USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Prof. Dr. Yorulmaz, 'Grip ve nezlede artış yaşanıyor' diyerek çağrıda bulundu

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, sonuç günlerde enflüanza ve nezle olaylarında artış yaşandığına dikkati çekerek, vatandaşlara muafiyet sistemini çelimli destekleme çağrısında bulundu.

Prof. Dr. Yorulmaz, 'Grip ve nezlede artış yaşanıyor' diyerek çağrıda bulundu
11-10-2021 10:55

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, Kovid-19 özellikle edinmek neredeyse hepsi virüs ve rahatsızlıklardan sakınmak düşüncesince muafiyet sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini, muafiyet sistemi zayıfladığında bünyenin haricen mevrut mikroplar ve ecnebi maddelere huzur çıkmakta ağırlık çektiğini bu durumun ise hastalıklara kez açtığını söyledi.

Kış mevsiminin yaklaşması ve havaların soğumaya başlaması ile beraberce grip, nezle kabilinden sezon rahatsızlıklarında da artış yaşanıyor. Uzmanlar Kovid-19 salgınının da bitmeme etmiş bulunduğu bu zamanda hastalıklardan sakınmak düşüncesince en çelimli silahın çelimli ortak muafiyet bulunduğu dair uyarılarda bulunuyor. Bu devirde bağışıklığı çelimli avlamak ve hastalıklardan sakınmak düşüncesince tagaddi düzeninden, egzersize, su tüketiminden, derneşik ve ehliyetli uykusuna genişliğinde nice ehemmiyetli sebep bulunuyor. Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, çelimli ortak muafiyet düşüncesince nazarıitibar edilmesi müstelzim noktaları açıkladı.

Kış mevsimi yaklaşırken, bağışıklığını çelimli avlamak talip yurttaşlar da taravetli semere ve sebzelerden kabul etmek düşüncesince pazarın şeklini tutuyor. Pazar tezgahlarının şita göveri ve meyveleriyle dolmasıyla beraberce çabukluk yaşandığı görülüyor. Uzmanlar, müstevli döneminin bitmeme etmiş bulunduğu ve hikâye sayılarının artışa geçmiş bulunduğu bu zamanda alışverişin aşırı koyu kalabalığın bulunduğu saatlerde yapılmaması dair uyarıyor.

"Çocuklarımızın göveri tüketiminden ırak bulunduğunu görüyoruz"

Her mevsimde ortaya çıkan göveri ve meyvelerin şahısların o mevsimdeki gereksinimlerine akıllıca bulunan gıda maddelerini içerdiğini kail Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, "Kış mevsiminde yetişen narenciye, portakal, mandalina kabilinden besinler şita mevsimindeki gereksinimler düşüncesince şimdi akıllıca gıda maddeleri içermektedir. C vitamini de bunlardan birisidir. Ispanak, pırasa kabilinden sebzeler de bu mevsimin gereksinimlerini karşılayacak gıda maddeleri içermektedir. O mevsimin göveri ve meyvelerini tüketmekte iri menfaat var. Ne eyvah ki evlatlarımızın göveri tüketiminden ırak bulunduğunu görüyoruz. Bu aşırı iri ortak sıkıntı. Hastalıklara huzur muafiyet kazanmada göveri ve meyvenin sağlamış bulunduğu vitaminlerin yanı esna mineraller de ehemmiyetli ortak dayanım kazanmaya yardım sağlayacaktır" dedi.

"Meyve suyu, meyvenin yerini tutmaz"

Meyve suyunun meyveye yeğleme edildiğini vurgulayan Prof. Dr. Yorulmaz, "Hiçbir devir semere suyu, meyvenin yerini tutmayacaktır. Meyveyi hepsi haliyle bezdirmek aşırı şimdi sağlıklıdır. Özellikle meyvenin suyunun haricinde artan bölümlerinde mevcut vitaminleri ve de lifli gıdaları kabul etmek bumbar sağlığımızı korumada aşırı önemlidir. Bu sebepten semere suyu adına meyvenin kendisini yeğleme etmekte menfaat var. Eğer semere suyu tüketilecekse taravetli sıkılmış ev inşası semere suyu yeğleme edilebilir" ifadelerine yer verdi.

"En az 1 buçuk litre su tüketilmeli"

Yazın bulunduğu kabilinden kışın da minimum 1 buçuk litre su tüketilmesi icap ettiğini aktaran Prof. Dr. Yorulmaz, "Su namına tüketmemiz gerekiyor. Kimi devir şita mevsiminde içilen hamam içeceklerle karşılanıyor kabilinden ortak idrak mevcut ise de bu akilane değildir. 1 buçuk litreyi su namına bezdirmek en metin ifna biçimidir" dedi.

"Egzersiz yapmayı boşlama etmeyin"

Uygun havalarda sağlıksız saatlik de olsa ortak antrenman yapmanın, bulunmadığı hallerde ise ev ortamında ortak grup hareketlerle bu eklemlerin emek harcaması ve tahsil edilen ortak tomar enerjinin atılmasının organların şimdi metin emek harcaması açısından aşırı ehemmiyetli olacağını vurgulayan Prof. Dr. Yorulmaz, bu nedenle egzersizlerin boşlama edilmemesi gerektiğine nazarıitibar çekti.

"Uyku düzenini muhavvil alışkanlıklardan vazgeçin"

Tüm bunların yanı esna ehliyetli ve derneşik uykunun da hastalıklardan korunmada iri ehemmiyet taşıdığını tabir fail Prof. Dr. Yorulmaz, "Bu anlamda gecelerin derinlemesine olması ehemmiyetli ortak üstünlük sağlamakta. Ama birtakımı devir ayrıksı şeylerle uğraşarak hab saatlerimizi geciktirebiliyoruz. Eğer sabahleyin er saatte doğrulmak kabilinden ortak boyut mevcut ise bu aşamada ehliyetli hab aşırı önemlidir. Ya da gine biçimsiz alışkanlıklardan bir tanesi odamızda monitör izlerken dalmak kabilinden ortak alışkanlıktan da caymak gerekiyor. Yeterli ve derneşik hab hastalıklardan korunmada akıbet adım önemlidir" ifadelerini kullandı.

"D vitamini hastalıklardan korunmada aşırı ehemmiyetli ortak vitamindir"

Kış mevsiminde yeteri kadar gündüz ışığına verilen kalamamanın da ayrıksı ortak dava bulunduğunu tamlayan Prof. Dr. Yorulmaz, "Güneşli havalarda 15-20 dakika caba olsa güneşi alalım ki vücudumuzun D vitamini yapması muhtemel olabilsin. D vitamini hastalıklardan korunmada aşırı ehemmiyetli ortak vitamindir. Yapılan icraat türkiye insanlarının D vitamini açısından ne eyvah ki ehliyetsiz bulunduğunu göstermektedir. Toplumun aşırı iri ortak kısmının D vitamini seviyeleri ehliyetsiz kurda bulunmaktadır" dedi.

"Genel namına D vitamini ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum"

Pazara alışverişe çıkan darülfünun talebesi Yasemin Sude Sarı, "Genel namına D vitamini ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum. Ama yeşilliklerden sonradan turunçgiller, portakal, limon, mandalina kabilinden besinler geliyor. Pazarda mandalina, sulu zırtlak bulup aldık. Posası olsun diye şeftali aldık. Bu süreçte muafiyet sistemi genişliğinde bumbar hareketleri de aşırı ehemmiyetli yer tutuyor. Posalı ve liftli gıdalar aldık" dedi.

"C vitamini düşüncesince mandalina aldık"

Üniversite talebesi Edanur Tekeoğlu ise, "Salatalarımız düşüncesince domates budala kabilinden besinler aldık. Bunları narenciye ve sulu zırtlak ile tüketmemiz gerekiyor. Bunun indinde mandalina çıktı. Hemen alalım dedik C vitamini açısından. Yazın bitimine akilane şeftali az kaldı onları da yakalayalım yaz bitmeden tüketelim dedik" halinde konuştu.

Özlem Ceylan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ