USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Palandöken ABD, Rusya, Norveç ve Ukrayna'dan ski meraklılarını ağırlıyor

Dünyanın sayılı, Türkiye'nin ise en etraflıca pistleriyle ziyaretçilerine 15 kilometre okunabilen ski olanağı sunan Palandöken, hazırlop ulaşım, konforlu konaklama, huy sporları alternatifleriyle de öne çıkıyor.

Palandöken ABD, Rusya, Norveç ve Ukrayna'dan ski meraklılarını ağırlıyor
04-02-2022 13:09
Erzurum
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Palandöken ABD, Rusya, Norveç ve Ukrayna'dan ski meraklılarını ağırlıyor

Türkiye'nin ehemmiyetli şita gezim merkezlerinden Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi, değme düzeye akla yatkın derinlemesine pistleri, konforlu otelleri ve huy sporları imkanıyla ABD, Rusya, Norveç kabil ülkelerden turistlerin de merakını çekiyor.

Hem profesyonellerin aynı zamanda toy başlayanların afiyetle ski yapabildiği ve 3200 rakımlı Ejder Zirvesi ile adrenalin tutkunlarını da cezbeden Palandöken, değme sene aşırı sayıda evcil ve ecnebi turiste ev sahipliği yapıyor.

Kolay ulaşım, konforlu konaklama, huy sporları avantajlarıyla öne çıkan merkez, Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise mahdut uzunluktaki pistleriyle ziyaretçilerine 15 kilometre okunabilen ski etme olanağı sunuyor.

Uçakların emniyetli gerileyiş kalkışını sağlayıcı CAT 3A sistemi mevcut Erzurum Havalimanı'na 15 dakikalık mesafede mevcut merkez, kayakseverlerin flaş şita tatili adresleri ortada bulunuyor.

Yabancı turistler kafilelerle Palandöken'e geliyor

Palandöken, bu sıralar kafileler biçiminde mevrut ABD'li, Ukraynalı, Norveçli ve Rus turistleri ağırlıyor.

Buz tırmanışı, kepez kayağı kabil nice aktivitenin bulunmuş olduğu merkeze gelenler, enerjik musiki eşliğinde eğlenip, aydınlatılan pistlerde tün kayağı da yapabiliyor.

ABD'li Elizabeth Kimmel, AA muhabirine, Palandöken Kayak Merkezi'ne ikinci kez geldiğini söyledi.

Kentte bu kez elan derinlemesine kalacağını tabir fail Kimmel, şöyleki konuştu:

"İlk geldiğimde birlikte hafta kalmıştık, aşırı beğendim ve bu kez de dü haftalığına buraya geldim. Buranın pistlerini aşırı seviyorum, aşırı elleme saat geçiriyorum. Burada takım isticar etmek aşırı kolay, bu nedenle burayı yeğleme ettim. Sabah kalkıp elden ski yapıyorum, sonradan kahvaltı yapmış olup otelin kafesinde saat geçiriyorum. Öğleden sonradan ski yapıyorum. Erzurum'u ve ski merkezini seviyorum. Gece kayağı tek yapmadım fakat yapmayı düşünüyorum."

Merkezi aşırı takdirkâr turistler, gine başlamak istiyor

Rusya'dan mevrut Victoria Karaöz ise Palandöken'i ilkin kez görüşme ettiğini anlattı.

Ailesiyle merkezde dobra saat geçirdiğini tamlayan Karaöz, "Çocuk ve yetişkinlere uyan pistleri var. Erzurum'un ski merkezi aşırı güzel, gine başlamak istiyorum. Çalışanlar iyi, bizlere iane ediyorlar. Özellikle eğitmenler aşırı dobra Rusça konuşuyor, bu nedenle tek başağrısı yaşamıyoruz. Daha ilkin Uludağ'a gitmiştim, ora da dobra fakat buranın pistleri elan akla yatkın ve güzel. Daha sonradan da buraya geleceğim." dedi.

Ukraynalı Dimitry Zvyagıntsev da ski merkezinde değme düzeye seslenme fail yarışlık olduğuna ayraç ederek, "Mavi, yağız ve al diyerek değme ski seviyesine gereğince pistler var. Ukrayna ve Rusya'nın şişman merkezlerine gittim fakat bura denli şişman değiller. Buranın rakımı da aşırı yüksek. Özellikle çetince bulunan pistleri aşırı seviyorum." ifadelerini kullandı.

Norveçli Odd Roar Olsen, Palandöken'e ikinci kez geldiğini aktardı.

Ülkesinde de aşırı sayıda ski merkezi olduğunu özetleyen Olsen, "Ülkemizdeki ski merkezleri ıvır zıvır çaptalar ve elan az insanoğlu var. Servis ve aşevi kabil şeyler burada aşırı gelişmiş. Burada olmamızın nedeni de bu. Herkese gereğince yarışlık mevcut ve bu aşırı önemli. İnsanlara da banko burayı referans ediyorum. Koronavirüs olmasaydı, koca kardeşim de Norveç'ten ailesiyle gelecekti. Türkiye'yi değme devir referans ediyorum." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ