USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Korona testi yaptırmak düşüncesince gitti, lenf kanseri bulunduğunu öğrendi

Sultangazi'de 2 yıl ilk güneş tacı virüs testi yaptırmak düşüncesince gittiği hastanede lenf kanseri tanısı konulmuş olan Mustafa Gül, rahatsızlığı kesinlikle yendiğini anlattı.

Korona testi yaptırmak düşüncesince gitti, lenf kanseri bulunduğunu öğrendi
02-02-2022 09:56

Sultangazi ilçesinde canlı Mustafa Gül, güneş tacı virüs testi yaptırmak düşüncesince hastaneye gitti. Testi zait çıkan Gül, karantina sürecinde ağrılarının artmasıyla gene hastaneye başvurdu. Kanser taraması meydana getirilen Gül'e lenf kanseri tanısı konuldu. Bu süreçte cerrahi müdahale bulunan Gül, hastaneye gitmekte sıkıntı yaşayınca imdadına Sultangazi Belediyesi yetişti. Hasta aktarım ambulansı ekipleri, Gül'ün hastalığını mağlup ettiği güne derece hastaneye götürüp getirdi. 2 yılın böylecene rahatsızlığı atlatan Gül, marazlı aktarım ara bulucu tahsis edildikten sonradan rahatladığını söyledi.

“Tekrar hastaneye gittiğimde Lenf kanseri tanısı konuldu”

Hastalık dönemini özetleyen Gül, ”Çok baş döndürücü kilogram kaybıyla başladı. Sancılarım oldu. Hastaneye evvela gittiğimde güneş tacı olduğumu öğrendim. Sonra karantinaya girdim. 20 devir sonradan gene ağrılarım bitmeme etti. Terlemelerim, sancılarım bitmeme etti. Tekrar hastaneye gittiğimde lenf kanseri tanısı konuldu. 2020'nin mayıs ayında teşhis konuldu. Sonra evvela ameliyatımı oldum. Bir inme atlattım, platin takıldı. Bu esnada da hastaneye gitmem gerekiyor kimyasal tedavi alıyorum. Doktor bana oturmamam icap ettiğini söyledi. Ya yatacağım yahut ayakta duracağım oturmam yasaktı. Hastaneye gitmekte fazla zorlanıyordum. Sonra haberlerde Sultangazi Belediyesi'nin cankurtaran verdiğini öğrendik. Sağ olsunlar müracaat yaptık doğrudan taşıt tahsis ettiler. Hastaneye götürüp getirdiler. Randevularım oluyordu daima bu vasıta ile gidip geldim hastaneye. Çok şükür bütünü geçti. Şimdi fazla iyiyim” niteleyerek konuştu.

“Araç tahsis edildikten sonradan fazla rahatladık”

Hastaneye gitmekte zorlandığını tamlayan Gül, “Bu proses fazla güç geçti. İlaç içtiğim düşüncesince akla yatkın aklık aşındırmak yiyemiyordum mesela. Dışarı çıkamıyordum. Sürekli düzelmek zorundaydım. Pandemi dolayısıyla de evde yalnızdım. İnsanlar gelip gidemiyordu, çocuklarımı güçlü göremedim. Sadece eşim yanımda kalabiliyordu. Araç tahsis edildikten sonradan fazla rahatladık. Hastaneye dolmuşlarla gidiyorduk. Benim oturmam haram bulunduğu düşüncesince de fazla zorlanıyordum. Ekipler de fazla iyiydiler. Aile olduk onlarla, fazla teşekkürname ediyorum. İnşallah benim kabilinden hastalar da bundan yararlanır” dedi.

"Ekiplerle fasile kabilinden olduk"

Mustafa Gül'ün benzeri Esma Gül, cankurtaran tahsis edilmeden evvela müşkülat yaşadığını tabir ederek şöyleki konuştu: "Eşim kemoterapiden sonradan eve geldiğimizde krize giriyordu. Çok zorlanıyordum. Ne yapacağımı bilmediğim düşüncesince doğrudan bizimle ilgilenen şehremaneti keyif ekiplerini arıyordum. Yardımcı oluyorlardı. Ne yapmam icap ettiğini söylüyorlardı. Ekiplere termin saatimizi söylüyorduk. O saatte yetiştiriyorlardı bizi. Araç verildikten sonradan fazla rahatladık. İlacımız bittiği devir salık veriyordum. Hemen getiriyorlardı. Bize bu hizmeti verenlerden Allah razı olsun. Çok teşekkürname ediyorum. Gerçekten ortak fasile kabilinden olduk ekiplerle. Mesela ortak devir ego eşimi hastaneye götürdüm. O devir ekiplere randevumuzu yazdırmamıştım. Hastaneden çıktıktan sonradan aradım doğrudan gelip bizi aldılar ve evimize bıraktılar. Çok güzel davrandılar bize. Kahrımızı çektiler fazla saf olsunlar. Benim işimi fazla kolaylaştırdılar. Bu hizmetten haberim olmasaydı ki bilgili elbette teessürat çekecektim"

“Bizler onlara 7/24 dayanak noktası olmaya bitmeme edeceğiz"

Sultangazi Belediyesi İşletme Şefi Mustafa Yiğit ise gerekseme duyan bütün hastaların yanı sıra olduklarını belirterek, "Sultangazi Belediyesi yerine 2 skor marazlı aktarım aracıyla Sultangazili yurttaşlarımıza misyon veriyoruz. Bize mevrut taleplerin hepsini değerlendirip hastaneye sevkleri ve arka dönüşleri noktasında gerekseme duyan bütün hastalarımızın yanı sıra oluyoruz. Mustafa amcamız da bire ortak halde bizlere evvela talepte bulunduğunda ilk evvela onu alıp hastaneye sevkini gerçekleştirdik. Durumunu ve dönemini öğrendikten sonradan arkadaşlarımızla bu arada bütün şehremaneti kadrosu yanı sıra olmaya hız ettik. Tüm hastalarımız en çelimsiz müddette İnşallah felah bulurlar. Bizlerde onlara 7/24 dayanak noktası olmaya bitmeme edeceğiz" biçiminde konuştu.

Zehra Baykal - Emre Baba
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ