USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Öğrenciler, "Krema" anlı şanlı köpeğin ameliyatı için seferber oldu

Trabzon'da Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunun idarecileri çeşidinden sahiplenilen ve birlikte müddet sonradan rahatsızlanan "Krema" anlı şanlı köpek, okulda planlı yardım kampanyasının peşi sıra cerrahi müdahale edilerek sağlığına kavuştu.

Öğrenciler,
15-12-2021 12:50
Trabzon

Bir müddet önceki "Krema"nın ayağında arıza bulunduğunu ayırt fail okul yönetimi, köpeği veterinere götürdü.

Köpeğe diz kapağı çıkıklığı teşhisinin konulması hakkında ameliyatı için okulda yardım kampanyası düzenlendi.

"Krema" kampanya kararında birleşen parayla cerrahi müdahale edilerek sağlığına kavuştu. Kampanyaya en ortak tomar desteği sağlayan sınıfa da onurluk verildi.

Okul Müdür Yardımcısı Aylin Yaylı, AA muhabirine, Kovid-19 dolayısıyla eğitimin açıktan sağlandığı çağda ortak velinin köpeğe bakamayacağını söylemesi hakkında okul yerine Krema'yı sahiplendiklerini belirterek, "Tonya finosu bulunan köpeğe sahibinin verdiği ismiyle seslenme ediyoruz. Yaklaşık ortak buçuk senedir bizimle. Çok tatlı, hareketli, sevimli, dobra ortak köpek. Öğretmenler ve öğrencilerle beraberce çelimsiz sürede herkesin vazgeçilmezi oldu." dedi.

"Okulun gelişigüzel birimini geziyor"

Krema'nın bundan hakeza kendilerinden bir tanesi denli bulunduğunu tabir fail Yaylı, "Okulun gelişigüzel birimini geziyor, devir zamane sınıflara da girip çıkıyor, okulda ona gelişigüzel arazi bariz fakat o haddini biliyor. Okulun çalışanlarından ortak arkadaşımız, onunla yakından ilgileniyor." halinde konuştu.

Yaylı, devir içinde Krema'nın ayağında ortak arıza bulunduğunu ayırt ettiklerini dile getirerek, "Veterinerde diz kapağı çıkıklığı tanısı konularak, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hayvan Hastanesine götürülmesi icap ettiğini söyledi. Okuldan ortak öğretmenimiz ve personelimiz Krema'yı, Samsun'a götürdüler ve cerrahi müdahale bulunmasına değişmeyen verildi." sanarak konuştu.

Yaylı, ameliyatın harcamasını istikbal etmek için okulda yardım kampanyası düzenlediklerini ve Krema ile en baş döndürücü ilgilenen üç öğrenciyi de bu mevzuda görevlendirdiğini belirtti.

Öğrencilerin sınıfları dolaşarak, dostlarıyla kampanyaya dayanak olmaları için görüştüklerini tabir fail Yaylı, "En ortak tomar dayanak sağlayıcı sınıfımıza da onurluk ödeme sonucu aldık. Krema cerrahi müdahale ha ve geldi. Yaklaşık 10 çağ süresince bacağı sargılı kaldı. Geçtiğimiz haftalarda da sargılarını açtırdık. Kampanya kapsamında Krema'nın ortak süreliğine çaça gereksinimi da karşılandı. Ayrıca en ortak tomar desteği sağlayıcı sınıfımıza okul uğrunda düzenlediğimiz törende onurluk verdik. Krema da herkesi selamladı. Biz de baş döndürücü bahtiyar olduk." sanarak konuştu.

"Okulda köpek korkusunu yenen baş döndürücü meslektaşım ve öğrencimiz oldu"

Yaylı, öğrencilerin Krema'yı baş döndürücü sevdiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Çocukların ortak hayvanla kurabilecekleri baş döndürücü dobra ortak iletişimi gerçekleştirdik. Krema'yı yaşama eğmek yahut sağlığına dolamak için öğrencilerin hakeza ortak sürecin içinde arazi almaları bizleri baş döndürücü bahtiyar etti. Öğrencilerimiz kampanyaya severek, inanarak, dayanak verdiler. "

Okulun gövde eğitimi öğretmenlerinden Zekayi Usta da, "Öğrencilerimiz, meslektaşlarımız ve başta idaremiz Krema'nın okulda olması için dayanak verdi. Bizim hedefimiz da çocuklarımıza efsanevi sevgisini belletmek ve yaşatmak. Krema yardımıyla okulda köpek korkusunu yenen baş döndürücü meslektaşım ve öğrencimiz oldu." dedi.

Usta, gelişigüzel okulda ortak efsanevi olması icap ettiğini vurgulayarak, "Öğrencilerimiz baş döndürücü acele kabullendi. O, bizim çocuklarımız denli değerli. Krema'nın illet süreci bizleri ve öğrencilerimizi baş döndürücü üzdü. Hala da üzgünüz. Samsun'da Krema'yı alıp, ilgilendiler. Umarım Krema, çelimsiz sürede kusursuz yerine iyileşir." sanarak konuştu.

Okulun mensuplarından İlyas Ustacı da Krema'nın okulu, evlatları baş döndürücü sevdiğini ve baş döndürücü zeki ortak köpek bulunduğunu kaydetti.

Krema'nın ameliyatı için planlı kampanyada arazi meydan 6. dershane talebesi Ecegül Yılmaz ise sınıfları yegâne on paralık dolaşarak Krema'nın ameliyatına lüzumlu desteği vermeleri için arkadaşlarından yardım istediklerini belirtti.

Yılmaz, Krema hastalandığında paniğe kapıldıklarını tabir ederek, "Onu baş döndürücü nikbet ettik, cerrahi müdahale nite geçti, ne devir iyileşecek, ayağının hali nasıl, okula ortak hâlâ gelmeyebilir sanarak düşünerek, baş döndürücü üzüldük. Ama cerrahi müdahale sonrası vardığında baş döndürücü bahtiyar olduk, ayağı sargılıydı, baş döndürücü korktuk onu anca görür görmez fakat iyileşeceğini düşünüyoruz. Okullarda hayvanların olması dobra zira hayvan bilimi kullanmakta olanları bahtiyar ediyor." halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ