USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Mobil aşı ekibi 'nostaljik minibüs'le karye köylük yer dolaşıyor

Eski minibüsü önemsiz birlikte karavana çeviren hekim Ömer Öktem, "Fahriye" ismini verdiği aracıyla karye köylük yer dolaşıp, kadrosuyla dünkü insan koronavirüs (Kovid-19) aşı çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Mobil aşı ekibi 'nostaljik minibüs'le karye köylük yer dolaşıyor
10-10-2021 12:54
Yalova

Yalova'nın Termal ilçesindeki Termal Aile Sağlığı Merkezi'nde işyar Dr. Ömer Öktem, emektar manken araçlara bulunan takdirini Kovid-19 çağında avantaja çevirdi.

Türk Kızılay kabilinden kullanıldıktan sonraları emekliye ayrılan 1986 manken minibüsü eksiltme kanalıyla düzlük arkadaşından güzeşte sene satın düzlük Öktem, kısaca ortak sene içinde minibüsü modifiye ederek önemsiz ortak karavana çevirdi.

Aşılama çalışmasında işyar kadro dostlarıyla "Fahriye" ismini verdiği ve gözü derece bakmış bulunduğu minibüsle karye köylük yer dolaşan Öktem, uzlaştırıcı karye meydanı yahut karye girişine kuruyor.

Tentesi, dinlenme kampı masa ve sandalyeleriyle dikkati işveli otomobilin yanına mevrut vatandaşlarla mülaki afiyet ekibi, aşı edinmek istemeyenleri de inandırma yazar onaylarını aldıktan sonraları aşılıyor.

Son şekilde Termal ilçesine değgin Yenimahalle'de aşılama emek vermesi tay tay arabası Öktem, AA muhabirine, aşılama çalışmalarının sürecin başından itibaren koyu halde bitmeme ettiğini söyledi.

Bakanlık ve İl Sağlık Müdürlüğünün verdiği araçlarla da icraat yürüttüklerini fakat farkındalık tekvin etmek hesabına karavanını da kullandığını özetleyen Öktem, "Birinci dozları öteki araçlarımızla yaptık ama ikinci ve üçüncü dozlar düşüncesince ortak farkındalık tekvin etmek istedik. Dikkat çekmesi düşüncesince ulaşılması ağır bölgelere karavanımız 'Fahriye' ile ulaşıyoruz. İnsanlar uzlaştırıcı nikbet etmiş bulunduğu düşüncesince gelip sorular soruyor. Biz de beraber bilgilendirip, icabında inandırma yazar aşılarını yapıyoruz." sanarak konuştu.

"Fahriye" nin 35 yaşlarında bulunduğunu ve emektar manken olmasının gerçekte dikkati çektiğini tamlayan Öktem, şu halde konuştu:

"Yeni ortak karavan olsaydı bu derece bağ çekmezdi. Eski ve nostaljik oluşunun avantajını kullanıyoruz. Daha evvela benzeşim araçlarla içtimai vebal projeleri yaptık. Kanser taramaları düşüncesince tercih ettiğimiz oldu. Bu kere de aşı düşüncesince yollardayız. İnsanlar gördüklerinde evvela gülümsüyor. Bu onların dikkatlerini çekiyor, hamam geliyor görüntüsü. Verdiği samimiyetten çevre anlaşılan aşılama şimdi da artmaya başladı. Zaten Yalova şekilde da bitik vaziyette değiliz ama bu halde şimdi da iyileştireceğiz inşallah. 'Fahriye' gerçekte zahmetli ortak afiyet mensubu diyebiliriz. Daha evvela Kızılay uzlaştırıcı şekilde kullanıldı. Geçen sene arkadaşımdan aldım ve karavanlaştırma etabına girdim. Bu sene sonlandı ve yollara çıktık. Bunun dışında 'Nazmiye' isminde ortak kanavanım şimdi var. O da 1968 manken ortak minibüsümüz. Onu da şimdi öncesinde dokunmabana tarama çalışmasında kullanmıştık."

Aşı gömgök yahut kem dozu mevcut müşterilerini telefonla yerinde aradıklarını anlatım fail Öktem, herkesi aşı olmaya çağırma etti.

"Köy aşılamalarında bizlere baş döndürücü iri imkân sağlıyor"

Termal Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Gizem İnan ise "İlçe maşer sağlığı merkezi olduğumuz düşüncesince karye aşılamalarına şimdi ortak tomar ehemmiyet gösterdik zira aşı olmaya gelemeyen halkımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Termal ilçemiz gezim merkezi konumunda bulunduğu düşüncesince otellerde aşılamalarımızı yürüttük." dedi.

İnan, nostaljik minibüse değgin şunları söyledi:

"Karavanın bağ işveli olması, şahısların bilgelik alırken aşıya bulunan takdirini de arttırdı. Köy aşılamalarında bizlere baş döndürücü iri imkân sağlıyor. Ekip şekilde yegâne araç ile gidiyoruz ve ortada standımızı açtığımızda iri bağ görüyoruz. Toplu aşılamalarda bizlere iri suhulet sağlamış bulunduğu düşüncesince karavanımızı sonsuz kullanmayı düşünüyoruz."

Karavan ile aşı çalışmasına katılmanın kendileri düşüncesince de baş döndürücü dobra geçtiğini özetleyen şvester Filiz Ayyıldız, "İnsanların dikkatini çekiyor. Bu bizlere ehemmiyetli ortak yarar sağlıyor. Merakla karavana beslemek düşüncesince gelenlerin aşılamalarını sorguluyor, kem yahut gömgök olanları yapıyoruz. Karavan banko farkındalık yapıyor ve evveli oranlara baktığımızda aşılamada çoğalma yaşadık." dedi.

Nostaljik minibüsü gören aşı olmaya koşuyor

Köy meydanı yahut akıllıca bölgelerde minibüsü evvel gördüklerinde karavanla dinlenme kampı yapıldığını düşünen vatandaşlar, aşı ekibi ve asılan posteri görür görmez elden soluğu ekibin yanı sıra alıyor.

Yoldan traktörle geçe minibüsü ve aşı kadrosunu görür görmez duran 54 yaşındaki maraba Nusret Bakış da aşısını olmaya geldi.

Gördüğü dekor karşısında şaşırdığını özetleyen Bakış, "Daha evvela on paralık aşı olmamıştım. Karavanı ve ekibi görür görmez elden geldim. Herkes aşı olsun bence. Karavanla dolaşmaları baş döndürücü dobra ortak şey. Eğer bu karavan olmasaydı yaşamda aşı olmazdım. Ben 54, bayan 66 yaşında. Eşim de aşı olmadı hiç. Allah razı olsun bu karavanı gördüm ve aşı olmaya geldim." sanarak konuştu.

Karavanın farkındalık oluşturduğunu özetleyen Ece Şahin, "Bu benim üçüncü düze aşım. Aşımız karavanla ayağımıza derece geldi. Karavan aşı darbelemek istemeyen insanoğlu düşüncesince cana yakın olmuş. Zaten aşı vurulmadan bu virüsün bitebileceğini düşünmüyorum. O nedenden her insanın aşı olması lazım." ifadelerini kullandı.

Termal'de ortak gezim işletmesinde etkin Yusuf Bakar, ikinci düze aşısını yaptırmak düşüncesince karavana geldiğini belirterek, "Değişik ortak gaz yuvarı evet benim için. Karavan dikkatimi baş döndürücü çekti ayrıca güvenlikçi arkadaşlara burada konaklama yapılmasın dedim. Sonra aşı ekibi bulunduğunu öğrenince anlaşılmaz ama dobra geldi bana." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ