USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

KKTC'li gençler, Kırşehir ve Kastamonu'daki kamplarda dünkü dostluklar kuruyor

Türkiye'nin değişik illeri ve KKTC'den mevrut 495 öğrenci, Gençlik ve Spor Bakanlığınca Kırşehir ile Kastamonu'da planlı kamplarda dünkü arkadaşlıklar kuruyor.

KKTC'li gençler, Kırşehir ve Kastamonu'daki kamplarda dünkü dostluklar kuruyor
21-07-2022 13:06
Kırşehir

Kırşehir'in Kaman ilçesi Hirfanlı Baraj Gölü kenarında 16-22 Temmuz'da planlı Ahi Evran 11. Dönem Ulusal Kampı'na KKTC'den eklenmiş olan gençler, Ankara, Elazığ, Adıyaman, Diyarbakır, Kastamonu, Sakarya ve Kocaeli'den mevrut akranlarıyla sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde bulunuyor.

Gölde kanoya binen, tırmanma parkurundan okçuluğa ve bisiklete derece nice sportif faaliyete eklenmiş olan gençler, ahali oyunları ve temaşa gösterileriyle de kişi kültürlerini öbür öğrencilere nakil fırsatı yakalıyor.

Yaklaşık 1 hafta devam eden kampta gençler, Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi, Japon Bahçesi, Ahi Evran Külliyesi gezilerine katılıp, at çiftliğinde dede biniyor ve ayrımlı zamanı mekanları geziyor.

Gönüllü dinlenme kampı önderi Nur Sena Uzak, AA muhabirine, kampa 46'sı KKTC'den 264 gencin katıldığını söyledi.

Gençlerin gönüllerince eğlendiğini özetleyen Uzak, "Öğrencilerimiz birbirlerine kişi kültürlerini öğretti. Kendi yörelerine ilgili ahali oyunlarını sergilediler. Güzel tesanüt kurdular. Kamptan sonradan da daim görüşeceklerini dile getiriyorlar. Bu derece elleme anlaşacaklarını kestirim etmemiştik lakin herhangi müşterek bilinçlilik beklediğimizden henüz elleme ilerledi." sanarak konuştu.

KKTC'li Sıla Menekşe de baş döndürücü dobra dostluklar edindiğini vurgulayarak, "Burada Türkiye'nin nice yerinden ve ayrımlı gözyaşı gruplarından dostlarım oldu. Farklı kültürler tanıdım, kişi kültürümü de tanıttım. Kampa geldiğimiz geçmiş günden itibaren on paralık yersiz zamanımız olmadı. Hocalarımız ve profesyonellerle nice aktiflik yaptık. Okçuluk ve kano üzere henüz ilkin yapmadığım sporları burada öğrendim." dedi.

"İyi ki gelmişim"

KKTC'den mevrut gençlerden Taybe Kötüce ise henüz ilkin Türkiye'den on paralık arkadaşı olmadığını belirterek, "Burada edinmek benim düşüncesince baş döndürücü dobra müşterek deneyim. Bir derinti ülfet kurduk. Yeni tanıştık lakin senelerdir birbirimizi tanıyormuşuz üzere müşterek derinti hatıra biriktirdik. Ok atma, dağcılık üzere nice acemi etkinliğe katıldım. Bu ortamda olmaktan baş döndürücü mutluyum ve kendimi baş döndürücü bahtlı hissediyorum. İyi ki gelmişim. Çok teşekkürname ediyorum bu kampı kuranlara." ifadelerini kullandı.

Kocaeli'den kampa eklenmiş olan Yıldız Çakır, "3 devir süresince o derece DOĞRU olduk ki 'Kıbrıs'a geldiğinizde duracak yeriniz eğer olmazsa behemehâl bizlere gelin.' sanarak tekliflerde bulundular. Bu derece çelimsiz müddette elden kaynaştık, bu da kampın büyüsü." sanarak konuştu.

Kastamonu'daki kampa 231 jön katılıyor

Adana, Ankara, Gaziantep, Kilis, İzmir, Manisa, Konya, Karaman ve KKTC'den 16-17 yaştaki 231 jön de Kastamonu'daki Yolkonak Gençlik Kampı'na katılıyor.

Gençler 1 hafta boyunca, bisiklet, ipli tırmanış, okçuluk, golf, dart, el sanatları, paintball, dede binme, matrak, tenis, zipline, survivor ve temaşa üzere etkinlikleri, Gençlik ve Spor Bakanlığının dinlenme kampı liderleri eşliğinde gerçekleştiriyor.

Gençlere bire müşterek vakitte maneviyat, ahali ve çıkmaz oyunları ile türlü mevzularda pedagoji bilimi veriliyor. Gençler, akşam olduğunda dinlenme kampı ateşi yakıp deli dolu musiki eşliğinde şarkılar söylüyor.

Kamp izlence sorumlusu Mehmet Engin Kahraman, AA muhabirine, kampın gençlerin gelişimine ehemmiyetli katkılar sunduğunu söyledi.

Kampın 16 Temmuz'da başladığını ve 22 Temmuz'da sona ereceğini özetleyen Kahraman, "Gençlerimizin bahtiyar halde buradan ayrılması düşüncesince icraat yapıyoruz. Haftanın 2 haset de Kastamonu'nun zamanı ve kültürel yerlerini gezdiriyoruz." dedi.

"Çok dobra kaynaştılar, baş döndürücü mutlular ve baş döndürücü eğleniyorlar"

Farklı illerden mevrut öğrencileri ülfet kurmaları düşüncesince bire müşterek odalara yerleştirdiklerini aktaran Kahraman, şunları kaydetti:

"Kültürel müşterek birleşme olması düşüncesince elimizden geleni yapıyoruz. Öğrenciler geçmiş geldiklerinde daim kişi dostlarıyla bire müşterek odayı büzüşmek istediler lakin tığ boyut gereği, birleşme açısından ayrımlı yerlerden mevrut öğrencilerin müşterek arada kalacağı halde organizasyonu yaptık. Gençler şu anda birbirleriyle baş döndürücü dobra kaynaştılar, baş döndürücü mutlular ve baş döndürücü eğleniyorlar. Gençlerimizin arasında geçmiş kat memleketinden çıkanlar var. Bir gencimiz Kıbrıs'tan geçmiş kat çıkmış, ulaştığında baş döndürücü korkuyordu lakin şu anda o derece baş döndürücü eğleniyorlar ki inanamazsınız."

KKTC'den kampa mevrut Muhammed Daşyürek ise türlü oyunlar oynayıp el sanatları yaptıklarını dile getirerek, "Adanalı, Antepli, Konyalı dostlarım var. Hepsinin kültürlerini tanışıklık fırsatı buldum. Halk oyunları olsun, çıkmaz oyunları olsun, jön oyunları olsun, bu dinlenme kampı yardımıyla anne vatanın kültürünü henüz yakından tanışıklık fırsatım oldu." dedi.

Manisa'dan mevrut Ahmet Emin Özpolat da oyunlar oynayıp gezilere katıldıklarını anlatarak, "4 yabanlık odalarda kalıyoruz. Sabah geceleyin ezanı beraberiz. Arkadaşlarımızla tanıştık, ısındık. Kıbrıs'tan mevrut arkadaşlarımızla tek başağrısı yaşamadık, oldukça dobra anlaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Zeybek, atabarı, güveyi halayı öğreniyorlar

KKTC'den mevrut Uğur Bilin ise ayrımlı kültüler, ayrımlı kişilikler tanıdığını, elleme arkadaşlıklar edindiğini söyledi.

Zeybek, atabarı ve güveyi halayı üzere oyunlar ile lokal yiyecekleri öğrendiğini kaydeden Bilin, bu kampların kalın pıtrak yapılması icap ettiğini vurguladı.

Karaman'dan kampa eklenmiş olan Samet Özdemir de bundan böyle da acemi dostlarıyla görüşmeyi sürdüreceğini belirtti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ