USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Ortaokul talebesi 15 zeka oyununu dijital uygulamaya dönüştürdü

Nilda İçmeli, Kovid-19 salgını çağında dostlarıyla ortak araya gelemediği düşüncesince oynayamadığı 15 zeka oyununu dijitale taşıyarak "Atlas Game" adlı Android ve IOS uygulamasına dönüştürdü.

Ortaokul talebesi 15 zeka oyununu dijital uygulamaya dönüştürdü
16-10-2021 13:45
İstanbul

Osmangazi İmam Hatip Ortaokulu 7. dershane ve Kartal Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) talebesi Nilda İçmeli, Kovid-19 salgını çağında dostlarıyla müşterek araya gelemediği düşüncesince oynayamadığı 15 zeka oyununu dijitale taşıyarak "Atlas Game" isminde Android ve IOS uygulamasına dönüştürdü.

13 yaşındaki Nilda, müstevli çağında engin tahsile geçilmiş bulunduğu düşüncesince BİLSEM'de dijital tasarım, oyun ve canlandırma atölyelerinde biricik veya dostlarıyla oynadığı çözümlemeli ve kognitif kabiliyetleri geliştiren oyunlardan ırak kaldı.

Bu süreçte bahis konusu oyunları dijital dünyaya aktarıp dostlarıyla korkmak talip Nilda, fikrini BİLSEM'deki yöneticilerine açtıktan sonraları infaz düşüncesince kolları sıvadı.

Dünya ve Türkiye'yle ilgilendiren bilgilerin olduğu, hikayeleştirilmiş tarzıyla dikkati dişi oyun düşüncesince darülfünun talebesi kuzeniyle müşterek sene etkin Nilda İçmeli, Android ve IOS marketlere tahavvül etmek düşüncesince merkezdeki öğretmenleriyle sonuç güncellemeleri yapıyor.

"Atlas Game", değme seviyesi bilgiye mebni bulunduğu düşüncesince kâffesi velilerin lisan rahatlığıyla çocuklarına oynatabileceği müşterek oyun olma hususi durumunu taşıyor.

Oyun, evlatların çabuk ve çözümlemeli hatır becerilerini artırarak, evren üstündeki devletleri gezip onlara bağlı bilgelik almalarına imkân tanıyor.

Uygulama, yapılmasından sonraları Android ve IOS marketlerde parasız indirilebilecek.

"Pandemide merkezdeki oyunları oynayamadığım düşüncesince onları dijitale aktarma etmek istedim"

6 senedir BİLSEM talebesi bulunan Nilda, zeka oyunlarına takdirini ve Atlas Game uygulamasının dönemini AA muhabirine anlattı.

BİLSEM'deki en sevilmiş bulunduğu dersin "Akıl oyunları dersi" bulunduğunu kail Nilda, "Pandemide merkezden ayrı kaldığımda en baş döndürücü zeka oyunlarını özledim. Evde şahıs kendime oynasam da etkileşim bulunmadığı düşüncesince hoşuma gitmiyordu. O çağda aklıma burada oynadığımız oyunları birleştirip dijitale aktarma etmek düşüncesi geldi. Fikrimi müdürüme anlattım, o da beğendi ve kuzenim İrem ablamla oyunu geliştirmeye başladık." diyerek konuştu.

İmam dil cambazı talebesi Nilda, oyunun başka oyunlardan ayrımlı olması ve şahıslara yardım sağlaması düşüncesince çalıştıklarını belirterek, şu detayları verdi:

"Oyunun içre kılgı zekayı, çözümlemeli zekayı geliştirmeye müteveccih 15 ayrımlı oyun var. Oyunda bire müşterek sürede kültürel zenginliklere de toprak vermeye çalıştık. Oynarken evren ve Türkiye’den bölgeler var. Uzayla ve İlim insanlarıyla ilgilendiren bilgiler var. Herkes düşüncesince dikkat dişi müşterek oyun olacağını düşünüyorum."

Oyunun dizayn ve yazılım kısmının müşterek sene sürdüğünü kaydeden Nilda, Atlas Game oyununun nice ad kabilinden dikkat göreceğine güvenli bulunduğunu dile getirdi.

"BİLSEM benzeri nice projeye de kaynaklık etti"

Kartal Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı BİLSEM Müdürü Güven Yıldız da oyunun çıkarlarını baş döndürücü sevinçli ettiğini, BİLSEM'in benzeri nice projeye de kaynaklık ettiğini anlattı.

Yıldız, Milli Eğitimi Bakanı Mahmut Özer’in Milli Eğitim Bakan Yardımcısı bulunduğu çağda kısaca 70 dijital tasarım, oyun ve canlandırma atölyesi açıldığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"O çağda bir tanesi de bizim kurumumuzda kuruldu. Atölyede bu janr çalışmalarını yapılıp hakeza müşterek kâr kabul etmek bizi elbette ki bahtiyar etti. Atlas Game millî ve arsıulusal paydaşlarımızdan müspet dönüşler aldı. Nilda kabilinden öğrencilerimiz Bilim Sanat Merkezlerinde baş döndürücü fazla. Ülkemize bulunan katkıları da bizi baş döndürücü bahtiyar eder. İnşallah henüz müşterek tomar projeyle Bilim Sanat Merkezleri henüz müşterek tomar adını duyuracak."

BİLSEM hakkında

Özel yetenekli, yüksek zekalı öğrencilerin ferdî kabiliyetlerini en yukarı kurda kullanmalarını iletmek üzere oluşturulan BİLSEM, örgün tahsile korumak düşüncesince değme ilde bulunuyor.

Zorlu sınavların peşi sıra BİLSEM'de yetişek almaya adalet ele geçiren öğrenciler, 5 kademeli müşterek yetişek programına alınıyor. Tüm programlar, öğretmenler kabilinden mektepli merkezli olup öğrencilerin problemlere ayrımlı yaklaşım ve hal bulma becerilerini geliştirecek tarzda hazırlanıyor.

Programların uygulanmasında örgün öğrenimden ağız ağıza ayrımlı hususi yetişek formül ve teknikleri, hususi materyaller kullanılıyor. Okullarda plan tabanlı öğrenme modeliyle yetişek sağlanıyor ve öğrencilerin mergup niteliklere makul ürün/projeler gerçekleştirmeleri bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ