USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Omicron varyantı averaj 5-7 günde vücuttan temizleniyor

Prof. Dr. Mehmet Polatlı, Kovid-19'un Omicron varyantının sayı farkı 5-7 günde vücuttan temizlendiğini fakat bazısı olgularda sürenin uzayabileceğini belirtti.

Omicron varyantı averaj 5-7 günde vücuttan temizleniyor
27-01-2022 12:06
Ankara

Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Polatlı, Kovid-19'un Omicron varyantının sayı farkı 5-7 günde vücuttan temizlendiğini fakat birtakımı olgularda sürenin uzayabileceğini belirterek, "Hastalığı geçirenlerin karantinadan çıksa güçlü başkalarının yanındayken 5 güneş elan yüze güzel oturan maskeler takmaları önemli." dedi.

Türk Toraks Derneği KOAH Çalışma Grubu Başkanı da bulunan Polatlı, AA muhabirine, Omicron'un Delta'ya layıkıyla ortak tomar elan bulaşan bulunmasına rağmen hastaneye, koyu bakıma yatırılma oranlarının elan bağan görüldüğünü söyledi.

Mevcut bulgulara göre, Omicron'un en önce yukarı teneffüs yollarında çoğaldığını, evveli varyantlara nazaran akciğerlere elan az dokunca verdiğini ve elan az kişide ağır hastalığa münasebet bulunduğunu özetleyen Polatlı, şöyleki konuştu:

"Omicron'la hastalığın şiddetinin azaldığının ortak göstergesi, melez şahısların Delta'ya layıkıyla Omicron ile hastaneye yatırılma olasılığının elan bağan görünmesidir. Ancak Omicron'un elan geniş çor tablosuna kere açması, Delta'dan ortak tomar elan ortak tomar aşılı kişiye bulaşması gerçeğinden de kaynaklanıyor olabilir. Yine de birtakımı hastalar, ilkin melez yahut muafiyet sistemi eneze olanlar, Omicron enfeksiyonlarından ağır biçimde hastalanabilirler."

"Kuru öksürük ve geçit ağrısı belirtileri elan ön planda"

Prof. Dr. Polatlı, Kovid-19'un evveli varyantlarında en konsantre ateş, öksürük, geçit ağrısı ve soluk darlığını gördüklerini, Omicron'da ise döşenmemiş öksürük, geçit ağrısı kabilinden yukarı teneffüs yolu belirtilerinin ön planda bulunduğunu anlatım etti.

Polatlı, başkaca kan alma organı akıntısı yahut tıkanıklık, haz yahut kan kaybı, giriş ağrısı, halsizlik, cisim ve mafsal ağrıları, işkembe bulantısı, iştahsızlık, cır cır yahut kusmanın da hastalanmış şikayetleri ortada arazi aldığını dile getirdi.

"Omicron sayı farkı 5-7 günde vücuttan temizlenebiliyor"

İnsan bedeninde biriken virüs miktarının "viral yük" namına adlandırıldığına ayraç fail Polatlı, şunları kaydetti:

"Alfa ve Delta varyantlarında insanlar, en faziletkâr viral yüklerine enfeksiyondan kısaca 3 güneş sonradan algı eğiliminde olmaktadır ve sayı farkı 6 güneş sonradan virüs değişik azalarak vücutlarından temizleniyor. Araştırmalara göre, Omicron'da virüs sayı farkı 5-7 günde vücuttan temizleniyor, enfeksiyon az buçuk elan bağan viral yüklerle sonuçlanıyor. Yeni kılavuzlar da enfekte şahısların semptomsuz olmaları, semptomlarının düzelmesi ve ateşlerinin olmaması yerinde 7 güneş sonradan karantinadan ayrılabileceklerini söylüyor."

"Ek hazırlık namına 5 güneş elan yüze güzel oturan maskeler takılmalı"

Bazı olgularda bu sürenin uzayabileceğine aksan karşıcı Polatlı, "Bununla beraberce rahatsızlığı nâkil şahısların başkalarının yanındayken izolasyonlarını sürdürmeleri, ek hazırlık namına 5 güneş elan yüze güzel oturan maskeler takmaları önemli. Semptomların çözülmesine denli güzeşte süre, çor önceleri riziko faktörlerinin yanı esna iveğen hastalığın ciddiyetine ve hastanın tanımladığı semptomlara ilişkin değişebilir." uyarısında bulundu.

Kovid-19'a yakalanan mükemmel aşılanmış hastaların da çıkarlarını behemehâl soyutlama etmesi icap ettiğini aktaran Polatlı, akıbet 24 saatte geçit ağrısı, kan alma organı akıntısı, öksürük, soluk darlığı kabilinden yakınmaların ağız ağıza esbak olması yerinde şahısların 7 güneş sonradan karantinadan çıkabileceğini anımsattı.

"Hastalık sonrası 3-9 ay sürebilen yakınmalar olabilir"

Prof. Dr. Mehmet Polatlı, birtakımı hastalarda "uzamış Kovid-19 sendromu" namına aşina "Post Kovid" sendromunun da görülebildiğine ayraç ederek, "Uzun kesiksiz Kovid-19 semptomları ortada giriş döndürücü yorgunluk, akıl yahut dikkat toplaşımı sorunları, soluk darlığı, önsezi çarpıntısı, döş ağrısı, haz ve kan değişimleri ile mafsal ve adale ağrısı arazi alıyor." dedi.

Kovid-19 geçirenlerde "beyin sisi" namına bilinen kognitif fonksiyon bozukluğu ve yorgunluğunu da gördüklerini kail Polatlı, şöyleki bitmeme etti:

"Kovid-19 daha sonra nice sistemin etkilenmesine ilişkin döş ağrısı, anksiyete yahut depresyon, adale ağrıları, ateş, tat-koku kaybı kabilinden 3-9 ay sürebilen yakınmalar olabilir. Bu durumun süresi yahut ne denli sürdüğü mevzusundaki bilgilerimiz hala mükemmel namına açık değil.

Fakat şu anki veriler, geniş rahatsızlığı bulunan hastaların ehemmiyetli ortak bölümünün, iveğen rahatsızlığı ardı esna ortak iki taban denli semptomlar yaşayabileceğini gösteriyor. Hastaneye yatan Kovid-19 hastalarının ehemmiyetli ortak kısmı ise taburcu olduktan sonradan minimum 2 ay ve fazladan 12 taban denli ilerleyici elan derinlemesine sürelerde semptomlar yaşayabiliyor."

"Konsantrasyon ve akıl sorunları 6 hafta bitmeme edebiliyor"

Özellikle Kovid-19 kaynaklı soluk darlığı yaşayanların bu sıkıntısının bir çok kez 2-3 ay içinde adım adım düzeldiğini, arada ortak de 12 taban denli uzadığını özetleyen Polatlı, dikbaşlı öksürüklerin ise sayı farkı 3 ayda sona erdiğini dile getirdi.

Polatlı, "Kovid-19 hastaları ortada göğüste rahatsızlık, dert hissi de yaygındır ve adım adım düzelebilir. Tat ve kan kaybı bir çok hastada 1 ayda mükemmel yahut tama benzeyen iyilik göstermekle beraberce elan derinlemesine da sürebilir. Bazı Kovid-19 hastalarında hastaneden taburcu olduktan sonradan dikkat toplaşımı ve akıl sorunları 6 hafta yahut elan derinlemesine müddet bitmeme etmektedir." niteleyerek konuştu.

Prof. Dr. Polatlı, gözlemsel çalışmalarda anksiyete, çöküntü kabilinden ruh bilimsel semptomların da iveğen Kovid-19 enfeksiyonundan sonradan münteşir görüldüğünü belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ