USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Minikler düşüncesince okulu 'ameliyathane', bahçesini 'kazı alanı' üzere düzenledi

Gaziantep'te okulun koridorunu ve bahçesini muhtelif mesleklere uyarınca tasarım fail anaokulu öğretmeni Sümeyra Erdoğan, sınıfındaki küçük öğrencilerin hayallerindeki meslekleri kılgılı kendisine anlatıyor.

Minikler düşüncesince okulu 'ameliyathane', bahçesini 'kazı alanı' üzere düzenledi
12-06-2022 13:03
Gaziantep

Şahinbey ilçesine ilişkin Bahçelievler Mahallesi'nde 330 talebesi mevcut Naime Durdu Doğmuş Anaokulu'nda fariza önleyen Sümeyra Erdoğan, kestirmece 2 senedir muallimlik mesleğini sürdürüyor.

Erdoğan, sınıfında mevcut 20 mektepli düşüncesince okulun içini ve bahçesini adeta sistem atölyesine çevirdi.

Minik öğrencilerin imgesel bulunan doktorluk, astronotluk, polislik kabilinden meslekleri haftanın makul günlerinde kullanışlı yerine özetleyen Erdoğan, evlatların hayallerine dokunmayı başardı.

Okulun koridorundaki birlikte kısmı maket taşıt ve gereçlerle mini "ameliyathane" ve "acil servis" kabilinden tasarım fail Erdoğan, öğrencilere temsili yerine muayene, laboratuvar ve cerrahi müdahale ortamını yaşatıyor.

Öğrenciler bahçede açılan hafriyat dalında ise bilirkişi hafriyat bilimci eşliğinde küçük aletlerle hafriyat yapmayı öğreniyor.

Öğrendikleri mesleğe akıllıca giyinen öğrenciler, enikonu mülevven güzeşte etkinliklerde nikbet ettiklerini öğretmenlerine ve derse dahil bulunan mevzunun uzmanlarına sorarak öğreniyor.

Sümeyra Erdoğan, AA muhabirine, dallar düşüncesince yaparak ve yaşayarak öğrenmenin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu söyledi.

Çocukların ilgiyi yardımıyla bu uygulama eğitimlerine başladıklarını tamlayan Erdoğan, "Bir çağ bahçede ibret yaparken evlatların öz aralarında toprağı kazıp birlikte bilinçlilik bulduklarında aşırı heyecanlandıklarını gördüm. Bunu yetiştirmek istedim." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşüp dalında uzmanları okula çağırma ettiklerini özetleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Uzman hafriyat bilimci eşliğinde küçüklere sakladığımız kemikleri ve mozaikleri buldurduk ve dallar aşırı sevindiler. Daha sonradan bunu değişik sistem gruplarıyla çeşitlendirmek istedim. Okulun içerisine birlikte şifahane ve ameliyathane kurdurduk. Orada acil, poliklinik ve ameliyathane oluşturduk. Çocuklar adeta gerçekmiş kabilinden heyecanlanıp simgesel yerine cerrahi müdahale yapıyorlar. Kartondan uzay adamı giysisi yaptık, uzaya gittik onunla. Tüm bunlardan sonradan küçüklere 'Ne iktisap etmek istiyorsunuz' dediğimde 'doktor, astronot, arkeolog' iktisap etmek istediklerini söylediler zira evlatların eksiksiz meslekleri bu yaşta kullanışlı yerine öğrenmeleri aşırı önemli."

Yaptığı kullanışlı eğitimi hoca arkadaşlarına özetleyen Erdoğan, kimi dostlarının fariza meydana getirdiği apayrı okullarda da benzeşim uygulamaların yapılmaya başlandığını dile getirerek, "Umarım herhangi birlikte yere yayılır zira dallar hakeza yaşayarak elan elleme öğreniyor ve esenlik alıyorlar." dedi.

Malzeme temini dair velilerden ağırbaşlı dayanak noktası aldığını ve sonsuz müspet art dönüşlerle karşılaştığını tamlayan Erdoğan, evlatların hayaline dokunmanın gururu ve mutluluğu zarfında bulunduğunu tabir etti.

Gün düşüncesince bitirdikleri uygulamanın evlatların üstünde bulaşık bıraktığını dile getiren Erdoğan, şöyleki bitmeme etti:

"Astronomi etkinliği yaptık birlikte gün. Çocuklar evde koltuktan koltuğa zıplayıp roketle uzaya uçtuklarını manzara ediyorlarmış. Aynı halde cerrahi müdahale etkinliğinden sonradan evlatların bütünü hekim iktisap etmek istedi. Arkeoloji etkinliği yaptıktan sonradan dallar sonsuz toprağı kazıp değişik birlikte bilinçlilik bulma çabasına giriyorlar. Trafik polisi uygulama eğitiminden sonradan dallar ailesini sonsuz otomobilde uyarmaya başladı. Kemer takmadıkları yahut telefonla ilgilendikleri devir elden ailelerini uyarmaya başlıyor. Her mevzuda sansasyonel olmakta bu uygulamalar."

Öğrencilerin sevinci

Öğrencilerden Eray Kemal ise aktiflik yaparken aşırı eğlendiğini tabir ederek, "Bahçede zamanı asar bulduk, hafriyat yaptık, uzaya gittik. Kartonla füze yaptık, uzay adamı giysisi yaptık aşırı güzeldi." biçiminde konuştu.

Mina Kileci de "Çok elleme oyunlar oynadık, etkinlikler yaptık. Ben büyüyünce hekim olacağım. Öğretmenimi ve arkadaşlarımı aşırı seviyorum ve aşırı eğleniyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ