USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Öğrenilebilecek en karmaşık insan davranışı: Beslenme'

Atlas Üniversitesinde planlı SOS Beslenme Yaklaşımı Sertifika Programı'nda pedagoji bilimi verici Dr. Kay Toomey, çocuklarda tanıdık tagaddi sorunlarının ağız ağıza evlatların yahut ebeveynlerinin zihniyle ait değil, evlatların bedenleriyle ait bulunduğunu anlatım etti.

'Öğrenilebilecek en karmaşık insan davranışı: Beslenme'
01-02-2022 13:35

Atlas Üniversitesi'nde, Toomey & Associates Inc. Başkanı ve STAR Enstitüsü Beslenme Kliniği Klinik Danışmanı Dr. Kay Toomey ve Colorado Denver Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Erin Sundseth Ross'un sunumuyla SOS Beslenme Yaklaşımı Sertifika Programı düzenlendi. Atlas Üniversitesi ve DİLGEM iş birliğiyle, interdisipliner ortak basar açısıyla planlı eğitimlerde ‘Beslenme Sorunları', ‘Beslenme Terapisi Seçenekleri', ‘Motor Beceri Edinimi', ‘Duyusal Beceri Edinimi', ‘Beslenme Sorunlarının Değerlendirilmesi' eğitimleri verildi.

Eğitimlerin arkası sıra Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü'nün, yürütüm araştırı merkezi ve laboratuvarlarını gezen Dr. Toomey ve Dr. Ross dünyanın aşırı bulunmaz üniversitelerinde hakeza olanaklar bulunduğunu ve bu üniversitedeki gençlerin aşırı ak yazılı bulunduğunu anlatım etti.

‘SOS Beslenme Yaklaşımı' yetişek programına ve bilimsel nitelikli çalışmalarına müteallik açıklamalarda mevcut Dr. Kay Toomey, bu programı, ilkin 6 ay ve 5 gözyaşı arası evlatların er tanılanması üzerinde yoğunlaşan ve çocuklardaki (0-18 gözyaşı aralığı) tagaddi ve faiz sorunlarının değerlendirilmesi ve terapisi düşüncesince geliştirilmiş disiplinlerarası ortak yaklaşım adına tanımladı. Dr. Toomey, SOS içinde tagaddi ve faiz sorunları bulunan evlatların değerlendirilip dinamik halde yönlendirilebilmeleri düşüncesince duruş, duyu, motor, davranış/öğrenme, keyif ve tagaddi ile ilişik gelişigüzel husus derinliğine ve tümleşik ortak tatlılıkla ele alındığını anlatım etti.

Yaklaşık 30 senedir tagaddi problemi canlı çocuklarla dinamik ve tagaddi dendiğinde akla mevrut geçmiş adlardan bulunan Dr. Kay Toomey, bu bölgede çalışmaya nite değişmeyen verdiğini ve SOS Beslenme yaklaşımına müteallik kâffesi bilgileri aktarırken, tagaddi üstüne dinamik profesyonellerin insan vücudunu ve zihnini aşırı dobra idrak geçirmek durumunda bulunduğunu anlatım etti. Dr. Kay Toomey şöyle konuştu:

Çocuklar sebep aşındırmak yemez?
“Çocuk psikolojisi eğitimi aldım ve 1980'lerin ortalarında Gastrostomi Tüpü yerleştirilmiş ortak evladı değerlendirmem istendiğinde ortak hastanede çalışıyordum. Tıbbi Ekip, bu çocuğun tagaddi problemlerine ebeveynlerin sebep olduğuna inanıyordu ve benden aileye müteveccih ortak engelleme uygulamam istendi. Bu bebek ve ailesi hakkında değerlendirmelerimin ortak parçası olarak, ebeveynlerin eksiksiz bulunduğunu ve her insanın onlardan yapmasını istediği gelişigüzel şeyi yaptığını keşfettim. Ancak, çocukları, anne babalara çocuklarını beslemeleri söylenen yemekleri yiyecek becerisine erbap değildi. Bu vakanın ortak kararı olarak, kollar aşındırmak yemediğinde ebeveynlerin sebep suçladığını öğrenmekle ilgilenmeye başladım. Bu, araştırmanın gösterdiği obje ebeveynlerin vakaların elden yüzdelik 3-8'inde tagaddi sorunlarının sebebi bulunduğunu keşfetmeme sebep oldu.

“Beslenmenin, öğrenilebilecek en karmaşık insan davranışı bulunduğunu öğrendim”
Ayrıca beslenmenin, rastgele birimizin yapmayı öğreneceği en karmaşık insan davranışı bulunduğunu ve tagaddi problemi bulunan ortak çocuğun şümullü ve akıllıca ortak halde değerlendirilmesinin, insan işlevlerinin 7 ayrımlı sektörünün değerlendirilmesini gerektirdiğini de öğrendim. Çevreye / aileye beslemek bu 7 alandan elden biridir. Bu vaka, beni tagaddi güçlüğü çekici evlatları gitmek ve otama geçirmek düşüncesince disiplinler arası ortak izlence geliştirmeye motive etti. Beslenme güçlüğü çekici küçüklere ve ailelerine cins bulunan en sponsor yollarla iane etmeye aşırı kararlıyım. Ne anne babaları ne de evlatları zorluklarından ötürü suçlamaya inanıyorum. Ailelerinin gerekseme duyduğu değişimleri yapmalarına asistan iktisap geçirmek düşüncesince çocuklarla ve aileleriyle birleşmemiz gerektiğine inanıyorum.

“Bir bebek aşındırmak yemiyorsa bedeninde hata revan ortak şeyler vardır”
Ebeveynler ile tagaddi profesyonellerin ortak arada olmaları gerektiğine inandığımız düşüncesince odağımızı tagaddi güçlüklerine ve bu sorunları şimdi kapsamlı, müspet ve sponsor ortak halde nite çözeceğimize kaydırdık. ‘Yeme Basamakları', evlatların şimdi açık ortak yelpazede şimdi besleyen yemekleri yemeyi öğrenmelerine asistan iktisap geçirmek düşüncesince profesyonellere ve anne babalara kez gösterdi. Beslenme sorunlarında ‘Duyusal İşlemleme' konularının rolünün anlaşılması ve Gelişimsel Gıda Çeşitliliği, ortak bebek aşındırmak yemediği devir bunun vücutlarında ortak şeylerin akıllıca halde çalışmamasından kaynaklandığını göstermeyi ve doğrulamayı sağladı. Beslenme sorunları ağız ağıza evlatların (veya ebeveynlerinin) zihniyle ilgili değil. Çalışmalarımız kararında profesyoneller tagaddi sorunlarının ağız ağıza evlatların bedenleriyle ilgili bulunduğunu anladılar.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ