USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kovid-19 servisindeki afiyet mensupları hastaların aşılama pişmanlığına şehadet ediyor

Kars Harakani Devlet Hastanesinde Kovid-19 servisinde vazifeli esenlik çalışanları, tedavilerine hastanede bitmeme edilen hastaların meydana getirilen hepsi uyarılara karşın telkih yaptırmadıkları düşüncesince yaşadıkları pişmanlığa şehadet ediyor.

Kovid-19 servisindeki afiyet mensupları hastaların aşılama pişmanlığına şehadet ediyor
23-10-2021 14:35
Kars

Kentte Kovid-19'a yakalandığı düşüncesince otama dibine tahsil edilen hastalar, Harakani Hastanesi Yoğun Bakım Servisi ile öteki servislerde otama görüyor. Bu hastaların şişman birlikte çoğunluğu nazar boncuğu telkih sıfır veya aşılarını tamamlamayanlardan oluşuyor.

Sağlık hali ciddi olanların derin iş servisinde devir hin teneffüs aletine bağlanarak otama görmüş bulunduğu hastanede fariza karşılayıcı keyif çalışanları, sonuç devirde ilkin "Ben gencim bana birlikte obje olmaz" diyenlerin hastanede yaşamış bulunduğu sorunlara tanık oluyor.

Hastanenin Kovid-19 servisinde vazifeli Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökhan Perinçek, AA muhabirine, Kovid-19 sürecinde topu topu Türkiye'de bulunduğu derece virüsün ortaya çıkmış bulunduğu önce devirde Kars'ta da derin çalıştıklarını söyledi.

Aşılama periyodunun başlamasıyla Kovid-19 olaylarında birlikte hacim eksilme bulunduğunu lakin sonuç devirde baştan artma yaşandığını özetleyen Perinçek, "Son devirde aşılananların payı azaldı. Birebir hastaneye başvuran hem hastanemizde yatırılan bununla beraber derin bakımda strateji ettiğimiz hastalarda Kovid-19 varyantları artma göstermektedir." dedi.

Aşısını yaptırsaydı rahatsızlığı evinde geçirecekti demin makineye bağlı

Perinçek, hastanede otama gören Kovid-19 hastalarının çoğunluğunun telkih sıfır kişilerden oluştuğunu aktararak, şu biçimde bitmeme etti:

"Hem serviste bununla beraber derin bakımda yatan hastaların en ehemmiyetli kuma nitelikleri telkih sıfır veya ehliyetsiz doğrusu birlikte tane düze telkih bulunan kişilerden oluşmalarıdır. Kovid-19 bu şahısda hâlâ derin biçimde görülmektedir, telkih olmayanların yatış payı da artmaktadır. Şu an derin bakımda yatan birlikte hastamız 32 yaşlarında birlikte eş ve nazar boncuğu biçimde telkih yaptırmamış. Aşı yaptırsaydı rahatsızlığı evinde geçirecekti lakin şu an makineye ilişkin biçimde yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Hastanede yatanların yarısından ilavesi aşısını dört dörtlük yaptırmayan yahut nazar boncuğu yaptırmayan hastalarımızdan oluşmaktadır."

Gençlerin hastanede yatış oranının efdal olduğuna ayraç fail Perinçek, "Şimdi hâlâ aşırı gördüğümüz güre hastalarımız var. Bunlar öz gençliklerine güvenerek, 'Ben telkih yaptırmam bana birlikte obje olmaz, benim vücudum dirençlidir.' diyen hastalar. Serviste yatan hastalarımız ortada 35 yaşlarında birlikte ikiz var, aşılarını yaptırmamışlar ve hâlâ sonradan da 'atlatırız' diyerek bekleyip hâlâ çirkin biçimde geldiler, kısaca 25 gündür serviste yatmaktalar ve takipleri bitmeme edilmektedir. Buradan aşının önemini görüyoruz." diyerek konuştu.

"Aşıyla ilgilendiren sonuç nedamet yarar vermiyor"

Perinçek, aşının açıkça birlikte taraf tesiri olmadığına dikkati çekerek, "Aşıyla ilgilendiren sonuç nedamet yarar vermiyor, gerçeklenmiş aşılamanın yapılması icap ettiğini söylüyoruz. Yaklaşık 2 senedir bitmeme fail bu hastalıkla ilgilendiren aşıların aşırı taraf tesiri de görülmemekte, bunu Türkiye'de, dünyada hepsi görüyor. Elinizi kestiğinizde olduğunuz kazıklı humma aşısı, salname enflüanza aşısı yahut 5 yılda birlikte yaptırdığınız batar aşısı derece Kovid aşısı da yaşamın birlikte parçası. Bu telkih bizi derin bakıma girmekten, hâlâ çirkin koşulları yaşamaktan kurtarıyor, aşıların yaptırılması gerektiğine inanıyorum. Aşı olanlarda Kovid-19 testi zait çıkabilir lakin bu şahıslar hastaneye yatmadan, nazar boncuğu belirti vermeden veya geniş kırgınlıkla rahatsızlığı atlatmaktadır. Bu da aşının ne derece can alıcı bulunduğunun göstergesidir." dedi.

Hemşirelerden de gençlere "aşı olun" çağrısı

Aynı serviste vazifeli hemşirelerden Işıl Gökçek de Kovid-19 dolayısıyla iş yoğunluğunun dü katına çıktığını tabir ederek, "Kovid-19 dolayısıyla burada yatan hastaların yaşadıkları sıkıntıları uygun görüyoruz. Genç ve buğulu kendisine bu rahatsızlığı ciddi atlatanlar var, sonuç senelerde ilkin telkih sıfır güre hastalarımız Kovid-19'u ciddi biçimde atlatmaktalar ve telkih olmadıkları düşüncesince pişmanlıklarını görmekteyiz. Aşı olmayanlar taraf etkiden korktuklarını, dinleyerek biber dolması bilgilerle dolayısıyla telkih iktisap etmek istemediklerini ve hâlâ sonradan pişmanlıklarını, ahiret yolculuğu korkusunu görebiliyoruz." ifadesini kullandı.

Hemşire Merve Oğlu ise birtakım hastaların Kovid-19'u aşırı ciddi atlattığını dile getirerek, "Kovid-19 çıktığından buyana bu serviste çalışıyorum, aşımı oldum ve her daim Kovid'in zarfında çalışmama karşın bu hastalığa yakalanmadım, her insanın telkih olmaya çağırma ediyorum. Son devirde telkih sıfır güre hastalar artmaya başladı, dem darlığı derece birlikte aşırı başağrısı çekiyor, derin bakımda yatıyorlar ve keşki telkih olsaydık diyorlar." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ