USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kilis'te gözleri alnının ortasında oğlak doğdu

Kilis'in Musabeyli ilçesinde gözleri alnının ortasında olan oğlak dünyaya geldi.

Kilis'te gözleri alnının ortasında oğlak doğdu
05-02-2022 14:05
Kilis

​​​​​​​Gökmusa köyünde hayvancılık eden 40 yaşındaki Ahmet Kartal, 2 gündüz evvela gece ezanı saatlerinde hayvanlarına bakmaya gittiğinde toy müşterek oğlağın doğduğunu ayırt etti. Kartal, oğlağın gözlerinin alnının ortasında bulunmuş olduğu görür görmez şaşırdı.

Ahmet Kartal, gazetecilere, tahminî 25 yıldan beri hayvancılıkla uğraştığını, önceki kat hakeza enteresan müşterek durumla karşılaştığını belirterek, şunları söyledi:

"Dün gece ezanı bu oğlak dünyaya geldi. Oğlağı emzirmeye gittiğimde ahırda önceki gördüğümde ürperdim. Oğlak nağme vermedi, fotoğrafını çektiğimde oğlağın gördüğünü hissettim. 25 senedir bu işi yapıyorum. İlk el hakeza müşterek şeyle karşılaştım. Anasına emzirmeye çalışıyorum gücün motorin içmiyor. Büyük ihtimalle yaşayamaz. Böyle müşterek bilinçlilik ne gördüm ne de duydum. Görenler de şaşırıyor. Ayrıca şoförlük yaptığım düşüncesince bununla ilgilenemem, yetkililerin götürüp yaşatmasını istiyorum."

"Zaman devir rastladığımız müşterek durum"

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Patoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Uyar, olgunun ağız ağıza doğumsal müşterek bozuk para yerine gerçekleştiğini söyledi.

Bu cins olaylara devir hin rastladıklarını özetleyen Uyar, şunları kaydetti:

"Bilimsel yerine 'sebosefali' ismi veriyoruz bu duruma. Bu sebosefalide gelişigüzel göz ayrı müşterek göz çukurunda şekillenmesi gerekirken burada dü göz ıvır zıvır eskimiş ve müşterek tane göz çukurunda şekillenmiştir. Bu olguda bire müşterek sürede burunda da müşterek sapaklık mevcut buna da arinosefali denmektedir. Bu cins hallerde koku alma organı ya ıvır zıvır şekillenebilir yahut hiçbir şekilenmeyebilir. Ayrıca kulakta sapaklık var. Yine ast gevezelik de iyice iri şekillenmiştir. Bunlar doğmasal sapaklık müşterek durumdur. Zaman devir lüzum insanda gerekse hayvanlarda rastladığımız müşterek durum. Bu olaylara patoloji kitaplarımızda da toprak vermekteyiz. Çok kesif şekillenmez çoğu el viral hastalıklara ilişkin olarak, başkaca kalıtım bilimi bozukluğa ve enfeksiyoz toksik hastalıklara ilişkin da şekillenebilir. Bu da onlardan müşterek tanesi. Oğlağın anası yahut babasında rastgele müşterek bozuk para olmayabilir fakat ana karnındayken bu saydığımız halden müşterek sebebe yahut baş döndürücü hararetli müşterek faziletli ateşe verilen kalındığında bu cins anomalilere rastlanabilir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ