USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kilo vermek için diyet yetmez, stresinizi yönetin

Kilo vermek için rejime girmenin biricik başına ehliyetli olmadığını kail Uzman Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, stres kontrolünün kilogram vermenin eğer olmazsa olmazlarından bulunduğunu vurguladı.

Kilo vermek için diyet yetmez, stresinizi yönetin
02-10-2021 13:55
Pek aşırı insanoğlu için kilogram vermenin rejime başlamakla anlamdaş bulunduğu düşünülse de bir aşırı diyet girişimi amacına ulaşılamadan gayrisıhhi kalır. Bunun en ehemmiyetli sebebi ise kilogram kabul etme döneminin ruhsal yönlerinin görmezden gelinip stres yönetiminin es geçilmesi. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı Uzman Psikoloğu Tuğçe Denizgil Evre, kilogram vermek için rejime girmenin biricik başına tam olmadığını belirterek, kilogram alımını kapatmak için en ehemmiyetli faktörlerden birinin stres kontrolü bulunduğunu söyledi.

“Stres, kilogram kabul etme nedenlerinin başlangıcında geliyor”

Düzensiz beslenmenin yanı esna en ehemmiyetli kilogram kabul etme nedeninin stres bulunduğunu kail Uzm. Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, şahısların yaşantısının ortak parçası bulunan stresin anbean karşılaşılan ortak gidişat bulunduğunu belirterek, mıhlı ortak dirim için akilane yönetilmesi icap ettiğini vurguladı. Stresi gerçekleştiren ve geliştiren kâffesi faktörlerin haricen meydana gelen ayrılık, iş yoğunluğu, kendine devir ayıramama üzere faktörler bulunduğunu kail Denizgil Evre, dâhilî stres faktörlerinin ise kendimize koyduğumuz sert kurallar, kendimizi algılayışımız, ya baştan sona ya on paralık şeklindeki akıl yöntemleri bulunduğunu tabir etti.

Uzm. Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, “İnsanlar, anlaşılan ortak kilogram beklentisinde olmanın oluşturduğu stres ve bu gerçekleşmediğinde oluşan hayalet kırıklığı ile beraberce rejimi bırakmaktır. Beklentiyi oluştururken koşullar, günce dirim rutinlerimiz ve ferdî özelliklerimizi de dikkate kabul buyurmak enine boyuna ehemmiyetli ve gereklidir. Bunun akabinde realist beklentiler peydahlamak ve limitler olmadığında ‘ya baştan sona ya hiç' fikri ile rejimi kesmemek enine boyuna önemlidir” ifadesini kullandı.

"Yemekten değil yaşamaktan beğeni edinmeyi keşfedin"

Kişilerin stres ile karşılaşmış bulunduğu devir bedenin stres hormonlarını salgılamaya başladığını kail Uzm. Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, bire ortak sürede dem basıncının yükselmesi üzere tepkilerin de geliştiğini belirtti. Kişinin hayatındaki problemin çözüldüğü devir ise stres belirtilerinin de kendinden ortadan kalktığını kail Denizgil Evre, stres ile başlangıç edilemediği devir ise gövde uyumunun zorlandığını ve vakayiname stres belirtilerinin ortaya çıktığını tabir etti.

Çarpıntı, başlangıç ağrısı ve hâlsizlik haricinde en ehemmiyetli stres belirtilerinden bazılarının da gastrointestinal dediğimiz göden bumbar bozukluğu ve hazım zorluğu bulunduğunu kail Evre, hissî belirtilerin ise mutsuzluk, ağız tatsızlığı ve üzülme bulunduğunu söyledi. Sosyal yaşamın azalması ve ferdin evde hâlâ etraflıca ahit geçirmesiyle beraberce kemirmek yemeye yöneldiğini kail Evre, bu durumun kilogram almaya sebep bulunduğunu tabir etti. Evre laflarına şöyleki bitmeme etti:

“Sosyal yaşamın azalması ev süresince sabık dönemin artmasına ve ferdin evde ahit geçirmesiyle beraberce kemirmek yemeye yönelmesine sebep olabiliyor. Bu tutum ilkin gerginliği azaltmaya yönelir. Bir müddet sonradan kilolar artmaya başlayınca bu defa kemirmek ortak stres deposu mümkün ki gidişat işin içerisinden çıkılmaz ortak çözüm alır. Stresle başlangıç buyurmak ve yemekten beğeni kabul buyurmak yerine, yaşamımızdan beğeni edinmeyi bilmek, kilogram problemlerinin aşılmasında ehemmiyetli faktörlerdendir.”

"Diyet uygulayamayan bireylere psikologlar kabilinden testler uygulanmaktadır"

Diyetine ahenk dair külfet canlı şahısların diyet uzmanı kabilinden psikoloğa yönlendirildiğini ve ruhiyatçı kabilinden hastaya ilk önce ruhsal testlerin (kişilik nitelikleri ve yiyecek davranışı ölçekleri) uygulandığını kail Uzm. Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, stres ile başlangıç etme dair ferdin kendini aksi algılayışı için çalışıldığını belirtti. Bu testlerin kararında psikoterapi planının hazırlandığını kail Denizgil Evre, diyet uygulamakta külfet canlı şahısların dahiliye uzmanı, diyet uzmanı lüzum yerinde ise psikiyatrist teşrikimesai ile mefkûre neticeye ulaşabileceklerini tabir etti.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ