USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Manavgat yangınlarında şahısların imdadına yetişen sağlıkçı koşa yaşadıklarını unutamıyor

Antalya'da 112 Acil Sağlık İstasyonunda tanışıp hayatlarını birleştiren ve Manavgat yangınlarında bu arada fiilen kişilere iane eli uzatan çift, o günleri unutamıyor.

Manavgat yangınlarında şahısların imdadına yetişen sağlıkçı koşa yaşadıklarını unutamıyor
19-12-2021 16:53
Antalya

Manavgat 4-5 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda fariza eden paramedik Halime (26) ve çabuk tababet teknisyeni (ATT) Erkan Erdemir çifti, suç duyurusu anonsu aldıktan sonradan saniyeler içre istasyondan çıkarak kişilerin yardımına koşuyor.

Ekip namına nice parasız ve yaralının yaşamını kurtaran çift, 2020 senesinde "İyi günde, çirkin günde" niteleyerek birbirlerine uydurma vererek dünyaevine girdi.

Manavgat yangınlarında bulunduğu üzere nice felakette kol arkadaşlığı eden Erdemir çifti, gelişigüzel suç duyurusuna "Ailemizden biridir" hassasiyetiyle yaklaşıp el ele vererek avlu kurtarmaya bitmeme ediyor.

Halime Erdemir, AA muhabirine, zor, buna yanıt içsel kıymeti faziletkâr birlikte mesleğe eş olduklarını söyledi.

İnsanların yaşamını idare etmek düşüncesince saniyelerle yarıştıklarını özetleyen Erdemir, "Bizim ne zaman, nereye gideceğimiz anlaşılan değil. Yağmur, sıcak, dargın demeden çalışıyoruz. Yaptığımız iş az buçuk da hasbilik esasına dayanıyor. İşimiz bedava değil ancak bayıla bayıla yaptığımız düşüncesince çetin gelmiyor. İnsanlara asistan olabilmek bizlere talih veriyor." dedi.

Erdemir, eşiyle dönenceli çalıştıklarını ve birtakımı nöbetleri bu arada tuttuklarını anlatım ederek, eşiyle ayrımsız şartlarda çalışmış oldukları düşüncesince birbirlerini henüz şen anladıklarını ve ahacık dost üzere çalışmış oldukları düşüncesince avantajlı olduklarını belirtti.

"Yangın süresince eşimle daima sahadaydık"

Manavgat yangınında da eşiyle bu arada kişilerin yardımına koştuklarını dile getiren Halime Erdemir, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Manavgat yangınlarının geçmiş haset eşim nöbetten çıkmıştı. Yangının en birlikte tomar dokunca verdiği Kalemler Mahallesi'nde bu arada fariza hazırlamaya başladık. Yangının o denli büyüdüğünü etmek baş döndürücü üzücüydü. O isin, dumanın içre idman hem bizim bununla birlikte itfaiyeciler düşüncesince baş döndürücü çetin oldu. Biz yangından rahatsızlanan itfaiyecilere, vatandaşlara müvellidülhumuza veriyorduk. Birçok yangıncı hastaneye değerlendirmek istemedi ve kılıç müdahalelerini yaptık. Yangın süresince eşimle daima sahadaydık.

İnsanlar evini çoğaltmak istemiyordu ancak kılıç de onların hayatlarını idare etmek zorundaydık. İs, yaman bizim düşüncesince ehemmiyetli değildi, kâfi ki kişilere yararımız dokunsun istedik. Görevlerde birlikte olduğumuz düşüncesince gözümüz arkada kalmıyor, bu da işlerimizi henüz şen yapmamıza etmen oluyor. Biz de alevlerin içerisine girdik, yangına engelleme edenlerin yanındaydık. Önümüz, sağımız, solumuz yanıyordu ve kılıç gine de arka dönmedik. Çünkü gitgide ağlayarak bizlerden iane talip insanlar, itfaiyeciler vardı. Bugün de olsa yarar gideriz."

Halime Erdemir, meslekte nice güvenilmez vakaya da tanık olduklarını kaydederek, Akseki'de aldıkları hamilenin ambulansta mevlit yaptığını ve bebeği kucaklarına alıp sesini duydukları an baş döndürücü bahtiyar olduklarını anlattı.

İyi günde çirkin günde eşiyle avlu idare etmek düşüncesince koşuyor

Erkan Erdemir ise 10 senedir ambulansta çalıştığını ve eşiyle hakeza birlikte ahacık çalışmanın alım çalım donör bulunduğunu belirtti.

İşlerinde moral ve gönüllülüğün ön planda bulunduğunu vurgulayan Erdemir, şunları anlattı:

"Bize birlikte fariza verildiğinde 'Başımıza birlikte nesne dirimlik mi?' niteleyerek tek düşünmüyoruz. Bütün menfi bölgelerde olmayı kendimiz istiyoruz, zira bizlerden iane muntazır insanoğlu var. Manavgat'ta yangın başladığında bizlere birlikte telefon geldi, birbirimizin gözlerine bakılırsa 'Tamam' dedik ve 15 zaman içre yangın bölgesindeydik. İnsanları idare etmek ve iane eli sinirlendirmek düşüncesince koştuk. Eşimin yanımda olması motive edici birlikte şey. Nikahta bulunduğu üzere güzel günde çirkin günde birbirimize verdiğimiz lafı namına getirdiğimizi düşünüyorum."

Erdemir, gittikleri eksiksiz olaylarda özlük yakınlarından biridir hassasiyetiyle yaklaştıklarını, kişilerin bunu fikren afiyet çalışanlara şiddete akıbet vermesi icap ettiğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ