USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Otizmli Muhammet ve ailesi hususi eğitimle 'iyileşme' luğu yaşıyor

Konya'da yaşayan, 2,5 yaşlarında konulmuş olan otizm teşhisi sonrası 3 senedir hususi edep bilimi bilimi düzlük 6 yaşındaki Muhammet Emin Dağdeviren ve ailesi "iyileşme" luğu yaşıyor.

Otizmli Muhammet ve ailesi hususi eğitimle 'iyileşme' luğu yaşıyor
20-11-2021 14:50
Konya

Ailesi, 2,5 yaşlarında otizm tanısı konulmuş olan Muhammet Emin Dağdeviren'i Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfına (SOBE) getirdi.

SOBE'ye ulaştığında kendini anlatım ika becerisi sıfır ve muhtelif tutum bozuklukları yayınlayan Muhammet Emin, burada 3 sene muhtelif eğitimler aldı.

Eğitimler ve hususi uyanıklık kararı otizm belirtileri ortadan koruyucu önemsiz Muhammet ve ailesi, SOBE'den yetkilendirilmiş olmanın sevincini yaşadı.

Özlem Dağdeviren, AA muhabirine, oğlunun rahatsızlığını, tesadüfen, keyif ocağındaki birlikte hemşirenin dikkati kararı öğrendiklerini söyledi.

O fasıl otizmden bilgili bile olmadığını dile getiren ana Dağdeviren, "Birkaç inceleme sonrası oğluma otizm teşhisi konuldu. O hatıra anlatamam, o hatıra anlatacak tek sözcük bulamıyorum. Bir de oğlumun resmini çekip otizm olduğuna müteallik o tutanağı elime vermeleri elhak benim bittiğim andı. Otizm teşhisi konulduğunda aşırı ağladım. Oğlum uyurken başucunda aşırı ağladım, aşırı yaş döktüm. Sonra Allah razı olsun birlikte dostum vesilesiyle SOBE Vakfını öğrendik." niteleyerek konuştu.

Oğluyla cezaevi teması ihdas etmek en şişman mutluluğu oldu

SOBE'nin otizmli çocuklarla uygun ilgilenen birlikte çalım bulunduğunu ve oğlunun burada görgü bilimi bilimi görmüş olduğu 3 yılda topluma obstrüksiyon namına aşırı nesne öğrendiğini özetleyen Dağdeviren laflarını şöyleki sürdürdü:

"SOBE'ye başlamadan evvela çocuğum hareketli ortama tek girmiyordu. Parkta kaydırmaya çabalıyordum, gidiyordu. Ben arkasından sonsuz koşturuyordum. Göz teması yoktu, ismi söylenince dönerek bakmıyordu. SOBE'ye başladık, baktım gözle görülmekte tadilat mevcut çocuğumda. Artık anlatmaya, dostlarıyla oynamaya, parka götürünce kaçmamaya, benimle oturup lakırtı etmeye başladı. Ben bunları gördükçe birlikte ana şekilde aşırı bahtiyar oldum. Bu sevincimi de elhak öğretmenleriyle sonsuz paylaştım. 7/24 öğretmenleri arayabiliyordum. SOBE bizlere aşırı nesne kattı. Emeği sabık her insana aşırı teşekkürname ediyorum. Bugüne geldik, bugün oğlumun mezuniyeti var. Çok mutluyum, aşırı şükür tutanağı kalktı ve bundan sonradan tek korkum yok."

Muhammet Emin'in görgü bilimi bilimi sürecinde kendisini en bahtiyar fail şeyin, çocuğunun kendisiyle cezaevi teması kurarak hitabı bulunduğunu kail Dağdeviren, "Benimle gözümün içerisine gereğince hitabı beni o derece bahtiyar etti ki. Belki bir fazla fazla insanoğlu düşüncesince bu sade birlikte olaydır ancak benim düşüncesince aşırı önemliydi. Gözümün içerisine gereğince 'Anne ego acıktım. Bir nesne verebilir misin?' diyince birlikte afalladım, birlikte şaşırdım, aşırı bahtiyar oldum. Şu an fark 'Anne bana bakar mısın?' diyince bu beni aşırı bahtiyar ediyor. Göz hücre bakmak... İyi ki SOBE var. Allah bin kat razı olsun. Bugün oğlumun mezuniyetini yaptık. Rabb'im inşallah buradaki halis muhlis küçüklere bunu yaşatsın. Bu dobra anı, haset onlar da yaşasın." ifadesini kullandı.

Hüseyin Dağdeviren de önemsiz yaşta almış olduğu eğitimle evladının otizm belirtilerinin ortadan kalktığını anlatarak şöyleki konuştu:

"Oğlumuz burada görgü bilimi bilimi görmeye şimdi evvela başladığı devir tığ buradan ürün alacağımızı düşündük. Çünkü buraya başladığı devir otizmin belirtileri ortadan kalkmaya başladı. evladımız cezaevi teması kurmaya, konuşmaya başladı. Buradaki öğretmenlerimizin ilgisinden kaynaklandı bu. Gerçekten dobra davrandılar çocuğumuza. Allah razı olsun, böylecene çocuğumuzun salah devri SOBE'de başladı, sonradan tekâmül kaydetti. Nihayetinde otizm tutanağı kalktı ve buradan, SOBE'den yetkilendirilmiş oldu. Emeği sabık herkesten Allah razı olsun."

"Konya otizm toprak kayması almaya başladı"

SOBE Vakfı Eğitim Direktörü Alperen Sağdıç ise vakıf şekilde amaçlarının otizmli evlatları topluma vermek bulunduğunu söyledi.

Muhammet Emin'in SOBE'ye, ilkin anlatım becerilerinde sınırlılık ve birtakımı sorunlu davranışlarla başladığını tamlayan Sağdıç, "3 senenin nihayetinde almış olduğu görgü bilimi bilimi sonucunda bugün Muhammet Emin'i 8. mezunumuz şekilde yetkilendirilmiş etmekten alım çalım duyuyoruz, aşırı mutluyuz. Amacımız yetkilendirilmiş sayımızı artırmak, şimdi aşırı otizmli bireye fariza vermek." dedi.

SOBE'nin şu anda tahminî 200 bireyin görgü bilimi bilimi kabul etmek düşüncesince esna beklediği birlikte ehemmiyetli birlikte vakıf olduğuna yer veren Sağdıç laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bu manada Konya ili de gerçekte otizm toprak kayması meydan birlikte şehre dönüşmeye başladı SOBE Vakfıyla. Daha aşırı insana, şimdi aşırı otizmli fert ve ailesine fariza verebilmek düşüncesince faaliyetlerimizi artırmaya çalışıyoruz, eğitmen yetiştiriyor, ayrımlı illerde otizme müteveccih fariza sağlayan kurumlara müşavirlik yapıyoruz. Bu kurumlara ilmî dayanaklı uygulamaları anlatıyor öğretmenlerini yetiştiriyoruz. Bu elleme eğitimi ayrımlı devletlere de ihraç etmeye başladık. Azerbaycan'la birlikte çalışmamız var. Bu manada aşırı muyluyuz."

Eğitmen Melis Hamurcu ise 2 senedir Muhammet Emin ile muhtelif icraat yaptıklarını belirterek, "Biz Muhammet Emin'i tanıdıkça ferdî görgü bilimi bilimi planı hazırladık. Programları belirleyip sene süresince onlara çalıştık. Tabii nice nesne çalıştık; bağlaşım gibi, ilkin kendini anlatım edebilmesi düşüncesince lakırtı gibi. Muhammet Emin'in matematiğe hevesi vardı, onun üzerinde de aşırı çalıştık. Şimdi derç yapabiliyoruz, emisyon yapabiliyoruz. Çok şimdi çabuk ilerlemeye başladık. Sonra Muhammet Emin gelişigüzel beceriyi ari hazırlamaya başladı ve bu dobra güne mevrut olduk. Onu yetkilendirilmiş ettik. Bu tarifi sıfır birlikte duygu. Umarım gelişigüzel sarıklı bunu yaşar." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ