USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Pandemide evren bediiyat düşüncesince Türkiye'ye koştu

ISAPS kabilinden meydana getirilen "Global Survey 2020 Raporları"na göre, Türkiye, dünyada en aşırı güzel duyu cerrahi meydana getirilen 5. iklim olurken, en aşırı koku alma organı estetiği, bunu liposuction, meme, delik etrafı estetiği ve yüze yağ enjeksiyonu izlem etti.

Pandemide evren bediiyat düşüncesince Türkiye'ye koştu
18-03-2022 12:42
İstanbul

Uluslararası Estetik Cerrahi Derneği'nin (ISAPS) "Global Survey 2020 Raporları"na mucibince Türkiye, pandemi çağında dünyada en baş döndürücü güzel duyusal cerrahi meydana getirilen 5 ülkeden bir tanesi oldu.

Sosyal hayatın nice dalının ağır biçimde sekteye uğramış bulunduğu pandeminin önce senesinde afiyet dalında mecburi sıfır ameliyatların hepsi ertelendi, hastaneler Kovid-19 endişesiyle en baş döndürücü çekinilen mekanlar biçimine geldi.

Ülkelerin kapanmaları zımnında afiyet turizminin de ağır biçimde etkilendiği bu zamanda Türkiye, güzel duyusal ve plastik cerrahide de cerrahi sıfır güzel duyusal işlemlerde de gelişme gösterdi. Bu büyüme, ISAPS'ın evren çapında meydana getirilen şümullü araştırmasında da ortaya konuldu.

Araştırmanın sonuçlarına bağlı AA muhabirinin sorularını yanıt veren ISAPS Başkanı Prof. Dr. Nazım Çerkeş, ISAPS'ın dünyada güzel duyusal cerrahi ve cerrahi sıfır operasyonların tahmini sayılarının saptanması dair toptan sormaca özne yegâne yapı bulunduğunu söyledi.

Çerkeş, bu yüzden anketin hayattaki en ehemmiyetli iletişim araçları kuruluşları çeşidinden kaynak yerine bildirme gördüğünü belirterek, çalışmanın elden plastik cerrahlar çeşidinden cevaplandırıldığı düşüncesince gayrı branşlarca meydana gelen işlemlerin tahmini sayısını göstermediğini, beklenen sayıların belirtilenden baş döndürücü şimdi erdemli olabileceğini aktardı.

Prof. Dr. Çerkeş, güzel duyusal cerrahi ve kozmetik işlemlerde akıbet zamanlarda tedricen küsurat müşterek trend bulunmasına mukabil 2020'nin raporunda pandemi nedeniyle, cerrahi müdahale ve muamele sayılarında müşterek esbak yıla mucibince düşme bulunduğunu fakat 2021'deki raporda muamele sayılarının hepsi dünyada ağır miktarda artacağını düşündüğünü aktararak, şunları kaydetti:

"2020 ISAPS Global Surveyi'nde rakamlara baktığımızda Türkiye'nin 5. tam bulunduğunu görüyoruz. Daha esbak zamanlarda devletler genelinde 8 ila 10. sıralarda arazi almaktaydık. Türkiye'nin bu yükselişini güzel duyusal işlemler düşüncesince emlak dışından mevrut hastalanmış sayısındaki ağır artışa bağlıyorum. Ülkemizdeki plastik cerrahların başarısı, sayrılarevi ast yapımızın çelimli ve nitelikli olması ve kompetitif fiyatlar Türkiye'yi güzel duyusal cerrahi afiyet turizminde öne çıkardı. Önümüzdeki zamanlarda bu ivmenin artarak bitmeme edeceğini ve emlak dışından mevrut hastalanmış sayılarının şimdi da artacağını sanıyorum."

"Pandemiye mukabil kol yüzdelik 1,8'lik müşterek gelişme sağladı"

ISAPS Hasta Güvenliği Kurulu Üyesi Prof. Dr. Akın Yücel de güzel duyusal işlemlerin pandemiye mukabil yükselişinin peşinde müşterek iki etmen olduğuna ayraç ederek, bu süreçte seyahat, eğlence, giysi, cevahir kabilinden alışverişlere ayrılan payın güzel duyusal işlemlere aktarıldığını, başkaca eve kalınan sürecin devir problemi olanlar düşüncesince müşterek imkân doğurduğunu aktardı.

Prof. Dr. Yücel, araştırı sonuçlarına bakılınca cerrahi olan/olmayan hepsi güzel duyusal işlemler temel alındığında gelişigüzel şeye mukabil bu sektörün yüzdelik 1,8'lik müşterek gelişme gösterdiğinin anlaşıldığına dikkati çekerek, şu detayları verdi:

"Zorunlu sıfır hepsi ameliyatlar kabilinden güzel duyusal cerrahi ameliyatlarının da durdurulduğu bu çevrim cerrahi işlemlerde yüzdelik 10,9'luk müşterek azalmaya kere açtı. Bu rakamın kapanma süreleri dikkate alındığında şimdi erdemli olması beklenirdi fakat insanoğlu güzel duyusal cerrahiye bu süreçte dip istem gösterildi. Cerrahi sıfır işlemler ise klinik ortamlarda yapılması ve kliniklerin baş döndürücü çelimsiz müddet kapatılması zımnında pandemiden etkilenmemiş görünüyor. Hatta 2019'a mucibince yüzdelik 5,7'lik müşterek artım gır konusu."

Pandemide en baş döndürücü burunlar düzeltildi

Türkiye'de en kesif meydana getirilen güzel duyusal cerrahi ameliyatının koku alma organı estetiği olmayı sürdürdüğünü fakat akıbet tutanağa mucibince önce 5 ameliyatta sıralamanın değiştiğinin görüldüğünü tamlayan Yücel, bu ameliyatları, koku alma organı estetiği, liposuction, emcek büyütme, cezaevi etrafı estetiği ve yüze yağ enjeksiyonu biçiminde sıraladı.

Prof. Dr. Yücel, "Rapora göre, hepsi güzel duyusal işlemler dikkate alındığında Türkiye dünyada en baş döndürücü muamele meydana getirilen 5. abuhava durumunda. Cerrahi sıfır işlemlerde evren sıralamasında ise botoks, dolgu ve mezoterapilerin de arazi almış bulunduğu enjekte edilebilen işlemler sıralamasında evren dördüncüyüz." niteleyerek konuştu.

En baş döndürücü hastalanmış Almanya'dan geldi

Türkiye'de güzel duyusal işlemlerin yüzdelik 25,8'ini emlak dışı hastaların oluşturduğunu ve iri bölümünün firmalar eliyle geldiğini özetleyen Yücel, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Hastalar, en baş döndürücü Almanya, İngiltere ve Fransa'dan geliyor. Buralar dip Türk nüfusun ve müteşebbis iş insanlarının yaşamış bulunduğu ülkeler, aktif müşterek afiyet turizmi de var. Orta Doğu ülkelerinin şimdi geride olması mucize fakat bu da saç ekiminde plastik cerrahların payının ıvır zıvır olması biçiminde yorumlanabilir. Bilindiği kabilinden saç ekimi endüstrisi plastik cerrahlar ve dermatologlar çeşidinden yapılması gerektiğine mukabil doktor olmayanların yavuz baş döndürücü sayıda muamele meydana getirdiği baş döndürücü iri müşterek limonluk altı kol durumunda."

"Pandemide şahısların kendileriyle ilgilenmesi talebi arttırdı"

Avrupa Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Boardu (EBOPRAS) ve Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (TPRECD) İkinci Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirdöver de bu raporda Türkiye'nin güzel duyusal cerrahinin en kesif yapıldığı 10 ülkeden bir tanesi bulunduğu düşüncesince arazi aldığını, üste birtakım işlemlerde önce 5'te bulunduğunu dile getirdi.

Bu sonuçların şaşırtı olmadığını aktaran Demirdöver, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Kovid-19 pandemisinin er dönemlerinde verdiği belirsizlikle dayanıklı baş döndürücü insan ameliyatsız işlemler de engelleme iktisap etmek neredeyse güzel duyusal ameliyatlardan ırak durdu. Bu devirde tığ plastik cerrahlar yerine aceleci ameliyatlar ve ur ameliyatlarını gerçekleştirdik. Ancak kovid aşısının bulunması, dehalet önlemlerinin yaygınlaşmasıyla beraberce muhtemelen protokoller dahilinde güzel duyusal ameliyatlara baştan başlandı. Pandemi sürecinde şahısların kendisiyle ilgilenmeye şimdi müşterek tomar devir bulmuş olması güzel duyusal ameliyatlara olana talebi az buçuk şimdi artırmış olabildiği kanaatindeyim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ