USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Öğrencileri düşüncesince derslik sobasında pizza ve hamburger hazırlıyorlar

Gaziantep'te köy mektebinde işyar 3 öğretmen, sınıftaki odun sobasında öğrencilerin henüz ilk tatmadıkları yiyecekleri pişiriyor.

Öğrencileri düşüncesince derslik sobasında pizza ve hamburger hazırlıyorlar
12-03-2022 12:30
Gaziantep

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki köy mektebinde işyar 3 avrat öğretmen, öğrencilerinin şimdi evvela yemediği hamburger, pizza, köri soslu spagetti kabil lezzetleri sınıfta odun sobasında pişirip küçüklere tattırıyor.

İlçeye 30 kilometre uzaktaki Yenişarkaya İlkokulunda işyar derslik öğretmenleri Ayşe Gül Alıç, Fatma Yeşilyurt ve okul önceleri öğretmeni Hale Özdemir, okuldaki 36 öğrenciyle cumaları "kaynaşma" etkinlikleri yapıyor.

Bu kapsamda öğrencilerin tek tatmadığı lezzetleri onlardan mevrut taleplerle belirleyen öğretmenler, özlük olanaklarıyla aldıkları malzemelerle sınıftaki odun sobasında yemek hazırlıyor.

Öğrencilerine pizza, köri soslu spagetti, köfte kabil ayrışık yemekler hazırlayan öğretmenlerin bu haftaki menüsü ise tavuklu hamburgerden oluştu.

Öğrencilerinin seslendirdiği şarkılar eşliğinde sobanın üstünde tavukları kızartarak hamburger ekmeğine domates, marul, ketçap, mayonez arttırma fail öğretmenler, bunları küçüklere servis etti. Yemeklerini iştahla yiyici öğrenciler, iri devlet yaşadı.

Öğretmenlerden Ayşe Gül Alıç, AA muhabirine, öğrencilere hissetmek istedikleri yiyecekleri meydana getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Öğrencilerin mutluluğunun yüzlerine yansıdığını tamlayan Alıç, şunları kaydetti:

"Öğle ortada birlikte öğrencim bana gelmiş şekilde 'Öğretmenim ego tek hamburger yemedim. Televizyonda gördüm, tadını nikbet ediyorum.' dedi. O an birlikte bilinçlilik diyemedim ve içiş burkuldu. Sonra 'Yapabilir miyiz?' dedim ve fikrimi gayrı hocalarımla paylaştım. Sağ olsunlar, onlar onama etti, 'Yaparız.' dedik ve yaptık. Amacımız onların küçük kalbine dokunmak. Onların kalbinde Ayşe Gül hoca adına toprak almak. Onların o tek yemediği hamburgeri yediği andaki devlet yöntemince gözlerine yansıyor. Bu da bizim baş döndürücü hoşumuza gitti. Her hafta birlikte aktiflik meydana getirmeye başladık."

Etkinliklerden sonradan öğrencilerin derse ve okula şimdi birlikte tomar dikkat gösterdiğini anlatım fail Alıç, çevreden müspet tepkiler aldıklarını dile getirdi.

Gözyaşlarına bilge olamadı

Okul önceleri öğretmeni Hale Özdemir de köye evvel ulaştığında birtakım güçlükler yaşadığını fakat öğrencileriyle tanıştıkça onlar düşüncesince uğraş etmeye değişmeyen verdiğini söyledi.

Öğrencilerini baş döndürücü sevdiğini ve rastgele devir en iyisini meydana getirmeye çalıştığını tamlayan Özdemir, "Çocukların hevesleri doğrultusunda pizza ve hamburger kabil yemekler meydana getirmeye başladık. Farklı yerlerde fariza önleyen hoca arkadaşlarıma anlatıyorum. Onlar da adım adım özlük okullarında meydana getirmeye başladı. İnşallah bu, Türkiye'deki tamamı köy öğretmenleri ortada yayılır." niteleyerek konuştu.

"Çocuklar baş döndürücü bahtiyar oluyor. Gözlerinin içerisindeki mutluluğun tarifi yok." derken gözyaşlarını tutamayan Özdemir, kendisinin de birlikte kız evladı anası bulunduğunu ve öğrencilerini onun adına koyduğunu aktardı.

Öğretmenlerden Fatma Yeşilyurt ise etkinliğin arkası sıra velilerden baş döndürücü dobra dönüşler aldıklarını belirtti.

Eğitim öğretimin çabucak defter ve kitabından ibaret olmadığını anlatım fail Yeşilyurt, "Geçen çağ 3 ege geldi ve bizlere teşekkürname etti. Çocukların rastgele çağ okula bahtiyar gidip geldiklerinden bahsettiler. Veliler, benden yemeklerin tarifini istedi. Kendileri evde gerçekleştirmek istemişler. Ben de kılgı birlikte halde tanım ettim." dedi.

Öğrenciler de mutlu

Öğrencilerden Melike Bücükçü ise öğretmenlerini baş döndürücü sevdiğini söyledi.

Öğretmenleri sebebiyle evvel kere pizza ve hamburger yediğini tamlayan Bücükçü, "Televizyonda hamburger ve pizza görmüştüm gücün tek yemedim. Öğretmenlerimiz bizlere rastgele hafta bunları yapıyor. Öğretmenlerimizi baş döndürücü seviyoruz, bizi baş döndürücü bahtiyar ediyorlar. Biz de onlara şaşırtı gerçekleştirmek istiyoruz." halinde konuştu.

Emine Parlak ise öğretmenlerin kendileri düşüncesince rastgele şeyi yaptığını anlatarak, "Ben de büyüyünce hoca olacağım ve öğrencilere tatmadıkları tamamı yiyecekleri yedireceğim." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ