USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Magnezyum eksikliği psikolojik rahatsızlıklara neden olabilir'

Magnezyum içinde ne olduğu itibarıyla ensesi kalın besinlerin tüketimi ve önemini tamlayan Diyetisyen Dilek Sivri magnezyum eksikliğinde karşılaşılan rahatsızlıklar dair uyardı. Sivri başkaca magnezyum eksikliğinin psikolojik rahatsızlıklara da etmen olabileceğinin altını çizdi

'Magnezyum eksikliği psikolojik rahatsızlıklara neden olabilir'
08-11-2021 10:48

Beykent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Dilek Sivri, magnezyum içinde ne bulunduğu itibarıyla varlıklı besinlerin tüketiminin önemine değinerek, “Koyu yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, pazı, marul, pırasa vb.), esaslı sebzeler (patates, havuç, kereviz vb.), besili tohumlar (badem, incelmemiş çekirdeği, kaju vb. ), döşenmemiş baklagiller (soya fasulyesi, bezelye, nohut, fasulye vb.) muz, avakado, kavun kadar meyveler, birlik tahıllar (buğday, yulaf, çavdar), bitter çikolata, kinoa, somon, uskumru kadar balıklar ve kaba sular dobra magnezyum kaynaklarıdır. Bu gıdalardan kifayetli oranda tüketiyorsanız magnezyum eksikliği görülme payı düşüktür. Ancak geçer birtakım antibiyotik ilaçlar, boş yere geçer lüzum söktürücüler, birtakım süreğen hastalıklar, çok içki tüketimi kadar birtakım faktörler magnezyum eksikliğine neden olabilir” uyarısında bulundu.

“Magnezyum eksikliği psikolojik rahatsızlıklara neden olabilir”
Sivri, magnezyum protein sentezi, dem şekeri ve dem basıncının düzenlenmesi, mızrap metabolizması, merkezi asap sistemi fonksiyonları derun kazanmak neredeyse bünyenin nice işlevi düşüncesince lüzumlu bulunan 300'den aşkın değişik enzimi aktive etmiş bulunduğu düşüncesince sağlığın korunmasında nice gösteriş oynadığını söyledi. Sivri, “Magnezyum eksikliği halsizlik, yorgunluk, adale krampları fazladan bunalım kadar psikolojik rahatsızlıklara da neden olabilmektedir” dedi.

“Mineral seviyelerini arttırmaya müteveccih magnezyum formları”
Magnezyum alımını çoğaltmak düşüncesince nice insanoğlu magnezyuma yönelmekte bulunduğunu tamlayan Sivri, amma velakin ansızın aşkın magnezyum şekli bulunan olduğundan, hangisinin ihtiyaçlarınıza en makul bulunduğunu aşina kazanmak ağır olabileceğine değindi. Doğru magnezyum desteğini seçmenin, bu mineralin seviyelerini artırmaya araştırma görevlisi olabileceğine yer vererek magnezyum formları karşı ehemmiyetli açıklamalarda bulundu:

Magnezyum sitrat: Bu formdaki magnezyum örgensel yapıda bulunduğu düşüncesince şimdi emeksiz emilir. Sitrik hamız bol yanında müshil olduğundan, magnezyum sitrat magnezyum seviyelerini arttırmak ve kabızlığı otama buyurmak düşüncesince kullanılabilir. Ayrıca spor sonra kasların onarılması, migren, menstruasyon devri ağrıları düşüncesince de kullanılabilir.

Magnezyum oksit: Bu biçim magnezyum eksikliklerini engel devam etmek yahut otama buyurmak düşüncesince kullanılmaz, zira dirim bilimsel yararlanımı düşüktür. Hazımsızlık, göden ekşimesi, reflü ve ölme kadar hazım sistemi semptomlarının endamsız devamlı rahatlaması düşüncesince şimdi yoğun kullanılırken migreni otama buyurmak ve engel devam etmek düşüncesince de kullanılabilir.

Magnezyum klorür: Bu biçim kolaylıkla emilir. Kabızlık, göden ekşimesi kadar hazım sistemi semptomlarını ıskat buyurmak ve ceninisakıt magnezyum seviyelerini çoğaltmak düşüncesince kullanılabilir.

Magnezyum lakta: Bu formun hazım sistemi üstünde şimdi az menfi tesiri vardır. Diğer magnezyum formlarını tolere edemeyen yahut iri dozlarda magnezyum desteği alması müstelzim erler düşüncesince makul yanında biçim olabilir.

Magnezyum malat: Kolayca emilir, başka formlara nazaran şimdi az mühil etkilidir. Fibromiyalji, adale ağrıları, süreğen kırgınlık durumlarında kullanılabilir.

Magnezyum taurat: Bu biçim faziletkâr dem şekeri ve tansiyonu ayarlamak düşüncesince kullanılabilir.

Magnezyum L-treonat: Depresyon ve dağarcık kaybı kadar asap sistemi bozukluklarının tedavisine araştırma görevlisi olup akıl sağlığını destekleyebilir.

Magnezyum sülfat: Genellikle epsom tuzu adına bildik bu biçim dudak eliyle alınmayıp ruhsal gerilim ve dert bulunan kasları otama buyurmak düşüncesince kullanılabilir.

Magnezyum glisinat: Depresyon, korku ve hab bozukluklarını otama buyurmak düşüncesince kullanılabilir.

Magnezyum orotat: Bu biçim kolaylıkla emilir ve başka formların tipik ayrıcalığı bulunan çelimli müshil etkilerine erbap değildir bu nedenle, sporcular ortada popülerdir, başkaca duygu ve dem damarı dokularında erke üretimini iyileştirerek duygu sağlığını destekleyebilir.

Yukarıda bahsedilen magnezyum formları göden ekşimesi, reflü, ölme ve başka hastalıkları hafifletmeye araştırma görevlisi olabileceğini tamlayan Sivri, “Bu desteklerin doktorunuz kabilinden yönlendirilmedikçe alınmaması önerilir. Ayrıca magnezyum eksikliğini magnezyum içeren gıdalardan istikbal yapmak başka gıda öğelerinden yararlanmak açısından önemlidir. Kan magnezyum seviyeleri düşükse bu eksikliği kazanmak düşüncesince hekim kabilinden tavsiye edilen magnezyum formu alınmalıdır” açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ