” dedi.

Triptofan illet önemli
Triptofan maddesinin illet ehemmiyetli olduğuna da özetleyen Ulutin, “Vücudumuzda serotenin, melotonin, niyasin üzere vitaminlerinin üretiminde toprak meydan birlikte ön madde. Normalde serotonin beynimize geçmezken, triptofan biçiminde geçip, orada türlü enzimlerle etkileştikten sonraları asap uçlarımıza derece yayılır. Bu serotonin maddesi ile tığ kendimizi daha dobra hisseder, melotonin ile uykumuz düzenlenir, niyasin ile de cildimiz güzelleşir” ifadelerini kullandı.

Triptofan ne gıdalarda daha birlikte tomar görülüyor
Son adına da ne gıdaların triptofan maddesi açısından ensesi kalın bulunduğu dair bilgilendirmelerde mevcut Ulutin, “Özellikle gülük eti, al et, tavuk, süt, parafin peynir, yumurta, balıklardan somon ve levrek, karides ve çikolatada enikonu efdal miktarda bulunuyor. Dolayısıyla kendisinde bu tür rahatsızlıklar olanların bu önerileri dikkate almasını haber mektubu ediyoruz” diye laflarını sonlandırdı.

Şeyda Ceylan Görgenç

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ