USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Küçükçekmece Oyuncak Kütüphanesi, paylaşma kültürünü küçüklere öğretmeyi amaçlıyor

Oyun çağındaki çocukları, oyuncak ve kitapla buluşturmak neredeyse Gönüllü Hareketi Derneği çeşidinden yaşama geçirilen Küçükçekmece'deki Oyuncak Kütüphanesi, küçük ziyaretçilerini bekliyor.

Küçükçekmece Oyuncak Kütüphanesi, paylaşma kültürünü küçüklere öğretmeyi amaçlıyor
06-09-2022 13:06
İstanbul

Onur Marketler teşrikimesai ve yardımı ile mart ayında Küçükçekmece'de oluşturulan kütüphanenin organ sayısı kestirmece 950'ye ulaştı.

Derneğin İletişim Koordinatörü Zehra Kaçmaz, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, kütüphanenin ilkinin 2018'de Bursa'da açıldığını ve halen bitmeme ettiğini söyledi.

Projeyi şimdi sonraları İstanbul'a taşımaya değişmeyen verdiklerini dile getiren Kaçmaz, "Günümüz ekonomisinde baş döndürücü temiz birlikte proses içinde değiliz biliyorsunuz. Oyuncak, aşırı tüketime girdi. Aileler de çocuklarına oyuncak kabul etme dair başağrısı yaşıyor. Kütüphane de bu fikirle, evlatları oyuncağa, kitaba ferah ferah ulaştırabilmek yerine ortaya çıktı. Gönüllü şekilde bunu yapıyoruz." dedi.

Kaçmaz, kütüphanedeki tamamı oyuncakların hediye usulüyle realizasyon edildiğine dikkati çekerek, şu halde bitmeme etti:

"Marttan buyana 900'ü birlikte tomar üyemiz var. Çocuk ailesiyle geliyor, evvela birlikte aldatmaca sahası zannediyorlar burayı. Biz aileye tanıtıyor, buranın oyuncak kütüphanesi bulunduğu kendisince bilim veriyoruz. Sonrasında isterlerse evladı organ yapabileceğimizi söylüyoruz. Kabul ederlerse birlikte biçim dolduruyoruz. Çocuğun burada istediği dü oyuncağı, kitabı yahut üç kitabı kabul etme hakkı mevcut ve alıyor. Biz onu en er birlikte hafta, en geç birlikte ay içinde getirebileceğini söylüyoruz."

Kütüphanede 0-8 hoşnutluk seslenme fail mürebbi oyuncakların yanında 7-15 yaşındaki küçüklere gereğince de kitapların bulunduğunu aktaran Kaçmaz, "Bağış konusunu da ailelere söylüyoruz. Zaten kendileri aracısız bizlere diyorlar ki, 'bizim de evde nice oyuncağımız var. Hani bebek da sıkıldı. Kenarda, köşede duruyor.' Biz de, 'O devir oyuncakları hediye şekilde alabiliriz. Burada ayrıksı küçüklere verebiliriz.' diyoruz. Öyle birlikte iş birliğimiz de olmakta ailelerle. Ayrıca gonulluhareket.org adresinden de hediye yapabiliyorlar kütüphaneye." ifadelerini kullandı.

Zehra Kaçmaz, kitabevi uygulaması ile ayrımsız sürede birlikte içtimai çalışmaya imza attıklarının altını çizerek, "Hem çocuğa hem de bebek aracılığıyla aileye dokumalı oluyoruz birlikte nevi. Ekonomi açısından da aileleri desteklemiş oluyoruz. Çocuk mevcud bu istihlak çılgınlığı içinde burada paylaşmayı, yazık sahibi olmayı öğreniyor." değerlendirmesini yaptı.

"Toplumda, eğitimde punt eşitliğini sağlayıcı birlikte proje"

Özen Grup Kurumsal İletişim Yöneticisi Nilay Taşçıoğlu ise Türkiye'de büyük mağaza içinde mevcut evvela kitabevi bulunduğunun altını çizerek, "Alışveriş hazırlamaya mevrut aileler burada çocuklarla bu arada hem saat geçirebiliyor hem de parasız birlikte halde oyuncak alabiliyor." dedi.

Kurum şekilde nice içtimai yazık projesinde toprak aldıklarını kail Taşçıoğlu, "Bu kütüphane, eğitimde punt eşitliğini gördüğümüz ve toplumda paylaşmayı sağlayıcı projelerden birlikte tanesi bulunduğu düşüncesince canı içtenlikle dayanak noktası özgülemek istedik ve Gönüllü Hareketi Derneğine hakeza birlikte düzlük sağladık. Kütüphanenin açıldığı günden itibaren baş döndürücü birlikte tomar üyesi var, baş döndürücü birlikte tomar da arzu görüyor." biçiminde konuştu.

Taşçıoğlu, kütüphanenin kapısının tamamı İstanbullulara bariz bulunduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Buranın gönüllüsü de olabilirsiniz. Bağış yapabilirsiniz. Herkesi, tamamı çocuklarımızı buraya bekliyoruz. Bu plan baş döndürücü kıymetli. Çünkü toplumda, eğitimde punt eşitliğini sağlayıcı birlikte proje. Bununla bu arada toplumda filhakika mevcud paylaşma kültürünü şimdi da sağlamlaştırmayı amaçlayan birlikte proje. Bu sebepten dolayı şimdi birlikte tomar oyuncak kütüphanesinin olmasını istiyoruz. Çalışmalarımız bu yönde. Umarız ki gayrı ilçelerde de çabucak oyuncak kütüphaneleri artar ve şimdi birlikte tomar bebek şimdi ayrımlı oyuncaklarla, şimdi birlikte tomar kitapla birlikte araya gelir. Güzel birlikte doğacak düşüncesince iyi birlikte çalışmaya imza atmış oluruz her daim birlikte.

Kütüphaneye bağışlanan oyuncak ve kitaplar gönüllüler çeşidinden ayrıştırılıp dezenfekte ediliyor. Yeni pedagoji bilimi talim yılı ile projenin şimdi birlikte tomar çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Projede fahri edinmek yahut hediye gerçekleştirmek arzu edenler [email protected] yahut [email protected] adresine eğik atabilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ