USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Obezite tedavisinde mide balonu ve botoks birlikte uygulanabiliyor'

Doç. Dr. Murat Kanlıöz, "Geliştirdiğim ve akla yatkın hastalara uyguladığımız bu yöntemde, mide botoksu ve mide balonu işlemleri birlikte uygulanıyor. Mide çıkışına cerrahi yapılmaksızın fizyolojik serum enjeksiyonu yapıyoruz. Eş zamanlı adına botoks da yapıyoruz. Fakat bu

'Obezite tedavisinde mide balonu ve botoks birlikte uygulanabiliyor'
12-01-2022 14:30

Medicana Bahçelievler Hastanesi Genel Cerrahı ve Obezite Uzmanı Doç. Dr. Murat Kanlıöz, mide balonu ve botoksun birlikte uygulanmış olduğu formül dair açıklamalarda bulundu. Kendi soyadını vererek geliştirdiği 'Kanlıöz Tekniği'nin, 16 gözyaşı üstündeki akıllıca rastgele hastaya uygulanabileceğini tamlayan Doç. Dr. Kanlıöz, "Benim geliştirdiğim ve akıllıca hastalara uyguladığımız bu yöntemde mide botoksu ve mide balonu işlemleri birlikte uygulanıyor. Mide çıkışına cerrahi yapılmaksızın fizyolojik serum enjeksiyonu yapıyoruz. Eş zamanlı namına botoks da yapıyoruz. Fakat bunu yaparken kuruluş açısı, derinliği ve ne katmanlara botoks uygulanacağı başarıda belirleyici canlı fiil oluyor. Yaş aralığında rastgele bir kısıtlamamız yok. Hastanın 16 yaşın üstünde olması yeterli. Uyumlu hastaların ortalamasını aldığımızda hastalarımız sayı farkı yüzdelik 18 kilogram verdi. En baş döndürücü kilogram verici hastamız cisim ağırlığının yüzdelik 35'ini kaybetti. 6 ay süresince izlem ettiğimiz hastalarda bu neticelere ulaştık. Mideyi kabul etmek namına seçenek tedavi yöntemlerine yönelme arayışı ile bu yöntemin güzel son verdiğini keşfettik. Bu yöntemi karşı kat uygularken 150 derece akıllıca hastayı tedavi sonuna derece izlem ettik. Tedavilerin böylece zayıflayamayan marazlı yoktu. Bu yöntemimiz arsıulusal hakemli bir dergide de toprak aldı. Bu tekniğe 'Kanlıöz Tekniği' adını verdik. Cerrahi kısıtı bulunan yahut cerrahiden çekinen hastalarda bu yöntemi uygulamakta rastgele bir bariyer yok" biçiminde konuştu.

“İstenildiği derece et, tavuk ve testis yenilebilir”

Hastaların dalgın bir halde istediği üzere yemeye bitmeme etmesinin muvaffakiyet şansını düşürdüğünü kail Doç. Dr. Kanlıöz, “Obezitenin oluşumunda ya beslenmeyle ilgilendiren yahut aileyle ilgili ve sosyokültürel alışkanlıklar üzere nice etmen var. Yetiştiği fasile yapısı, büyüdüğü toplumsal mekân nice etmen obeziteyi tetikliyor. Obezite tedavilerinde hastalar bizimle temasını kopardığında muvaffakiyet şansımız azalıyor. Hastanın kafasındaki idrak banko ‘Ben bu işlemi yaptırdıktan sonraları istediğim üzere yiyip içmeye bitmeme ederim' olmamalı. Hasta nakit şeker, şeker, buğday, arpa pirinci üzere karbonhidrat içeren ürünleri bitirse güçlü baş döndürücü az tüketmelidir. Bu metotta şurası söylemem gerekir; bir isim karbonhidrat ve diyabet hastalığı tüketmediği takdirde isterse günde 5 kilogram et güçlü bitirse yahut günce 20 kıta testis yese güçlü kilogram almaz, bilakis vermeye bitmeme eder. Hastanın bu mevzuda bizimle ahenkli olması baş döndürücü önemli. Hasta ısrarla diyabet hastalığı ve karbonhidrat tüketmediği müddetçe banko kilogram vermektedir" dedi.

“Hasta kilogram veremiyorsa nedeni pilor bozukluğu olabilir”

Bazı hastaların kilogram vermesinin önündeki engelin mide çıkışında toprak meydan pilor bozukluğundan kaynaklandığını kail Doç. Dr. Kanlıöz, problemi belirleme ettikten sonraları muvaffakiyet oranının yüzdelik 200 arttığını söyledi. Doç. Dr. Kanlıöz, “Bir yıl içinde kısaca 180-190 kat iç görüm yaptım. Tekniğimden ilkin bu hastaların bir bölümü kilogram veremiyordu. Daha sonraları kilogram veremeyen hastalarıma yaptığım iç görüm görüntülerini tekerlek tekerlek topu topu bilgileri ile incelemeye başladım. Uzun incelemelerim kararı bazısı hastalarda mide çıkışının pilor denilen, mide ile bumbar arasındaki bağlantıyı sağlayıcı kısmın akıllıca olmadığını gördüm. Pilor yapısı sinirli hastalarda yenilenler çabucak bağırsağa geçiyor ve hoppadak endoskopik tedavi işe yaramıyordu. Ek bir nesne gerçekleştirmek gerekiyordu. Şu anda botoksa ek namına pilorda yaptığımız muamelat ile beraber bizim başarımız yüzdelik 200 oranında arttı. Daha ilkin kilogram veremeyen hastalarımız da kilogram vermeye başladı. Bu uygulayım de geçenlerde tarafımca isimlendirilecek ve yayınlanacak" diyerek konuştu.

Doç. Dr. Kanlıöz, laflarını şu biçimde tamamladı: "Vücut Kitle Endeksi baş döndürücü efdal bulunan bazısı cerrahiye duhul şansı sıfır hastalarımıza bu yöntemi ferah ferah uygulayabiliyoruz. 12 sayaç kesat sonrası iç görüm yapıyoruz. Kan sulandırıcı çare kullanıyor ise 5 gündüz süresince bu ilacı kesmeli. Kestikten sonraları bir gündüz öncesinde gece ezanı sayaç 10'dan sonraları bir nesne yiyip içmiyor. Endoskopide midede işlemi yapmamıza bariyer kuşkulu ur yahut tümör, canlı nezif ve enfeksiyon üzere bağlam namevcut ise bu tekniği uygulayabiliyoruz. Tarama yapmış oluyoruz. Bir nevi marazlı iç görüm check-up'ından önceki oluyor. Uyguladıktan sonraları hastayı kısaca 2 sayaç görme altında tutuyoruz. 2 sayaç sonraları marazlı günce hayatına dönüyor. Hastanede yatış olmuyor".

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ