USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Minimal invaziv kapak cerrahisi açık kalp ameliyatına göre daha avantajlı'

Kalp kapakçığı değişiminde asgari invaziv kapak cerrahisinin açık kalp ameliyatına göre daha avantajlı ortak formül bulunduğunu tamlayan Prof. Dr. Gökçe Şirin, bu formül sebebiyle hastaların hastanede yatış süresinin nısıf yarıya kısaldığını ve taburculuk sonrası hayat

'Minimal invaziv kapak cerrahisi açık kalp ameliyatına göre daha avantajlı'
18-11-2021 10:49
18-11-2021 10:49
Medicana Bahçelievler Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gökçe Şirin, asgari invaziv kapak cerrahisi dair açıklamalarda bulundu. Kalp kapakçığı değişiminde asgari invaziv kapak cerrahisinin açık kalp ameliyatına göre daha avantajlı birlikte formül bulunduğunu tamlayan Prof. Dr. Şirin, bu formül sebebiyle hastaların hastanede yatış süresinin nısıf yarıya kısaldığını ve taburculuk sonrası dirim standardını arka kazandığını vurguladı.

Kalp kapakçığı onarımı ve değişim yapmak işlemlerinin derinliğine senelerdir kalp ve haslet cerrahisi dalında en yoğun meydana getirilen operasyonlar ortada toprak aldığını tamlayan Prof. Dr. Şirin, asgari invaziv girişimler sebebiyle istenmeyen durum riskinin azalması ve dizi eylem maliyetinin düşmesi kadar türlü avantajlara da değindi.

Prof. Dr. Şirin, laflarına şöyleki bitmeme etti: "Minimal invaziv kapak cerrahisini akıllıcasına anlayıp değerlendirebilmek düşüncesince ilk herşeyden ilk olarak kalp yetmezliği yahut kalp kapakların daralması probleminden konuşmak gerekiyor. Kalp kapaklarının işleyişine ve kalp sağlığı üstündeki etkisine değinecek olursak, kalbin asliye rolü bulaşık kanaat akciğerlere, ak pak kanaat ise vücuda pompalamaktır. Bu doğrultuda kanın akın kısmını arkalamak düşüncesince kalp odacıkları ortada birlikte tane cepheli kapaklar toprak alır. Bu kapaklarda müzayaka yada yetmezlik gelişim göstermesi yerinde çağ akıllıcasına akın kısmını izleme edemez ve arka kaçar. Bunun kararında kalp akciğerlere yada vücuda göndermesi müstelzim kanaat gönderemez ve hun dolaşımı sisteminin bozulmasına ilişkin adına hem organlar aynı zamanda kalp hasar görebilir. Kapak cerrahisi operasyonlarının amacı, ehliyetsizlik yada müzayaka tanıdık bu kapakları değişmek yahut onarmaktır. Açık kalp ameliyatı ile meydana getirilen kapak değiş operasyonlarına nispetle aşırı daha çalışan ve çabuk hal sağlayıcı asgari invaziv cerrahi seçeneğinde, vücuda kestirmece 4 santimlik ıvır zıvır birlikte kesi ile girilir ve böylecene döş bölgesinde bariz kozmetik ayıp oluşmaz".

"Bu formül ile kapak yetmezliği ve darlığı problemleri otama edilebilir"

Minimal invaziv kapak cerrahisinin avantajlarına da yer veren Prof. Dr. Şirin, "Minimal invaziv kapak cerrahisi ile kapak yetmezliği ve darlığı problemleri çabuk ve çalışan halde otama edilebilir. Bu formül alışılagelen cerrahiden ayrımlı diyebiliriz. Küçük kesi ile kalp kapakçığı değişim yapmak ve tamirinde parasız ağrıyı başka dizi eylem yöntemine nazaran aşırı daha az hisseder ve dert şikayeti dizi eylem sonra çabucak azalır. Hastanede yatış süresi en karmaşık hastalarda güçlü nısıf yarıya kısalır ve hastalar taburculuk sonrası iş ve içtimai taayyüş çabuk halde devir sağlayabilir. Göğüs kemiği kesilmediği düşüncesince hem mızrap hasarı önlenmiş olabilir aynı zamanda ciltte operasyona ilişkin ağır kozmetik ayıp meydana gelmez. Minimal invaziv girişimlerin çoğunda bulunduğu kadar kalp kapakçığı operasyonunda da adım kaynaklı çağ kaybı asgari kurda olabilir ve bu sayede hastaya çağ nakli gerçekleştirmek bile gerekmeyebilir. Daha ilk açık kalp ameliyatı geçirmiş hastaların ikinci birlikte ameliyat geçirmesi genellikle zorlaşır fakat ıvır zıvır kesi ile meydana getirilen girişimlerde bu dezavantaj ortadan kalkmış olur" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Şirin, "Kalp kapakçığı değişim yapmak ve tamiri kalpte ve kalp damarlarında mevcut topu topu kapakçıklara uygulanabilir. Bunun haricinde asgari invaziv adım sebebiyle bundan böyle kalp deliklerinin kapatılması, kalpte canlandırma edilen kitlelerin çıkarılması, türlü dizem bozukluklarının düzeltilmesi ve koroner bypass operasyonu kadar türlü girişimlerin ıvır zıvır kesi ile yapılabilmesi mümkündür. Dolayısıyla bu tanıları almış topu topu hastalar asgari invaziv adım ile otama edilebilir. Minimal invaziv cerrahi uygulamalarının çocukluk ayrıca kimi hallerde bebeklik dönemi düşüncesince emniyetli bulunduğu söyleyebilirim" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ