USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Müslüman bulunan 10 İngiliz geldikleri Konya'da önsezi kırcı anlamış olur yaşadı

Diyanet İşleri Başkanlığının koordinesiyle Türkiye'ye mevrut 10 İngiliz Müslüman, Konya'da gördükleri misafirperverlikten aşırı etkilendiklerini söyledi.

Müslüman bulunan 10 İngiliz geldikleri Konya'da önsezi kırcı anlamış olur yaşadı
18-09-2022 14:02
Konya

İngiltere'de canlı ve İslam'ı seçen 10 kişi, Diyanet İşler Başkanlığının koordinesinde hesaplı "Experience Islam in Konya" projesine başvurdu.

Yapılan görüşme ve seçmelerde Türkiye'ye gelmeye adalet kazananlar, Konya'da Büyükşehir Belediyesinin de desteği ile ağırlandı.

Eğitim ve seyahat programı içeren projede, aralarında eczacı, psikoterapist ve hoca kabilinden türlü cümle gruplarındaki İngilizler, birlikte İslam ülkesinde yevmi yaşamı rüyet olanağı buldu.

Kentteki zamanı ve dini merkezleri gezen ve İslam sanatlarını tetkik fırsatı bulan İngilizler, acemi girdikleri dinin esaslarını da dalında bilirkişi akademisyenlerden öğrendi.

"ABD ve Avrupa'da acemi Müslüman bulunan kardeşlerimizi çağırma ediyoruz"

Konya Müftüsü Ali Öge, AA muhabirine, kente mevrut yabancıların şehri ve kültürünü lanse etmek düşüncesince izlence düzenlediklerini söyledi.

Proje kapsamında acemi Müslüman bulunan ecnebi konuklara 8 günce izlence düzenlendiğini özetleyen Öge, şunları kaydetti:

"10'arlı grupla Amerika ve Avrupa'da acemi Müslüman bulunan kardeşlerimizi çağırma ediyoruz. Burada birlikte hafta kalıyorlar. Buradaki zamanı ve dini bölgeleri görüşme ediyorlar. İngiltere'den mevrut kardeşlerimize İslam sanatı, zamanı ve uygarlığı ile hadis, versiyon ve Kur'an-ı Kerim sahalarında bilirkişi hocalarımız öğüt veriyor. Çok güzel, coşku mahmul ve velut birlikte program. Misafirlerin de aşırı kıvançlı bulunduğunu görüyorum."

İngiltere'nin Nottingham kentinde canlı Philip Collins (50), Müslüman olmayı yeğleme etmesiyle hayatında nice şeyin değiştiğini dile getirdi.

Emlak şirketinde idareci kendisine etkin Collins, şu şekilde konuştu:

"Her şeye erbap olduğum şekilde hayatımda birlikte şeyin yokluğunu daim hissettim. Mutsuz hissediyordum. Nottingham'da Müslüman beş altı kişiyle tanıştım. Güzel birlikte iletişimim beli ve onların dinini nikbet ettim. Bana Kur'an-ı Kerim verdiler, okudum. Şüpheci biriyim ancak Kur'an-ı okudum ve kandırma oldum. Hemen şahitlik getirdim ve elhamdülillah Müslüman oldum. İslam ile aradığım hakikatı buldum. Çok şimdi güzel insanoğlu olma amacında iri farklılık oldu. Yaklaşık 18 ay geçmiş İslam'ı ikrar ettim."

Türkiye'ye ikinci kere geldiğine yer veren Colins, "Türkiye'deki herhangi birlikte şeye az şimdi aşırılmış oldum. İnsanları salat vaktinde camiye gitmeleri, koşmaları dikkatimi çekti. Konya'da da İslam'ın izlerini görmek, durumunda araştırmak harika. Bu programla İslam üzerine aşırı birlikte tomar bilgelik edindim. İnanılmaz yararlı oldu. İslam sanatlarının hayatıma iri tesiri oldu." sanarak konuştu.

"İslam ümmetiyle tanışıklık yönünde aşırı mutluyum"

İngilizce öğretmeni Louısa İsabelle Fenton (40) da DOĞRU etrafında Müslüman arkadaşları olduğunu, İslam'a etraflıca süredir nikbet duyduğunu kaydetti.

Çevresindeki Müslümanların nezaketi ve saygısının kendisini etkilediğine ayraç fail Fenton, "İslam felsefesi ve inancına müteallik araştırmalarım oldu. Bundan etkilendim ve tahminî 2 sene geçmiş Müslüman oldum. Ailem de bahtiyar oldu, aksi tepkileri olmadı. Bu programa başvurduğumuz düşüncesince şanslıyız. İslam ümmetiyle tanışıklık yönünde aşırı mutluyum. Buradaki ilgiden ve misafirperverlikten çevre gözlerim yaşarıyor." ifadesini kullandı.

Psikoterapist Tımothy Masters (41) ise üç ay geçmiş İslamiyet'i seçtiğini söyledi.

Müslüman olmasının 20 yılı birlikte hayli birlikte sürenin kararı bulunduğunu özetleyen Masters, "Bu süreçte birtakımı semboller gördüm. İslami öğrenime erbap olmadığım düşüncesince bunların ne işe yaradığını anlamadım. Müslüman arkadaşlarımın ağır katkısı oldu. Bu sene ramazan ayında oruç tuttum. Yetişkin birisi kendisine İslam'ı ikrar ettim. Kalbime mevrut bu göstergesi itiraz etmek hesabına bu yaşımda İslam'ı seçtim." sanarak konuştu.

Masters, içsel huzura kavuştuğunu vurgulayarak, "Mahalle camisinde Müslüman oldum. Yatsı namazıydı, mortocu Müslüman olacağımı söyleyince şaşırdı. Şehadet getirdikten sonradan çevredeki Müslümanlar beni kucakladılar, sarıldılar, kutlama ettiler. Böyle birlikte şeyi tek kestirim etmiyordum. Yoğun, birey anlamış olur yaşadım. Çok bahtiyar oldum." dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ