USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Meslek liseliler izinli yapılmaksızın möble alanının aranan elemanı oluyor

Nevzat Hüseyin Tiryaki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine kurulan sonuç uygulayım bilimi ürünü makinelerle öğrenciler ortak taraftan möble teknolojileri için eğitimler alırken gayrı basar kebap kebap kapital gelirlerinden maaş averaj 1500 liralık yarar elde ediyor.

Meslek liseliler izinli yapılmaksızın möble alanının aranan elemanı oluyor
09-12-2021 11:46
Ankara

İş başı eğitimlerinde muvaffakiyet yayınlayan liseliler, möble kol kuruluşları ile meydana getirilen protokoller sebebiyle daha yetkilendirilmiş yapılmaksızın iş garantisine kavuşuyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca hesaplı mesleksel eğitimin iyileştirilmesi emek harcamaları kapsamında, 300'e andıran imalatçının çalışkanlık gösterdiği Ankara'nın Akyurt ilçesindeki Nevzat Hüseyin Tiryaki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, 1 milyon müfret yatırımla möble teknolojilerini dijitalleştiren acemi makineler alındı. Sektörle teşrikimesai protokollerinin imzalanmasıyla, bu okulun öğrencileri, müşterek taraftan möble teknolojileri üzerinde iş başı eğitimleri almaktadır müşterek taraftan da basar kebap kapital meta gelirlerinden maaş averaj 1500 teklik menfaat elde ediyor.

Lise öğrencileri, möble kol kuruluşları ile meydana getirilen protokoller kapsamında Türkiye'nin beraberinde diyar haricinde da istihdam olanağına kavuşuyor.

Akyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Saydan, AA muhabirine lisede hesaplı yetişek faaliyetleri ve iş başı eğitimlerine bağlı izah yaptı.

Meslek lisesinin topu topu aygıt donanımlarının Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in emriyle tamamlandığını tamlayan Saydan, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık'ın da okulun gelişimi düşüncesince yardım verdiğini anlattı.

Akyurt'ta 300'e andıran şirket bulunduğuna ayraç fail Saydan, "Bu çocuklarımızı hâlâ birinci sınıf bakmak düşüncesince elimizden geleni yapıyoruz. Okulumuzun fiziksel şartlarının geliştirilmesi düşüncesince acemi icraat yürütüyoruz. Bu da gerçekleşirse Akyurt'taki gençlerimizin gelecekle ilişik kaygılarının çoğunu ortadan kaldırmış olacağız. Başta Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer iktisap etmek az daha sistem liselerine yardım verenlere teşekkürname ediyorum." niteleyerek konuştu.

"Gençlerimiz de doğacak kaygısı yaşamıyor"

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ise Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in emriyle lise düşüncesince 1 milyon müfret yatırımla akıbet uygulayım bilimi ürünü makineler alındığını belirterek, "Yeni makinelerin kurulumunun arkası esna möble uran kuruluşları ile tören düzeni imzalamaya başladık. Böylece gençlerimiz burada hem iş başı eğitimleri almaktadır tıpkı sürede basar kebap kapital meta ile ayda 1500 teklik cep harçlığı alıyorlar." dedi.

Lisede başkaca istihdam güvenceli işlerin de yürütüldüğüne ayraç fail Ayık, "Gençlerimiz de doğacak kaygısı olmadan, 'Ben buradan yetkilendirilmiş olunca ne olacağım' demeden hoppadak işine odaklanıyor. Öyle olunca da muvaffakiyet geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Sektör ile mektep iş birliğini güçlendirmeye çalışıyoruz"

Lise müdürü Bahtiyar Bozdemir, Milli Eğitim Bakanlığının sistem liselerine bağlı acemi gösterimi kapsamında, kol ile mektep iş birliğini pekitmek düşüncesince çalıştıklarını anlattı.

Bölgede mevcut kol temsilcileriyle disiplin müşterek iş donanmasına girdiklerini dile getiren Bozdemir, "Amacımız, öğrencilerimizin okulda aldıkları eğitimi işletmelerde yapacakları yetişim ile pekitmek ve mezuniyetlerinin arkası esna da işletmelerin beklediği birinci sınıf iş gücü yerine onları piyasaya yerleştirmek. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanımızın desteği ile okulumuzun möble teknolojileri bölgesini yeniledik. Yeni makineler kurulduktan sonradan lazım amme kurumlarından gerekse sahamızda mevcut uran sektöründen iş almaya başladık." niteleyerek konuştu.

Bozdemir, bazısı işletmelerde stajlarını başarıyla bütünleyen öğrencilerin müşterek kısmının, aralarında ABD'nin de bulunmuş olduğu ayrımlı devletlerde istihdam olanağına kavuştuğunu söyledi.

"Yenilenen altyapımızla lisemizde teknolojiyi ele geçirmiş bulunuyoruz"

Lisenin möble ve iç dizayn öğretmeni Yunus Emre Şenel, kurulan atölyede koltuk, iskemle ve berjer kabilinden ayrımlı mobilyaların ahşap çerçeveleri bulunan telarolarının dizi üretimini yaptıklarını, öğüt aletlerinin imalatında da çalıştıklarını anlattı.

Şenel, lisedeki derslere bağlı şu detayları verdi:

"Yenilenen altyapımızla lisemizde teknolojiyi ele geçirmiş bulunuyoruz. Aynı sürede öğrencilerimizin mezuniyetleri daha sonra istihdam imkanları artıyor. Makinelerimizin kalitesi, dış alımcı ve dış satımcı şişman işletmelerinki ile bire müşterek seviyede. CNC router, ebatlama, köşe bantlama makinelerimiz ağız ağıza elektronik beyin kontrollü etkin cihazlar. Aynı sürede öğrencilerimiz, çizim dair da mukteza elektronik beyin programlarını aşırı dobra kullanabiliyorlar. Bunları çizimden sonradan makinelerde sınama olanağı buluyorlar. Böylece öğrencilerimiz işletmenlik eğitimi de almış oluyor."


Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık

"Teklifler alıyoruz"

Lisenin öğrencilerinden Serkan Sade, 11. sınıfta möble teknolojileri bölümünde yetişek aldığını, maaş 1500 teklik kazandığını tabir etti. hususi sektörden türlü işler alarak mobilyanın ahşap çerçevelerini çıkardıklarını tabir fail Sade, "Okulumuzda CNC, köşe bantlama makinesi kabilinden acemi makineler ile möble teknolojilerini iş başlangıcında öğrendik. Bu öğrendiklerimizin stajlarımda aşırı faydası olacağını düşünüyorum. 12. sınıftaki stajımı yapmış olup mezuniyetimden sonradan da çatı elemanı yerine emek harcamayı düşünüyorum. Çeşitli fabrikalardan bu yönde tekâlif de alıyoruz." niteleyerek konuştu.

Okulun öğrencilerinden Muhammed Raşit Altun da 3 çağ okulda, 2 çağ acemi makinelerin kurulduğu atölyede iş başı eğitimleri aldıklarını belirtti. Altun, "Okulumuzda İngilizce eğitimi düşüncesince de dayanak verilecek. Okulumuzda hem öğreniyoruz tıpkı sürede çalışabilecek yeterlilikleri ediniyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ