USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Op. Dr. Evren Işık: 'Erkeklerde varikosel farkındalığı arttı'

Üroloji ve Androloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, beylerde kısırlığa kere açabilen ve münteşir yerine tanıdık varikosel rahatsızlığı dair bilgiye erişimin kolaylaşması ile beraberce bilincin de arttığını belirterek, ''Toplumumuzda varikosel hastalığıyla ilgilendiren farkı

Op. Dr. Evren Işık: 'Erkeklerde varikosel farkındalığı arttı'
14-03-2022 10:59

Üroloji ve Androloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, bayda tanıdık fukaralık sebepleri ortada varikosel hastalığının evvel sıralarda arazi aldığını belirtti. İnternet ortamından bilgiye ulaşımın kolaylaşması ile beraberce dert bilincinin de artmaya başladığını özetleyen Işık, ''Varikosel, testislerin üstündeki toplardamarların varisleşmesiyle karakterize nezdinde problem. Erkekler çoğu kez bu rahatsızlığı şu biçimde fark ediyor; varisleşmenin ne bulunduğu ısı artışı ferah nezdinde ağrıya ne oluyor. Ağrıya direnen, kendisince bununla savaşım eden, doktora başvurmayan hastalar da nezdinde devir sonraları hacim hissetmeye başlıyorlar. Varikosel, bayda otama edilmektedir fukaralık sebepleri ortada şu anda nezdinde numara tam ne efsus ki. Neredeyse gelişigüzel iptidai beyden birinde varikosel sorunu var. Neyse ki çağımızda varikosel hastalığıyla ilişik farkındalık tedricen artıyor. İnternet zarfında bilgiye erişimin kolaylaşması sebebiyle bu rahatsızlığı bilenlerin sayısında artma var'' şeklinde konuştu.

Varikosele etmen bulunan durumlar
Varikoselin kalıtım bilimi faktörlerden kaynaklanabileceği üzere çevresel şartların etkisiyle de ortaya çıkabildiğini dile getiren Op. Dr. Evren Işık, “Genellikle zeminde nezdinde kalıtım bilimi yeti oluyor. Bu nezdinde vena hastalığı. Anneden yahut babadan mevrut genlerde vena rahatsızlığına erinç nezdinde yeti varsa, bayda de baş döndürücü faziletkâr ihtimalle varikosel sorunu ortaya çıkıyor. Bu kalıtım bilimi mirasın ilişkin sigara kullanımı, etraflıca boylu olma, daima ayakta çalışma, saatler süresince fiziki idman etme üzere faktörler de eklenirse, o kalıtım bilimi kalıt varikoseli ağız ağıza ortaya çıkarıyor” dedi.

Teşhis safhası 4 aşamalı
Dr. Işık, hastalığın canlandırma evresini ise ''Ağrı, hacim hissi şikayetleri ile yahut nezdinde fon sorunu dolayısıyla bizlere mevrut hastalarımızı araştırma ediyoruz. Sonrasında hastamızdan ‘skrotal mülevven doppler ultrason' çektirmesini istiyoruz. Bunun kesinlikle nezdinde ışın bilimi uzmanı kabilinden çekilmesi gerekiyor. Yaklaşık 20-25 dakika devam eden bu ultrasonda bölgedeki toplardamarlar görüntüleniyor. Radyolog, toplardamarların mahsus nezdinde çapa ulaştığını, kişi ürettiği bulaşık inanç bundan böyle kalbe akıllıca güzel nezdinde biçimde taşıyamadığını sesletim ederse, hastalığın tanısı konmuş oluyor'' diyerek anlattı.

''Hastalık ilerlemişse cerrahi müdahale şart''
Tedavi edilmeyen varikoselin kısırlığa kere açabileceğinin altını çizen Op. Dr. Evren Işık, hastalığın er safhasında vitamin destekleriyle süreci arama edebildiklerini, fakat müterakki olaylarda kesinlikle cerrahi dizi eylem icap ettiğini belirtti. Işık, ''Bazı hastalarda varikosel bulunmasına karşın husye fonksiyonlarında rastgele nezdinde ricat görülmüyor. Bu, hastalığın baş döndürücü er safhada bulunduğunu gösteriyor. O hastalarımızı çelimsiz mevkut vitamin destekleriyle 3 ayda nezdinde kontrole çağırabiliyoruz. Tedavinin hedefi şu; varikoselin ne bulunduğu ısı problemini ortadan kaldırmak. Varikoselin rastgele nezdinde ilaçla veya haricen kullanılacak bulunan nezdinde kremle otama edilmesi bahis konusu değil. Mutlaka ameliyathane şartlarında, mikroskop altında otama edilmesi gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

Yaygın tanıdık bu hastalığın eskiden belirleme edilmesi şeklinde ağız ağıza ortadan kaldırabileceğini tabir fail Op. Dr. Işık, “Erkekleri korkulu nezdinde dert bu. Ben hastalarıma gelişigüzel daim şurası söylüyorum; şayet nezdinde teehhül düşünceniz varsa, dünyaevi sırasında bu problemlerle uğraşmamak düşüncesince öncesinde otama olun. Hastalık eskiden belirleme edilirse, akıllıca otama yöntemleriyle ağız ağıza ortadan kaldırılabilir'' diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ