USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kurduğu bestecilik atölyesiyle evlatların müzikal gelişimine yardım sunuyor

Çocuklar için bestecilik eğitimi sağlayan besteci ve kompozitör Ömer Kurtuluş, duvar piyanosundan ksilofonlara denli 17 ayrımlı enstrümanla evlatların müzikal yaratıcılıklarına dayanak olmaya çalışıyor.

Kurduğu bestecilik atölyesiyle evlatların müzikal gelişimine yardım sunuyor
27-10-2021 13:16
İstanbul

Sağlık Bilimleri Üniversitesi içerisinde küşade bulunan "Müzikal yaratıcılığın bebek sağlığı üstündeki etkileri" isminde ar-ge çalışmasıyla da Türkiye'de müşterek öge imza atan Ömer Kurtuluş Müzik Akademisi, faaliyetlerini Güzidem Montessori Okulu'nun katkılarıyla Beylerbeyi'nde yürütüyor.

AA muhabirine bestecilik atölyesine bağlı açıklamalarda mevcut Ömer Kurtuluş, besteleriyle Türkiye'nin yanında Avusturya, İspanya, ABD ve İtalya'da konserler verdiğini, kariyerini hevesli bestecilik yaparak sürdürdüğünü söyledi.

"4-6 gözyaşı grubu çocuklarda fevk düzem müşterek çoğaltma hevesi var"

Kurtuluş, bestecilik atölyesi fikrinin İstanbul Devlet Konservatuvarında öğüt verdiği süreçte ortaya çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bazı öğrencilerin başta kompozisyona meylini gördüm. Başka müşterek bilinçlilik çalıştırırken işaret çoğaltma meylini keşfettim. Aralarından müşterek tanesini başta çalıştırmaya başladım ve ailesine 'Türkiye'de er yaşta kitabet eğitimi namevcut ancak bu çocuğun kompozisyona meyli var' dedim. Ailesi Hollanda'ya taşındı ve oradaki konservatuvarda kitabet eğitimi almaya başladı. Bu görüngü gerçekleşince illet ufaklıklara bu eğitimin verilmediğini sorgulamaya başladım. Enstrüman lügat anlamı güçlü taşıt demektir. Dolayısıyla müzik eğitiminde erek müzikal düşünceye ulaşmaktır. Biz ufaklıklara fıtratlarında mevcut çoğaltma eğilimini müşterek kenara bırakıp çalgı aleti çalmayı öğretmeye çalışıyoruz."

4-6 gözyaşı grubu çocuklarda fevk düzem müşterek çoğaltma hevesi var olduğuna dikkati çekici Kurtuluş, anne hedeflerinin evlatları er yaşta enstrümanla tanıştırarak zat müzikal üretimlerini yaptırmak bulunduğunu anlatım etti.

"Eğitim modeliyle otizmli ve kanserli çocuklarda müşterek iyileştirme ara bulucu adına kullanabilir miyiz sanarak düşündük"

Kurtuluş, evlatların enstrümanları kullanarak çıkardıkları sesleri kayda alıp bunu devir arasında geliştirmelerine yardım sağladıklarını vurgulayarak, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne tığ bu düşüncesi sunduk. 'Acaba tığ bu tedris yöntemini müşterek eğitim modeli biçimine getirip otizmli ve kanserli çocuklarda müşterek iyileştirme ara bulucu adına kullanabilir miyiz?' sanarak düşündük. Bunu da infaz etmek istiyoruz. Şu an Beylerbeyi'nde mevcut Güzidem Montessori Okulu bu mevzuda bizimle teşrikimesai içre ve bunun haricinde da plan için teşrikimesai aramaktayız. Buraya bulunmak arzu edenler Ömer Kurtuluş Müzik Akademisi'nin toplumsal iletişim araçları hesaplarından ulaşabilirler. Özellikle içe yöneliklik dernekleriyle görüşüyoruz ve onlarla ayrışık projelendirme izlekleri oluşturuyoruz."

Daha ilk çocuklarda müziği kullanarak otama çalışmalarının ABD ve İspanya'da denendiğini aktaran Ömer Kurtuluş, müzikoterapinin edilgen müşterek dinleme olduğunu, bestecilik atölyesiyle kendisinin çocuklarda canlı adına üretmenin erincini hissettirmeyi amaçladığını dile getirdi.

"Özgüvenlerini zat topraklarının ezgileriyle kazanmalarını gelmek istiyoruz"

Kurtuluş, çor grubunda bulunan ufaklıklara eğitimci ve ruhiyatçı eşliğinde müşterek eğitim uygulaması yapacaklarına aksan yaparak, şunları anlatım etti:

"4-6 gözyaşı grubundaki evlatların enstrümanları keşfetmesini ve yaşamın içinden mülhem şarkılar keşfetmesini gelmek kabil kimi metodlar izlemeye çalışıyoruz. İnsan fıtratında ilk herşeyden ilk olarak tartımlı havas geliyor. Bizim burada uygulamaya çalıştığımız müziği dizem ve melodiden oluşan müşterek bilinçlilik adına kıymetlendirmek değil ilk herşeyden ilk olarak ufaklıklara dizilimli müşterek akıntı muktedir olmak ve şekillenmiş müşterek ahenk çıkabilmek kavranmasını öğretmektir. Daha encam gözyaşı grubu için ise şimdi kültürel müziğimize bağlı bilgiler vererek üretimleri gelmek olacak. Özgüvenlerini zat topraklarının ezgileriyle kazanmalarını gelmek istiyoruz. Enstrüman eğitimi almış bulunan gailesiz gözyaşı gruplarına da üslup eğitimi, alengir ve ahenk kabil müziğin şimdi ilmî yanlarını anlatabiliyoruz."

İstanbul Devlet Konservatuarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği mezunu bulunan Ömer Kurtuluş, 4 sene konservatuarda tedris elemanı ve yargıcılar kurulu adına arazi aldı.

Eserleri İspanya, ABD ve Avusturya'da da yürütme edilmiş bulunan Kurtuluş'un ayrışık devletlerde 12 konseri gerçekleştirildi.

Stephan Delplasse, Michel Merlet, Mauro Montalbetti, Clemens Gadenstatter, Johannes Maria Staud ve Yann Robin ile Avrupa'nın ayrışık yerlerinde oyunluk meydan besteci, Türkiye'de ise Daniel Durand ile orkestra şefliği çalıştı.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ