USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kırmızı ışıkta geçen sürücünün çarptığı bale eğitmeni 11 ay sonradan baştan ayağa kalktı

Çarpmanın etkisiyle leğen kemiği hassas ve 11 ay yatağa tabi küsurat Kardelen Güleçyüz, "Şu an baş döndürücü iyiyim. Tedavim sebebiyle bundan sonra yürüyebiliyorum, bale eğitmenliğine art döndüm, spor hazırlamaya fark başladım." dedi.

Kırmızı ışıkta geçen sürücünün çarptığı bale eğitmeni 11 ay sonradan baştan ayağa kalktı
11-12-2022 12:14
Ankara

Kırmızı ışıkta geçen sürücünün çarpması dolayısıyla leğen kemiği alıngan ve aylarca yatağa yayımcı artan 22 yaşındaki bale eğitmeni Kardelen Güleçyüz, Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde planlı tedaviyle ayağa kalkıp öğrencilerine kavuştu.

Güleçyüz, kısaca 2 sene evvel görgü bilimi bilimi verdiği bale kursundan çıkmış bulunduğu esnada al ışığı dikkate almayan taşıt sürücüsü yüzünden ölümle koku alma organı buruna geldi. Aracın çarpması kararı leğen kemiği alıngan güre eğitmen, kaymakamlık sonrası ambulansla getirilmiş bulunduğu Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Nöroloji Ortopedi Hastanesi'nde ameliyata alındı.

Farklı branşlardan uzmanların katılımıyla meydana getirilen cerrahi operasyonda karışmış mızrap parçaları "plak" vida sistemiyle müşterek araya getirilen ve arkası sıra derinlemesine müddet hikmet otama gören Güleçyüz, bu proses böylece baştan ayağa kalkabildi.

11 ay yatağa yayımcı kaldı

Tekrar bale dersi vermeye süregelen Güleçyüz, hastanedeki muayeneleri sırasında AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, kazanın dört kez ağzında karşıya geçmiş bulunduğu olgun meydana geldiğini anlattı.

Araç çarptıktan sonrasını hatırlamadığını anlatım fail Güleçyüz, "Burada hocalarımız beni çabucak ameliyata almış, iyice derinlemesine zaman gelmiş ameliyatım. Kendime geldiğimde ameliyattan çıkmıştım. Ardından 11 ay süresince yatağa bağımlıydım, ayağa tek kalkamadım." dedi.

Ameliyat sonrası daim hikmet otama gördüğünü ve müşterek müddet örümcek yardımı ile ayağa kalkabildiğini tamlayan Güleçyüz, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Kaza sonrası yeni baştan yürüyememekten, bale yapamamaktan aşırı korkmuştum zira sporla iç içe müşterek insanım. 3,5 yaşından bu yana bale yapıyorum ve bu benim düşüncesince müşterek hayat biçimi. Sürekli yatmanın psikolojisi ağırdı, aşırı mütekait müşterek süreçti. Şu an aşırı iyiyim. Tedavim sebebiyle bundan sonra yürüyebiliyorum, bale eğitmenliğine, işime art döndüm, spor hazırlamaya güçlü başladım. Eski sağlığıma yeni baştan kavuştum. Bu süreçte hastanedeki hocalarım, akrabalarım daim yanımda oldu. Onların desteği bana kuvvet verdi. Hepsine aşırı teşekkürname ediyorum."

"Sürücülerin müşterek enstantane fotoğraf ihmali yaşama, hayallere dünyalık olabilir"

Kardelen Güleçyüz, değme hafta sonu küçüklere bale eğitimi verdiğini ve küçük öğrencilerine yeni baştan kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını vurguladı.

Kaza dolayısıyla yaşamını kaybedebileceğine yahut hastalıklı kalabileceğine dikkati çekici Güleçyüz, "Sürücülerin uzaktan geçen yayalara huzur titiz olması gerekiyor. Bir enstantane fotoğraf dalgınlık benim kabilinden nice bireyin yaşamına, hayallerine dünyalık olabilir." diyerek konuştu.

"Leğen kemiği yaralanmaları iyice tehlikeli"

Güleçyüz'ün ameliyatını karşıcı ve otama dönemini yürüten Ortopedi ve Travmatoloji İdari ve Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Güzelali Özdemir de "Leğen kemiği içinde dirimsel organlar ve damarlar bulunuyor. Bu sebeple burada oluşan yaralanmalar iyice tehlikeli. Hastamızın da dirimsel riziko haiz aşırı sıkkın müşterek hali vardı. Kazanın bulunduğu şeb doğrudan çabuk cerrahi müdahaleyi gerçekleştirdik." biçiminde konuştu.

"Bu sima ameliyatlar şişman müşterek kadro ve tesisat gerektiriyor"

Genç bale eğitmeninin 2 sene devam eden otama süreçlerinin böylece birlik iyileşmeyi yakalayabildiğini aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"Ameliyatta karışmış mızrap parçalarını müşterek araya getiren 'plak' vida sistemini kullandık. Bu uygulanırken alışkanlık ve asap yaralanması olmamasına uyanıklık ifşa etmek gerekiyor. Bu sima cerrahi operasyonlar şişman müşterek ekip, tesisat ve birikim gerektiriyor. Leğen kemiği kırıklarına dalak, uykuluk kabilinden iç örgen yaralanmaları, bellek travmaları da haremlik edebiliyor. Bu sebeple meydana getirilen cerrahi operasyonlarda umumi cerrahi, döş cerrahi, akıl cerrahi, anestezi, çabuk ve dip görev uzmanlarını da içerisine düzlük aşırı kuvvetli müşterek ekibin müheyya bulunması lazım. Hastanemizde bunların tüm mevcut, ekibimiz 24 sayaç bu sima yaralanmalara dahil edebilir durumda. Türkiye'nin nice alanından mevrut pelvis (leğen kemiği) yaralanmaları bulunan hastalarımızı otama ediyoruz."

"Hastaların şişman kısmı fenomen durumunda kaybedilebiliyor"

Leğen kemiği kırıklarının çoğu kez motorlu taşıt kazaları, yüksekten düşme, iş kazaları dolayısıyla yaşandığını, ağır dirimsel muhatara ve pot riskini doğurduğunu kail Özdemir, "Kaza kararı leğen kemiği alıngan ve hali ağır bulunan hastaların şişman kısmı fenomen durumunda yahut ilk 1 sayaç içinde kaybedilebiliyor. Bu sebeple hastaların makul hastanelere en endamsız müddette ulaştırılmaları ve çabucak dahil edilmesi şişman ehemmiyet taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Doç. Dr. Özdemir, hastaların şişman bölümünde cerrahi dahil sonrası müşterek müddet döşek istirahatinin arkası sıra adale ihya ve balans sorunlarını çözmeye çevrik hikmet tedavilerin uygulandığını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ