USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Metabolik cerrahiyle şeker hastalığından kurtuldular

Yıllar evvela şeker hastalığı sorununa yakalanan ve bugüne denli insülin iğnesi görmek mecburiyetinde küsurat hastalar, metabolik cerrahi operasyonuyla sağlığına kavuştu. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hasan Ökmen: “Hastalarımız aşırı memnun, kullandıkları insülini bıraktı

Metabolik cerrahiyle şeker hastalığından kurtuldular
21-03-2022 11:27

Şeker kıymeti ortak tomar faziletkâr sayılara vasıl 49 yaşındaki Metin Ceylan ve 43 yaşındaki Leman Kılıç, bu süreçte senelerce insülin iğneleri kullandı. Bir taraftan da hastalıklarıyla savaş düşüncesince arayış içinde bulunan Ceylan ve Kılıç, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Burada metabolik cerrahisi ameliyatı olabileceklerini öğrenen Ceylan ve Kılıç'ın ameliyatları düşüncesince hazırlıklara başlandı. Hastanenin Başhekim Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hasan Ökmen kabilinden meydana getirilen hastanede ilkin olma niteliği haiz operasyonlarla Ceylan ve Kılıç sağlığına kavuştu. Op. Dr. Ökmen ise operasyonlar ve süreçlere bağlı bilim verdi.

“Şeker hastalığı düşüncesince ilkin el hakeza ortak cerrahi uyguladık"

Hastanede meydana gelen güzel operasyonlara bağlı mütekellim İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Hasan Ökmen: “Uzun senelerdir çok çok kiloluluk cerrahisi yapıyoruz. Aslında tığ tıbbi şekilde çok çok kiloluluk ve metabolik cerrahi şekilde isimlendiriyoruz. Bunun metabolik cerrahi bölümüne başladık, sonuç 2 aydır dü hastamıza ağır şeker zımnında el dilinde şeker denilen, hastalığın ameliyatını yaptık. Güzel ortak biçimde problemsiz taburcu ettik. Hastalarımızın insülin kullanımı, gerilim hastalığı vardı sonlandırdık. Bu dü hastamızda ağır şeker mevcuttu, buradaki rüçhan hedefimiz bu hastaları şeker hastalığından kurtarmaktı. O nedenden dolayı hastanemizde ilkin diyoruz. Daha ilkin ortak tomar obezite, by pass cerrahisi yapıldı. Ama başta şeker düşüncesince ilkin el hakeza ortak cerrahi uyguladık. Ciddi güzel bulunduğunu gördük ve önümüzde muntazır hastalarımız var, onlara da uygulamaya bitmeme edeceğiz. Sadece şeker değil hiper tansiyon, kolesterin yüksekliği, hab apnesi sendromu, hastanın bir tanesi söz gelişi geceleyin alet kullanılmadan uyuyamıyor bu cins ağır taraftar hastalığı bulunan kişilerdi. Buradaki maksadımız bu hastaları zayıflatmaktan çok bu ek rahatsızlıklarından yetirmek ve onda da güzel olduğumuzu düşünüyoruz” sanarak konuştu.

“1,5 aydır tek insülin kullanmıyor"

Operasyon sonrası hastaların durumlarına bağlı bilim sağlayan Op. Dr. Ökmen şöyleki konuştu: “Şu an dü hastamız da ortak tomar memnun, kullandıkları insülini bıraktılar, geceleyin şimdi şen uyuyorlar, günce dirim kaliteleri arttı. İlk hastamız da cerrahi müdahale sonrası 1,5 ay oldu, 1,5 aydır tek insülin kullanmıyor. Oral anti diyabetik de alıyordu, onu da insülini de gerilim ilaçlarını da kestik. 1,5 aydır şekeri ve tansiyonu ortak tomar derneşik ortak şekilde. Tüp işkembe ameliyatı 1 sayaç derece devam ediyor ancak bu hastalarımıza uyguladığımız ameliyatlar kestirmece 3 sayaç sürüyor. Bu ameliyatlar dışarıda hususi sektörde ortak tomar aşkın yapılmaktadır ve ağır paralara yapılıyor. Halkımızın ihtimal o parayı ifa vaziyeti yok. Biz burada bunu parasız yapıyoruz”

Obezitede ağır miktarda ortak çoğalma var”

Son yıllarda elhak artmakta bulunan çok çok kiloluluğun pandemiyle beraberce şimdi faziletkâr oranlara ulaştığını özetleyen Op. Dr. Ökmen “Son dü yılda pandeminin de eklenmesiyle yurttaşlar hariç çıkamadı, ihtimal aklık beslenemediler, obezitede ağır miktarda ortak çoğalma var. Bize müracaatlar beye arttı. Çağımızın pandemisi çok çok kiloluluk diyebiliriz. Bunu ciddiye almalıyız pandemi deyince, güneş tacı diyince insanlarımız korkuyor. Ama çok çok kiloluluk de bence onun derece ağır ortak riziko faktörü. Bu sonuç yıllarda Z kuşağı dediğimiz kısım, ayrıca ahir çocuk ortak nevi evde çocukluğunu geçiriyor. Çok ıvır zıvır yaşlara indi, 13-14 yaşlarında çok çok kiloluluk zımnında cerrahi müdahale bulunan eşhas var. Biraz egzersizi hareketi arttırmamız gerekiyor, bizim de gözümüzde sigaradan şimdi sakıncalı ortak halde ve insanoğlu bunun bilincinde değil. Çünkü obeziteyi ortak maraz şekilde görmüyorlar. Merdivenaltı, ortak tomar tecrübesi sıfır merkezlerde cerrahi müdahale olabiliyorlar. Vücut yığın indeksi ekşi kişiyi tığ burada cerrahi müdahale edemiyoruz, etmemiz de akla yatkın değil. Kesinlikle yanlış, ağır teessürat doğuracağına inanıyoruz. Öncelikle cerrahi müdahale olacakları merkezlerin tecrübelerine behemehâl ilgi etsinler. Kaç senedir bu işi yapıyorlar, birçok vakalık ortak serileri var. Ameliyatlar Sağlık Bakanlığı kriterlerine makul mu yapılıyor, ameliyatlar bu kriterlere makul değilse banko cerrahi müdahale olmasınlar” biçiminde konuştu.

“Ben kurtuldum, halis muhlis hastaların kurtulmasını istiyorum”

Ameliyat sonrası dirim kalitesinin iri miktarda arttığını özetleyen 43 yaşındaki Leman Kılıç “Şekerim faziletkâr bulunduğu düşüncesince müracaatta bulundum, 31 Aralık'ta ameliyatımı oldum. Kilo vermem, yürümem, değme obje şen oldu. İnsülin kullanmıyorum. Sabah yedide, akşam ezanı beşte, geceleyin yatarken insülin kullanıyordum. Bunları kullandıktan sonradan ayriyeten 3 adet şimdi şeker hapım vardı. İki adet de gerilim hapı kullanıyordum. Ameliyattan sonradan bunların hepsinden kurtuldum. Bütün hastalara başvuru ediyorum, hakeza ortak obje varken olsunlar. Ben kurtuldum halis muhlis hastaların kurtulmasını istiyorum” biçiminde konuştu.

“Günde 5 yol insülin 3 adet komprime kullanıyordum”

Şeker hastalığının zorluğunu dile getiren ve operasyonun namına ehemmiyetli kâr sağladığını anlatım fail 49 yaşındaki Metin Ceylan “Ben de şeker beye ortak yüksekti günde 5 yol insülin 3 adet komprime kullanıyordum. Bunun yanı esna kolesterin ilacım vardı, gerilim ilacı kullanıyordum. Bunun dışında hab apnesi ve KOAH hastalığım vardı. Bugüne derece 550-600'den dun inmeyen şeker ortak haftadan buyana 120-150 arası seviyelerde tek deva kullanmıyorum. Ameliyat sonrası dünkü zade derece ortak avlu başladı. Çünkü günde 8-10 yol ortak insanoğlu kendini deliyor. Kendi vücudunuza ortak tomar cehennem azabı veriyorsunuz şeker da hakeza ortak obje zaten. Tavsiye ediyorum iptidai çağ bile durmasınlar. Bunu çekici bilir” ifadelerini kullandı.

Hasibe Karadağ - Harun Özcüler
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ