USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Prof. Dr. Kutluk: 'Akciğer kanserini Türkiye’den silmek neredeyse mümkün'

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk, “Türkiye'de 35 bin akciğer kanseri var. Tütün mücadelesini hâlâ güzel birlikte noktaya getirirsek akciğer kanserini Türkiye'den silmek neredeyse mümkün” dedi.

Prof. Dr. Kutluk: 'Akciğer kanserini Türkiye’den silmek neredeyse mümkün'
03-02-2022 16:13

1947 senesinde kurulan, Türkiye'nin en emektar ve en güzel kanser taharri memuru polis örgütü olan, dünyanın en mümessil kanser örgütleri ortada toprak meydan Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği çeşidinden 4 Şubat Dünya Kanser Günü zımnında farkındalık peyda etmek gayeli matbuat toplantısı düzenlendi. Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk, Ankara'da müşterek AVM'de gerçekleşen görüşmede kansere bağlı nice mevzuyu ele aldı, kanser hastalığının hal yollarını anlattı.

“Buradaki maksat halis muhlis dünyaya ayrımsız güneş yegâne müşterek nağme çıkartmak”
Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği kendisince bilgiler verici Prof. Dr. Kutluk, derneğin kanser dair nice mebde imza attığını belirterek, “Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu 1947'de kurulmuş, Türkiye'nin ve dünyanın en emektar kanser örgütlerinden ve Türkiye'de nice mebde imzasını atmış müşterek örgüt. Türkiye'ye 2005 senesinde Dünya Kanser Günü kampanyaları da Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği yoluyla gelmiştir. Buradaki maksat halis muhlis dünyaya ayrımsız güneş yegâne müşterek nağme çıkartmak, ayrımsız mesajı özgülemek ki dünyayı bu arada akıntı ederek kanserin arama edilmesinde ehemmiyetli kez alabilme çabasıdır Dünya Kanser Günü. Bu hastalık 2005 yılından itibaren biraz yılda müşterek kampanya mevzuları değişiyor. Daha evvela ‘sigaranı söndür yüzümü güldür', ‘çocuğum önemlidir' kıl payı değişik kampanyalar yapıldı” dedi.

“Kansere erişimde evren genelinde eşitsizlikler var”
4 Şubat Dünya Kanser Günü'nün önemine yer veren Prof. Dr. Kutluk, kansere muvasala noktasında dünyanın değişik devletlerinde ayrıca varlıklı devletlerde caba müsavatsızlık olduğunu, icraat yaparak kansere erişimi şimdi kolaylaştırmaya çalıştıklarını dile getirerek, “Dünyanın değişik devletlerinde varlıklı devletlerde caba kansere erişim, korunmadan tedaviye, önlemeden er tanıdan geçici bakıma, erişimde evren genelinde eşitsizlikler var. Bütün şahısların buna ulaşması düşüncesince bu kampanya yürütülüyor. Biz de bu kampanyada halis muhlis dünyayla ayrımsız güneş 4 Şubat Dünya Kanser Günü'nde bu sloganla mesajımızı veriyoruz. İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprülerini, Ankara'da müşterek AVM'yi kampanya renkleri olan, dünyanın ehemmiyetli büyükşehirlerindeki ehemmiyetli anıtlarla ayrımsız anda ayrımsız güneş turuncu-mavi kampanya renkleriyle ışıklandırarak dünyaya ‘kanser bakımında şimdi iyiye' mesajımızın şahısların düşkünlük ederek buna ulaşmasını, taharri memuru polis camiası göreve çağırma etmeye, ülkeleri güzel çalışmaya çağırma etmeye müteveccih halis muhlis kaynakları topyekün hareketli etmeye müteveccih müşterek kampanya yürütülüyor” sanarak konuştu.

“Tütün mücadelesini şimdi güzel müşterek noktaya getirirsek akciğer kanserini Türkiye'den silmek neredeyse mümkün”
Dünyada ve Türkiye'de kanser rahatsızlıkları verilerini özetleyen Prof. Dr. Kutluk, kötü mücadelesinin şimdi güzel müşterek noktaya getirilirse akciğer kanserinin Türkiye'den silinmesinin mümkün bulunduğunu vurgulayarak, “Dünyada değme sene 20 milyon ad kansere yakalanıyor, 10 milyonu kaybediliyor fakat öbür 10 milyonu kurtarılıyor. Biz biliyoruz ki bu kaybedilen 10 milyondan 3-5 milyonu er tanı, tedavi, dehalet kıl payı yöntemlerle kısa-orta çağda kurtarılabilir. O sebeple halis muhlis evren bu aksiyonu gösteriyor. Türkiye'de de yılda 230 bin yöresinde kanser görülüyor. Bunun 100 binden dahası kaybediliyor fakat Türkiye'de 35 bin akciğer kanseri var. Tütün mücadelesini şimdi güzel müşterek noktaya getirirsek akciğer kanserini Türkiye'den silmek neredeyse mümkün. 22 bin emcek kanseri var. Meme kanserinde otama başarısı aşırı yüksek, Türkiye'de güzel yapılıyor. Ama taramaların aksamaması gerekiyor. Biz Dünya Kanser Günü'nde kanser bakımında açığı kapatın, kanser bakımında şimdi ileriye niteleyerek kanserle ilgili gelişmelere Türkiye namına bizim de çalıştığımızı yurttaşlarımıza duyurarak şimdi güzel müşterek noktaya doğmak istiyoruz” cümlelerine toprak verdi.

“Beslenmenize ihtimam edin, fiziki namına akıntı edin”
Kansere dirlik alınabilecek önlemlerden de bahseden Prof. Dr. Tezer Kutluk, şunları söyledi:
“Beslenmenize ihtimam edin, fiziki namına akıntı edin. Tütün kullanmayın, alkole ihtimam edin. Kanser taramalarını kadınlarımızın emcek kanseri, döl yatağı kanseri, hem eş hem erkeklerimizin hazım sistemi şu demek oluyor ki balıketinde bumbar kanseri düşüncesince taramalarını aksatmamalarını ve çocuk-büyük demeden her insanın kontrollerini aksatmadan kanserin er tanısına ihtimam göstermelerini ve kanserden korkmamalarını referans ederim zira kansere dirlik devasız değiliz.”

“Ülkemiz kanser tedavisi düşüncesince hem Avrupa'dan bununla birlikte semt ülkelerinden koyu arzu görmektedir”
Basın toplantısına katılarak müşterek görüşme meydana getiren Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği emektar Genel Başkanı Prof. Dr. Şuayib Yalçın, Türkiye'nin kanser hastalıklarının tedavisi noktasında güzel müşterek vaziyette olduğunu, öbür ülkelerden Türkiye'deki tedaviler düşüncesince koyu arzu bulunduğunu söyleyerek, “Kanser rahatsızlığı kendisince bilgiler verici Yalçın, Türkiye'nin en ehemmiyetli kazanımlarından bir tanesi yetişek sisteminin ve kuruluşlarının tababet fakülteleri de müdahale edinmek kıl payı üniversitenin çelimli kurulması ve reis kadrolarını yetiştirebilmiş olmasıdır. Bizler standartları peylemek dair ve bu hizmetleri genelleştirmek, yansıtmak dair Türkiye'de kanserle ilişik namına dünkü ilaçlar da müdahale edinmek kıl payı güzel müşterek yerdeyiz. Hiçbir kanser hastasının ‘o ülkeye gidin, bu ülkeye gidin' kıl payı müşterek vaziyeti yok. Tam aksine türkiye kanser tedavisi düşüncesince hem Avrupa'dan bununla birlikte semt ülkelerinden koyu arzu görmektedir. Bu hem mıhlı iş gücü hem hastanelerimizin bununla birlikte buradaki çare ve otama şekillerinin iyiliğinden kaynaklanıyor. Bu afiyet kelimesi bana yetmiyor. Daha güzel değiliz, en iyisi olabiliriz. Konum sebebi ile kendimizi 3. evren ülkelerinden değil önde mevrut ülkelerden bir tanesi namına görüyorum. Her ilaca erişebilmek mümkün” ifadelerini kullandı.

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği hakkında
Türkiye'de kanser rahatsızlıkları dair nice mebde imza atan Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği, Türkiye'nin geçmiş kanser hastanesini açmış, geçmiş kanser dergisi, geçmiş kanser haftasının bildirme edilmesi, geçmiş kanser kongresi, geçmiş kanser istatistikleri, geçmiş kanserli pestil toplantıları, geçmiş imge evi kıl payı nice güzel faaliyetle millî ve arsıulusal bölgede çalışmalarını sürdürmüştür. Dünya kanser haset etkinliklerini Türkiye'ye getiren örgüttür. Başarılı emekleri ile 2008 senesinde UICC çeşidinden senenin en güzel kanser örgütü seçilmiştir. Kurum Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk 2014-2016 yıllarında Cenevre-İsviçre'deki Dünya Kanser Kontrol Örgütü'nün başkanlığını yapmıştır.

Huzeyfe Tarık Yaman - Bayram Türüdü

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ