USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Kolumda kısmi çürüme ve yoğun bir iltihap oluştu, ağrılarım arttı'

Rize'nin Pazar ilçesinde 1 ay ilk geçirdiği gidiş geliş kazası sonrası sol kolunda mızrap kırığı ve kas-tendon zedelenmesi tanısı ile atıf edilmiş olduğu Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde sol kolu enfeksiyon tuzak Avni Kuru'n

'Kolumda kısmi çürüme ve yoğun bir iltihap oluştu, ağrılarım arttı'
28-11-2021 09:53

Kuru'nun yakınları, hastalarına geç engelleme edilmiş bulunduğu düşüncesince kolunun enfeksiyon kaparak çürüdüğünü tez ederek dikkatsizliği olanlar kendisince savcılığa kabahat duyurusunda bulundu.

Hastane odasında esasen geçenleri özetleyen Avni Kuru (68) 26 Ekim 2021 tarihinde Rize'nin Pazar ilçesinde geçirdiği gidiş geliş kazası ondan sonra ambulansla evvela Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığını, oradaki evvel müdahalenin arkası sıra hastanede Plastik Cerrahi Servisi bulunmadığı düşüncesince Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne irsal edildiğini söyledi.

Kuru “Rize Pazar'da kaymakamlık yaptık. Kazadan sonradan ambulansa konulup Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüler. Alerjim bulunduğunu söyleyerek alerjim bulunan ilaçların listesini cebimden alıp doktorlara verdim. Elimi adamakıllı yıkadılar. ‘Burada plastik ameliyat olmaması sebebiyle seni Trabzon'a göndereceğiz. Senin tedavin Trabzon'da olacak' dediler. 26 Ekim gecesi Trabzon'da cerrahi engelleme oldum. Plastik cerrahi ile ortopedi doktorları baş başa ameliyata girdiler. Ameliyattan sonradan devrisi güneş plastik cerrahideki doktoru beni taburcu buyurmak istedi, yapacakları bir obje olmadığını söylediler. Ameliyat fail Ortopedi doktoru bu biçimde bu hastalanmış taburcu edilemez niteleyerek öz servisine aldı. Pansumanı yaptılar, temizlediler gücün bir vakit sonradan ölmüş etler çürümeye başladı. Apse yaptı. 8. güneş 3 Kasım'da 2. ameliyatı oldum. 2. Ameliyattan sonradan apseleri temizlediler geçersiz etleri kestiler, az buçuk rahatladım. 3 hafta geçti. Kolumda kısmi çürüme ve yoğun bir iltihap oluştu, ağrılarım arttı” niteleyerek konuştu.

“Kol iltihap kaptığı ve bulunan bulunduğu düşüncesince sorumluluktan tevlit buyurmak düşüncesince ayrıksı hastaneye havale kılmak istediler”

Avni Kuru'nun kızı Yasemin Demirci (38) ise babasının başına gelenleri anlatarak “Babam Rize'nin Pazar ilçesinde bir gidiş geliş kazası geçiriyor. Kolu ağırbaşlı biçimde yaralanıyor. Kaza sonrası Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıyor fakat orada plastik ameliyat servisi bulunmadığı düşüncesince oradan Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne irsal ediliyor. Buraya vardığında bir 4 vakit sedyede bekletiliyor, tek engelleme yapılmıyor. Sonra ameliyata alıyorlar, 4 vakit bir ameliyatı sürüyor. Ertesi güneş Plastik Cerrahi Servisi taburcu buyurmak istiyor fakat sağolsunlar Ortopedi Servisindeki etibba yardımıyla tığ bu hastanede kalıyoruz. 20 güneş hastamıza onlar baktı. ‘Bu saf eve gitmez, iltihap kapar bir obje olur, gönderemeyiz' niteleyerek hastamızla ilgilendiler. Ancak babamın koluna Plastik Cerrahi Servisi'nden bir müdahalede bulunulmadığı düşüncesince saf enfeksiyon kaptı. Plastik Cerrahi Servisi'ndeki etibba bizim hastamızı Kaşüstü'ndeki Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne irsal buyurmak istedi, göndermeye çalıştı. Kol iltihap kaptığı ve bulunan bulunduğu düşüncesince sorumluluktan tevlit buyurmak düşüncesince ayrıksı hastaneye havale kılmak istediler. Biz bunu sayrılarevi personelinden öğrendik. Duruma itiraz ettik. ‘Bu hastayı burada siz otama edeceksiniz, gitmeyeceğiz' dedik. Savcılığa kabahat duyurusunda bulunduktan ve Cumhurbaşkanlığı'na derece lazım bölgelere başvurduktan sonradan panikleyip ‘Zaten bu hastalanmış bizim hastamız bir yere göndermeyecektik, tığ otama edeceğiz' niteleyerek Plastik Cerrahi doktorları cerrahi engelleme yaptılar” dedi.

“Savcılığa yaşananlar ile ait kabahat duyurusunda bulunduk; Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz”

“Hastanın kolunda tek et yok. Sadece mızrap var. Kolu geç engelleme edilmiş bulunduğu düşüncesince çürüdü” diyen Demirci “Dün böylece bir ameliyata soktular. İlk geldiğimizde ihtimal yüzdelik 15-20 kolda bir akım kaybı muhtemel demişlerdi gücün şu evrede hastanın tek psikolojisi üstelik düşünülmeden hastanın indinde ‘Kolunu bundan sonradan bundan sonradan aksesuar adına kullanacaksın' dediler. Biz değme tarafa lazım şikayetlerimizi yaptık, kabahat duyurusunda bulunduk, mesul olanların bundan sonradan cezalarını çekmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Suçlamaları benimseme etmedi, “Covid hasebiyle 1,5 senedir servisimiz kapalı” niteleyerek kendini savundu

Suçlamaların odağında bulunan ve kendisince savcılığa kabahat duyurusunda bulunulan Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. umut Naci Karaçal ise ile alakalı suçlamaları benimseme etmediğini söyledi.

Prof. Dr. umut Naci Karaçal, icra ettiği açıklamada “Hasta Rize'den gidiş geliş kazası sonrası sol dirseğinin altında mızrap kırığı adale tendon zedelenmesi v.s sorunları ile bizlere geldi. Biz geldiği güneş Ortopedi doktorları ile engelleme ederek kolunun derisini kapatıyoruz. Ondan sonradan Ortopedi yatırıyor hastayı. Bizden mergup destekleri veriyoruz. Covid hasebiyle 1,5 senedir servisimiz kapalı. Servisimiz bulunmadığı düşüncesince hastayı devralamıyoruz. Ortopedi'de hastanın işi bitince bizlere ‘devralın' diyorlar. Biz de hem hastanın konumu akla yatkın bulunmadığı hem Covid hasebiyle hem hastanın cerrahi engelleme düşüncesince akla yatkın olmadığını söylüyoruz. Günlük pansuman yapılması müstelzim bir hastalanmış bu. Hasta yakınları buna karşın ısrar ediyorlar. Bunun dair ego Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde arazi ayarlıyorum. Ancak sonuç anda hastanın bir alerjik sorunu ortaya çıkıyor. Ameliyat esnasında beğenilen ilaçlarla ilgili. Alerji ilaçlarının tespiti düşüncesince bir vakit yatırılıyor hasta. Dün ameliyata aldık, mertlik yaptık. Servisimiz bulunmadığı düşüncesince Göğüs Cerrahi Servisi'ne yatırdık. Orada takibini yapıyoruz” halinde konuştu.

“Hasta 10 dakika pansuman olacak niteleyerek 24 vakit hastanede yatmaz”

Hastanın alerjisi bulunan ilaçlar söylenmesine karşın 7-8 güneş alerji testleri ile devir kaybedilmiş bulunduğu ve hastaya geç engelleme edilmiş bulunduğu iddialarına da karşılık verici Karaçal “Hastanın ne ilaçlara alerjisi bulunduğunu elindeki listeye uyarınca değil bizim belirleme etmemiz gerekiyordu. Ellerindeki listeye uyarınca tığ ameliyata alsak ve cerrahi engelleme esnasında bir dava yaşasak kabahatli tığ olurduk. İmmünoloji Servisi'ne yatırıldı ve onlar bizlere kısıtlanmış cerrahi engelleme yapabilirsiniz dediler ona uyarınca ameliyata aldık. Suçlamaları benimseme etmiyoruz. Hasta bizim hastamız değil, Ortopedi Servisi'nin hastası. Bizden süreletme isteniyor, tığ bu desteği veriyoruz. Hasta 10 dakika pansuman olacak niteleyerek 24 vakit hastanede yatmaz” niteleyerek kendini savundu.

Ozan Köse - Bekir Koca
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ