USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Lösemiye ağırlık eğmeyen Talha azmiyle gayrı hastalara da maneviyat oldu

Antalya'da kollarındaki kızarıklık şikayetleri ile gittiği hastanede lösemi bulunduğunu öğrendiği günden beri geçinme henüz düzen bağı bağlanan 16 yaşındaki Talha Sedat Uğurlu, dü salname tedavisinin arkası sıra rahatsızlığı yenmeyi başardı.

Lösemiye ağırlık eğmeyen Talha azmiyle gayrı hastalara da maneviyat oldu
06-11-2021 13:50
Antalya

Antalya'da dü sene evvela tanısı konulmuş bulunan Akut Lenfoblastik Lösemi'yi (ALL), makbul tedavinin indinde maneviyat ve motivasyonunu da daim erdemli sara yenen Talha Sedat Uğurlu, ilerleyici süreçte dobra müşterek hekim olup, kendisi üzere pestil olanlara iane kılmak istiyor.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Polikliniğinde tıbbi yazman adına etkin Havva ile derslik öğretmeni İbrahim Uğurlu'nun dü çocuğundan Talha Sedat, kollarında çıkan kızarıklıkları ilkin önemsemedi.

İnternetten meydana getirdiği araştırmadan sonraları bizar bulunan Uğurlu'ya, 14 yaşlarında ailesiyle gittiği hastanede lösemi tanısı konuldu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesine atıf edilen Uğurlu'ya, Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alphan Küpesiz başkanlığındaki grup tarafından kimyasal otama tedavisi uygulanmaya başlandı.

Başta aşırı sevilmiş olduğu saçlarını kaybeden ve yüzünde yaralar çıkan Uğurlu, ciddi kızarıklıklar biçiminde tanıdık zona problemine yakalandı.

Ağır enfeksiyon ve erdemli biberli şikayetleri artınca aşırı zahmetli eyyam nâkil Uğurlu, kendisi üzere nice çocuğun lösemi bulunduğunu görür görmez yaşama çıkışmak düşüncesince şimdi müşterek tomar direndi.

Bu süreçte gitar çalmanın indinde ecnebi kıstak öğrenen, derslerini boşlama etmeyen Uğurlu, maneviyat ve motivasyonuyla gayrı hastalara da kip oldu.

İki salname güçlü otama döneminin arkası esna rahatsızlığı yenen Uğurlu, doktorlarına teşekkürname konseri verdi.

"Kemoterapi görürken aşırı eser okudum, liet söylemesini öğrendim"

İyi müşterek hekim edinmek talip 16 yaşındaki Uğurlu, AA muhabirine, kollarındaki kızarıklıkların hile canlandırırken almış olduğu darbelerden kaynaklanmış olabileceğini düşündüklerini söyledi.

Daha sonraları başvurdukları hastanede hastalığının canlandırma edildiğini anlatım fail Uğurlu, dert dair bilinçlendikçe umudunun arttığını dile getirdi.

Uğurlu, kemoterapinin önceki haset saçlarını kaybedeceğini sandığını anlatarak, "Ama anca olmuyormuş, müşterek ay sonraları döküldü. Hatta otama sonrası önceki güneş 'saçlarım' niteleyerek bağırarak uyandım. Teşhis konulduktan doğrudan müşterek güneş sonraları kimyasal otama tedavisine başlandı. Tedavi güçlü müşterek süreçti ancak maneviyat güdeleme erdemli olduğunda başarılmayacak bilinçlilik yok. Bu dert göz açımı değiştirdi. Derslerime aşırı dobra çalıştım, kendimi değme bölgede geliştirdim. Kemoterapi görürken aşırı eser okudum, liet söylemesini öğrendim. Sporumu yapıyorum. Ben yendim, hacısı hocası yenebilir." ifadelerini kullandı.

"Talha ayağa kalkmasını bildi"

Baba İbrahim Uğurlu ise oğluna lösemi tanısı konulunca şaşırdığını anlatım etti.

Tedavi sürecinde hijyenin önemine ayraç fail Uğurlu, "Birinci sınıfta müşterek öğrencime lösemi tanısı konulmuştu ve 4 sene sonraları öğrencimi lösemiden kaybetmiştim. Biz de bire müşterek şeyleri yaşayacağız, niteleyerek aşırı korkmuştum. Oğlumun azmi, doktorlarımızın çabasıyla Talha ayağa kalkmasını bildi. Zorlu ve derinliğine müşterek süreç. En şişman bilinçlilik sabır. Komşunun söylediğini değil de doktorun söylediğini vaktiyle gerçekleştirmek müşterek numara evleviyet olmalı." niteleyerek konuştu.

Anne Havva Uğurlu da oğlunun dokunmabana bulunduğunu öğrenince süreci dobra bilmiş olduğu düşüncesince ürkü yaşadığını aktardı.

Sürecin müstevli zamanına emsal geldiğinden aşırı korktuklarını özetleyen Uğurlu, "Çocuğum biricik başına bu hastalığın üstesinde gelemezdi. İzne ayrılarak daima indinde oldum. İki senedir şifahane ev ortada virüs taşımamak düşüncesince aşırı nazarıitibar ettik. Oğlum sağlığına kavuştu, aşırı şükür, başardık." dedi.

"Diğer evlatların da umutlarını artırdı"

Talha'nın doktoru Prof. Dr. Küpesiz, Talha'nın erdemli riziko grubunda bulunduğunu, hastalığın yineleme riskinin ve tedaviye cevap vermeme durumunun erdemli bulunduğunu söyledi.

Ağır enfeksiyon ataklarına karşın Talha'nın yaşama tutunmayı başardığını tamlayan Küpesiz, "Kendisi de zorlandı, kılıç de zorlandık. Kemoterapiyle müspet neticeler aldıkça motivasyonla yolumuza bitmeme ettik. Tedaviye cevap vermeye başlayınca bizlere de maneviyat oldu. Konser veriyordu. Diğer evlatların da umutlarını artırdı." biçiminde konuştu.

Hastane doktorlarından Çiğdem Sivrice, dü salname otama sürecinde inişler, çıkışlar yaşadıklarını, Talha'nın otama dair da gerekeni meydana getirdiği düşüncesince okuluna şimdi er döndüğünü kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ