USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Okullarda Kovid-19 önlemleri ile zait fenomen hali rehberleri güncellendi

Okullarda katılması müstelzim tedbirleri içeren toy uygulamada, 10 çağ zarfında bire bir sınıfta 2. defa hikâye çıkmış olduğu düşüncesince dershane öğrencilerinin tamamının benzeyen temaslı benimseme edilerek açıktan öğrenime geçilme uygulamasına sonuç verildi.

Okullarda Kovid-19 önlemleri ile zait fenomen hali rehberleri güncellendi
07-03-2022 19:34
Ankara

Milli Eğitim Bakanlığı; Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun almış bulunduğu kararlar üstüne okullarda Kovid-19 tedbirleri kapsamında, temaslı ve yalıtma uygulamalarında baştan düzenlemeye gitti. Bakanlık bu kapsamda, "Güncel Dönemde Kovid-19 Pandemisinde Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi" ve "Okullarda Kovid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar" ismi altında dü ayrı rehber yayımladı.

Kovid-19 Pandemisinde Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberinde, salgının geldiği noktada tesirinin azalması, aşılamanın yaygınlaşması, maşeri yaşamı eskisine nispetle elan az etkilemesi ile baş başa tahsil edilen önlemlerin, dünyada bulunduğu kıl payı Türkiye'de de camianın değme noktasında kısıtlılık şeklinde değil ferdî kurda uygulanmasının ehemmiyetli bir vaziyete geldiği vurgulandı.

Buna göre, bütün okullarda öğrenci, hoca ve personelin gereksinimi olması biçiminde kullanabilmeleri düşüncesince ehliyetli sayıda peçe Bakanlık kabilinden gerçekleştirme edilecek. Okul içerisinde, eş alanlarda, sınıflarda, hoca odalarında peçe atılan kutularının bulundurulması ve günce kendisine boşaltılmaları sağlanacak.

Öğrenci ve personelin pestil yahut risklilik durumları, MEB ile Sağlık Bakanlığı arasındaki data entegrasyonu yolu ile izlenecek ve okullara mukteza tebligat yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığına ilişkin okullardaki bütün öğretmen, öğrenci, gayrı görevliler ile ziyaretçi ve velilerin ekol bahçelerinde bariz bölgede peçe müstear zorunluluğu olmayacak. Ancak bütün öğrenciler, okuldaki boğunuk alanlara, dersliklere peçe ile gelecek. Gelişimsel problemi bulunan yahut peçe takmakta zorluk çeken füru düşüncesince ayrıklık olabilecek. Öğretmenler de tozlaşma durumundan ari kendisine okulun boğunuk sahalarına girişlerinden itibaren, peçe takacak. Yiyecek meşrubat tüketiminin beklenen bulunduğu derece ayrı yıllarda gerçekleştirilmesine hizmet gösterilecek.

Yeni devirde de elan evvel bulunduğu kıl payı sınıfların pencereleri öğrenciler düşüncesince riziko yaratmayacak halde bariz bırakılıp saf havalandırma sağlanacak ve gene ekol zarfında maşeri mesafeye uyanıklık edilecek. Ayrıca gösterilen rehberde, öğüt sürelerinin de derslik boyutları ve mektepli sayısı dikkate alınarak 40 dakikayı aşmayacak halde planlanmasının akla yatkın görüldüğü toprak aldı.

Veli ve ziyaretçilerin, müstevli çağında beklenen bulunduğu derece ekol bahçesi de karışma peyda etmek kıl payı ekol içine girişlerine müsaade verilmemesi, solunum saatlerinin, ekol bahçesinde cıvıl cıvıl oluşmaması düşüncesince okulun fiziki kapasitesi ve mektepli mevcudu dikkate alınarak ayrımlı vakitlere doğacak halde ayarlanması, ekol bahçesinde öğrenciler arasındaki mesafenin maşeri mesafeye akla yatkın bulunmasına hizmet gösterilmesi uygulamalarına bitmeme edilecek.

Ayrıca, hikâye hızının ve bulaş riskinin faziletkâr bulunduğu veya hikâye sayısında anide yücelme tanıdık bölgelerde il ve kaymakamlık afiyet müdürlükleri koordinasyonunda mukteza tedbirler alınacak.

- Pozitif hikâye yerinde gayrı öğrencilerin belirti takip edeni yapılacak

Kovid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar Rehberi'nde ise anaokulu, kreşler, ilköğrenim ve lise kurumlarındaki hoca yahut öğrencilerden birinin Kovid-19 PCR testinin artı olması yerinde afiyet kuruluşu kabilinden izlem ve tedavisi yapılacak, bu ad okula bitmeme etmeyecek, bu sınıfta fariza meydan gayrı öğretmenler ve öğrenciler okula bitmeme edecek.

Bu insanların 7 devir süresince minimum 2 öğüt saati arayla ilki ekol girişinde peyda etmek kıl payı günde dü kere belirti sorgulamaları yapılarak acı ölçümleri gerçekleştirilecek ve bunlar pırtı dibine alınacak.

Okul girişinde belirti yahut faziletkâr ateşi belirleme edilen öğrencinin ailesi ile ivedilikle iletişime geçilerek afiyet kuruluşuna yönlendirilecek. Bu sınıftaki öğrencilerin solunum saatinin gayrı sınıflardan farklılaştırılması ve boğunuk bölgelerde peçe ve ara kurallarına uymaları sağlanacak.

Kovid-19 testi artı belirleme edilen hoca yahut öğrenci, Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberine mucibince izole edilerek otama edilecek.

Yayımlanan rehberlerde, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun almış bulunduğu kararlar doğrultusunda 10 devir içre ayrımsız sınıfta 2. kere hikâye çıkmış bulunduğu düşüncesince derslik öğrencilerinin bütün DOĞRU temaslı onama edilerek açıktan öğrenime geçilmesi uygulaması da sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ