USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Pençe-Şimşek operasyonu gazisi, hastanede evlendirilmiş olduğu eşiyle toy yaşama etap attı

Pençe-Şimşek operasyonu gazisi, hastanede evlendirilmiş olduğu eşiyle toy yaşama etap attı
20-03-2022 13:01
Izmir

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Şimşek operasyonu esnasında teröristlerce döşenen el inşası patlayıcının infilak etmesi kararı vurulan Piyade Komando Uzman Çavuş İbrahim Yüzer, hastanede kıyılan nikahla yaşamını birleştirdiği eşiyle döndüğü memleketinde cilt hazırlığı yapıyor.

Isparta Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi'nde sınavlara girerek bilirkişi çavuş rütbesini ele geçiren ve Tekirdağ Malkara 95. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda göreve süregelen Yüzer, terörle savaşım kapsamında dünya içi ve dünya dışı operasyonlara katıldı.

Bir spor salonunda tanıştığı Funda Nur Baykuş ile 2020 senesinde nişanlanan Yüzer, 25 Nisan 2021'de Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Şimşek operasyonu esnasında teröristlerce döşenen el inşası patlayıcının infilak etmesi kararı yaralandı.

Ağır yanık Yüzer, ilkin müdahalenin arkası sıra Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne atıf edildi.

Zorlu otama süreci böylecene yaşama tutunan fakat müşterek kolu ve müşterek bacağını kaybeden Yüzer'e takma takıldı.

Yüzer, tedavisi esnasında kendisini bekâr bırakmayan nişanlısıyla orak ayı ayında hastanede planlı nikah töreniyle yaşamını birleştirdi. Taburcu edilen Yüzer, eşiyle el ele memleketine gelmiş şekilde acemi yaşamına başladı.

"Hep onu sayıklamışım"

Gazi İbrahim Yüzer, AA muhabirine, er şekilde gittiği askerde kendisini oraya ilgilendiren hissettiğini ve orduda eğleşmek istediğini söyledi.

Yaşanan patlamayı hatırlamadığını, gözlerini 4 devir sonraları hastanede açtığında karşısında eşini gördüğünü özetleyen Yüzer, "Hep onu sayıklamışım. İnanamadım. Yaşadığımız proses emeksiz değildi. Kurtulabilir miyim kurtulamaz mıyım? Hayatta olduğumu, eşimin yanımda olmasından anladım." dedi.

Eşinin yardımıyla normalde 6 ay sürmesi müstelzim otama periyodunu 4 ayda tamamladıklarını, onun verdiği ruhsal destekle yaşama tutunduğunu dile getiren Yüzer, "O ruhsal desteği anlatamam. Eşim baştan sona yanımda oldu. Tedavi sürecinde baştan sona Allah’a şükrettim. Hayattayım, eşim, sevdiklerim yanımda diye. Kısa müddette tedavim tamamlanınca etibba da aşırı şaşırdı." diyerek konuştu.

Yaralı gazilerin tedavileri sürecinde sevdiklerinin verdiği moralin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu özetleyen Yüzer, takılan protezlere ısınma sürecinde de eşinin "buradan el ele çıkacağız, sen moralini bozma" sözlerinin moralini yükselttiğini söyledi.

"Bu günlere geldiysem eşimin yardımıyla diyebilirim"

Hayata baştan tutunduğunu ve namına ikinci müşterek talih verildiğine inandığını tamlayan Yüzer, hastanede kıyılan nikahın tedavisi devam eden öbür gazilere de maneviyat olduğuna ayraç etti.

Yüzer, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Hani müşterek yalan vardır, 'iyi günde biçimsiz günde' diye. İşte o sözün esas anlamını ispatladık zira insanoğlu seviyorsa dobra günde biçimsiz günde sevgisini göstermesi lazım. Eşim de bunu bana gösterdi. Ben de ona erinç tek devir ümidimi yitirmedim. Her devir düşüncesince onunla eskisi üzere kazanmak düşüncesince çabaladım. Eşim bana aşırı iri dayanaklık etmek oldu. Bugünlere geldiysem eşimin yardımıyla diyebilirim."

Düğün düşüncesince yaz aylarını düşündüklerini kaydeden Yüzer, mevki büyüklerini, komutanlarını, dostlarını ve kendisini sağlığına kavuşturan doktorları da çağırma edeceğini laflarına ekledi.

"Sevinç, mutluluk, sıkıntı gelişigüzel şeyi müşterek arada yaşadım"

Funda Nur Yüzer ise nişanlısının yaralandığını öğrenir öğrenmez Ankara'ya gittiğini, almış olduğu ilkin haberlerin aşırı çaresiz bulunduğunu anlattı.

Umudunu on paralık yitirmediğini dile getiren Yüzer, "Beni beklediğini biliyordum, beni gıyaben gideceğine on paralık inanmadım zaten. Bana yalan vermişti, 'hiç bırakmayacağım' diye. Yine bırakmayacağından emindim. Hastaneye vardığımda görüştürmediler. Kapısında kaldım biraz gün. Sonra uyandı, biraz dakika müsaade verdiler doğrudan yanına girdim. O hatıra tanım edemiyorum. Sevinç, mutluluk, sıkıntı gelişigüzel şeyi müşterek arada yaşadım. Anlatabileceğim müşterek kalp değildi. Ama gördüğüme o derece aşırı sevindim ki neymiş ikinci müşterek yaşama başlamış gibiydik." diyerek konuştu.

Tedavi süreci başladığında nişanlısına güvendiğini ve müşterek an ilkin dirilmek düşüncesince çabalayacağını bildiğini özetleyen Yüzer, laflarını şöyleki tamamladı:

"Bir an ilkin kalkıp hayallerimi kalmış olduğu yerden bitmeme ettireceğine inanıyordum. Beraber atlatacağımızı, yanı sıra olduğumu ve düğünümüzün olacağını söyledim. İmkansız diyerek müşterek obje yoktur, yalnızca bizim düşüncesince devir aldı. Yaza düğünümüz mevcut onun hazırlıklarına başlıyoruz. Şimdiden herkesi çağırma ediyoruz. Hastalıkta ve sağlıkta muhabbet denen obje hakkıyla var. Günümüzde bu aşırı çetince olsa da, mümin az olsa da hakkıyla var. İbrahim bizim için, vatanı düşüncesince gerekeni yaptı, demincek gerekeni ika sırası bende. Artık gelişigüzel devir yanındayım, katiyen bekâr bırakmayacağım ve bu arada yolumuza bitmeme edeceğiz."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ