USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Menopoz kadın sağlığı için sonuç değil, yeni bir dönem'

Menopoz devri üzerine açıklamalarda mevcut Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Banu Öndeş, “Bu zamanın fiziksel, ruh bilimsel ve ayrıca içtimai kendisine kâffesi yönleriyle ele katılması gerekiyor. Menopozun kadın eşeysel sağlığı için bir akıbet değil, sa

'Menopoz kadın sağlığı için sonuç değil, yeni bir dönem'
03-11-2021 14:36

Medicana Kadıköy Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Banu Öndeş nemli dönümü devri üzerine açıklamalarda bulundu. Dünya Sağlık Örgütü'nün tanımına uyarınca menopoz, mebiz faaliyetlerinin sonlanması ile maaş menstrüasyon döngüsünün kalımlı şekilde sona ermesidir. Menopozu 'üreme kabiliyetini kaybetmek' halinde görmek alegori kadın bedeninin tenasül işlevine sonuç vermesi ve tenasül sistemini bu doğrultuda baştan şekillendirmesi şekilde yorumlamanın hâlâ akıllıcasına olacağını tamlayan Dr. Öndeş, “Menopoz kadın eşeysel sağlığı için bir sonuç değil, sadece yeni ve değişik bir dönemdir. Kadın eşeysel sağlığının bu yeni devri üç değişik etapta gerçekleşir. Bunlar; önceki endeks ve bulguların ayırt edilmiş olduğu premenopoz dönemi, sonuç menstrüasyon kanaması itibarı ile başlamış bulunan nemli dönümü devri ve menopozdan bir sene sonraları başlayarak yetersizlik zamanına derece bitmeme fail postmenopoz devri halinde sıralanır” dedi.

“Menopozun er devri çoğunlukla 45-47 gözyaşı ortada gerçekleşir”
Premenopozda tanıdık belirtilere yer veren Dr. Öğr. Üyesi Banu Öndeş, “Premenopoz şekilde isimlendirilen menopozun er devri çoğunlukla 45-47 gözyaşı ortada gerçekleşir fakat bazısı 50 hoşnutluk derece da gecikebilir. Menopoz evveliyat en kesif tanıdık ve nemli dönümü başlangıcını ayraç fail önceki endeks sayı kanamalarındaki düzensizliktir. Bu çağda kanamalar bire bir ay içinde çabucak aşkın kere görülebildiği gibi, bir aydan aşkın müddet süresince on paralık nezif gerçekleşmemesi de mümkündür. Premenopoz çağda tanıdık bir başka endeks biberli basması halinde tabir edilen ansızın ten sıcaklığı değişikliğidir. Yüz kızarması ve akşam terlemesi de bu bir hale zevcelik edebilir. Bu çağda ağırbaşlı değiş canlı organlardan bir başkası ise bedenin en iri organı bulunan cilttir. Cildin epidermis şekilde isimlendirilen en fevk tabakası premenopoz dönemiyle beraberce incelmeye adım atar ve deride gevşeme, kılcal damarlarda belirginleşme, ten yaralarının iyileşmesinde rötar ve ciltte duygunluk üzere sorunlar görülebilir. Üreme sisteminin dönüşümünün başlangıcı ile vücutta hormonal tebeddülat de meydana gelir. Bu çağda hormon düzeylerinde meydana mevrut ansızın değişikliklerin hab düzensizliği, asabiyet hali, depresif ihtisas durumu, hafızada kilo verme ve özen dağınıklığı, ihtisas gestalt dalgalanmaları üzere psikosomatik rahatsızlıklara minval açabilir. Bu durumların ağırbaşlı neticeler doğurabilir. Bunun önüne devredilmek için premenopoz dönemindeki hanımefendilerin proses üzerine akıllıcasına bilgilendirilmesini önerdi ve icabında hevesli yardıma başvurmaları gerekiyor” halinde konuştu.

“Uzman hekimler kabilinden totaliter şekilde ele katılması gerekiyor”
Menopoz zamanında meydana mevrut sorunları çoğunlukla premenopozoal çağda yaşanmış bulunan belirtilerin bitmeme etmesi halinde açıklanan Dr. Öndeş,“Kadınların kestirmece yüzdelik 75'inde yunak basması ve akşam terlemesi şikayetleri nemli dönümü zamanında de bitmeme ayar ve bu gestalt sıklıkta uykusuzluk sorununa minval açar. Menopoz dönemindeki hanımefendilerin yüzdelik 53'ünde uykusuzluk görülür. Hem tenasül hem genital sistemlerde meydana mevrut bu DOĞRU farklılık zamanında kesif idrara çıkacak ihtiyacı, lüzum yaparken yanma ve ya kırgınlık hissi, ruhsal gerilim inkontinansı şekilde tanımlanan öksürme, aksırma üzere hallerde lüzum kaçırma, vajinal zayıflık ve alım satım esnasında dert üzere ürogenital sorunlar gelişebilir. Tüm bu problemlerin, dalında bilirkişi hekimler kabilinden totaliter şekilde ele katılması gerekiyor. Özellikle lüzum kaçırma ve vajinal zayıflık üzere sorunlar bireyin gövde algısını ve özgüven düzeyini tesir riski açısından ağırbaşlı problemlerdir” ifadelerini kullandı.

“Menopozla beraberce vücutta meydana mevrut tebeddülat hormon, mineral üzere bazısı maddelerin yitirilmesine minval açabileceğini tamlayan Dr. Öndeş, ''Bu noktada, metin bir nemli dönümü süreci için, kaybedilen hormon ve minerallerin haricen tahkim ile alegori konması halinde kaynaklanan replasman tedavileri yeğleme edilebilir. Bu otama yöntemi ile zayıflayan mızrap dokusu güçlendirilebilir, yunak basması ve akşam terlemesi üzere avlu standardını etkileyen şikayetler giderilebilir ve ilkin nemli dönümü zamanında bundan sonraları yayınlayan kalp-damar rahatsızlığı üzere ağırbaşlı süreğen hastalıkların meydana hulul riski azaltılır” dedi.

Son şekilde nenopozu hem fiziki bununla müşterek zihnî bir proses şekilde ele almanın otama seçeneklerini akıllıcasına yakalamak namına iri önem taşıdığını tabir fail Dr. Öndeş, “Sağlıklı nemli dönümü periyodunu peydahlamak için totaliter bir otama planı yapmanın ve hastanın dayanaklık etmek gereksinimi duyduğu mevzuları dört başı mamur biçimde ele almanın gerekiyor. Alanında bilirkişi hekimlerce yapılacak bulunan esnetilmiş bir otama planı ile menopozun fiziki ve ruhsal neticeleri iyileştirilirken, osteoporoz ve efdal kolesterin üzere ortaya çıkan yeni çor riskleri de arama dibine alınır. Bu sayede menopozla yeni bir baş gerçekleştirmek ve bu süreci 'Gençliğin Bir Başka Dönemi' şekilde berhayat olmak mümkündür” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ