USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kovid-19'da düşme trendi bitmeme edecek

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, DOĞRU öngörü ve tahminlerinin Kovid-19'un nisan-mayıs ayına derece düşme trendiyle bitmeme edeceğini bildirdi.

Kovid-19'da düşme trendi bitmeme edecek
05-03-2022 11:37
İstanbul

Prof. Dr. Memişoğlu, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, benzeyen sürede ikinci yılını dolduracak Kovid-19 salgınıyla savaş dönemini değerlendirerek, gelinen akıbet noktaya bağlı ilim verdi.

Türkiye'de Sağlıkta Dönüşüm Programı ile altyapı, insanoğlu gücü ve strüktürel adına dünyanın en güzel esenlik sistemlerinden bir tanesi durumuna geldiğini fakat salgının esenlik sisteminin fariza açısından değerlendirildiği, imtihan edilmiş bulunduğu birlikte hali da oluşturduğunu aktardı.

Memişoğlu, dünyada Kovid-19 salgınıyla mücadelede en güzel esenlik hizmetinin Türkiye'de sunulduğunu ve güzel birlikte proses yaşandığını tabir ederek, salgının evveli günlerinde üstelik ülkede parasız mağduriyeti olmadığını söyledi.

Bunun Türkiye'deki esenlik sistemi ve altyapısının ne derece geliştiğinin ehemmiyetli birlikte örneği olduğuna ayraç fail Memişoğlu, "Özellikle Türkiye, akıbet yücelme zamanında zatî tedbirlerin sistemsel yasaklardan baş döndürücü hâlâ çalışan bulunduğunu ispatladı. Çünkü sayılarımız akıbet birlikte aydır bilhassa küçük ay ayının evveli haftasından itibaren düşmeye başladı. Bu da sistemsel haram getirmeden müstevli dönemini yönetebildiğimizi, şahısların bu bilince ulaştığını gösteriyor." sanarak konuştu.