USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Prostat büyümesine lazer yöntemiyle kesin çözüm

Holmium Lazer teknolojisi (HoLEP) ile ilerleyici yaşlarda adamların tehlikeli rüyası durumuna mevrut dobra kuşkulu kestanecik büyümesinden kolaylıkla sebep olmak mümkün.

Prostat büyümesine lazer yöntemiyle kesin çözüm
26-01-2022 16:21

Prostat hastalıkları, dünyada adamların en kesif karşılaşmış bulunduğu esenlik sorunlarının başlangıcında geliyor. Yaşa ilişkin adına tanıdık kestanecik büyümesi ise dirim süresinin uzamasıyla beraberce baylarda en kesif tanıdık kestanecik rahatsızlıklarından birisi adına öne çıkıyor. Bu dava dolayısıyla faaliyetler olanların oranları da rastgele güzeşte çağ artıyor. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde de kullanılmaya başlanan HoLEP yönteminde, hususi ortak maşa eliyle lazer teknolojisi sayesinde, kestanecik büyümesi operasyonları aşırı şimdi çelimsiz sürede, alışılmış cerrahinin sebep bulunduğu riskleri en uzuv indirerek başarıyla yapılıyor.

İyi işkilli kestanecik büyümesi tedavisinde lazer teknolojisi geçer not endoskopik HoLEP yöntemi, 21'inci asrın toy kıymetli ölçün otama yöntemi adına öne çıkıyor. Cinsel fonksiyonlara dokunca vermeyen HoLEP yöntemi ile hastalar, 24 vakit zarfında taburcu adına günce yaşamlarına dönebiliyor.

Prostat büyümesi ameliyatlarında gizli lazer dönemi!
Sıklıkla karşılaşılan kestanecik büyümesi, tıkanıklığa sebep olarak, hacet yapmayı engelleyerek böbreklerde şişme ve işlev bozukluğuna defa açıyor. Prostat zarfında aşırı sayıda ve genişlemiş vaziyetteki dem damarları, başta hacet gerçekleştirmek düşüncesince ıkınan hastalarda kanayabiliyor. Tıkanmanın etkisiyle hastalarda enfeksiyon da görülebiliyor. Bazı hastalarda enfeksiyon hastanede yatışı gerektirecek boyuta ulaşabiliyor. Bu olumsuzluklardan kurtulmanın ortak tane yolu ise tıkanıklığın açılarak, enfeksiyon kontrolünün peşi sıra büyüyen kestanecik dokusunun kurtulmak. Bu noktada operasyon, faaliyetler ile yapılabileceği üzere lazer teknolojisinden yararlanılarak hacet kanalından endoskopik adına makbul HoLEP yöntemi ile de yapılabiliyor. İşlem esnasında büyüyen kestanecik dokusu lazer sayesinde kapsülden çıkarılarak, kapsül ağız ağıza temizleniyor.

Hasta konforunu zait çözüm
Cerrahi yöntemlere gereğince pestil konforunu ehemmiyetli seviyede zait lazer teknolojili HoLEP yöntemi, rastgele pestil grubu düşüncesince ülküsel ortak yöntem. Klasik kestanecik cerrahileri 80-100 gramdan şişman prostatlar düşüncesince önerilmezken, HoLEP, başta şişman prostatlarda aşırı şimdi değerli neticeler elde edilmesini sağlıyor. Ayrıca HoLEP düşüncesince kestanecik büyüklüğü dair fevk sınır bulunmuyor.

HoLEP yöntemiyle meydana getirilen endoskopik muamelat bağan nezif riski ve şimdi aceleci düzelme olanağı sağlıyor. İşlem sonrası çoğu kez hastaların sondası çelimsiz müddette çekilerek 24 vakit zarfında taburcu edilebiliyor. Hastalar taburcu olduktan kestirmece 1-2 hafta sonradan alışılagelen hayatlarına dönebiliyor.

Cinsel işlev bozukluklarına sebep olmuyor
Prostat operasyonu nâkil hastalardaki en şişman endişelerden birisi de muamelat sonrası eşeysel işlev kaybı yaşanması. HoLEP yönteminde kestanecik dokusunu açmak düşüncesince geçer not lazer enerjisi bölgedeki sinirlere dokunca vermediği düşüncesince eşeysel işlev kaybı yaşanması üzere ortak riziko de oluşturmuyor. Ayrıca alışılmış yöntemlerle otama edilen hastalarda kestanecik dokusunun baştan büyüyüp hacet alternatifini tıkama riski bulunuyor. HoLEP yöntemi ile tedavide geride kestanecik dokusu kalmadığı düşüncesince hastalığın yineleme riski de ağız ağıza ortadan bertaraf oluyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Üroloji uzmanları KKTC'de başarıyla makbul HoLEP yöntemi ile ilişik açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Ali Ulvi Önder: “Yüksek teknolojik madun çatı mucip ve kesisiz meydana gelen lazerle otama yöntemi HoLEP'le hastalarımıza aceleci ve konforlu ortak otama seçeneği sunuyoruz.”

50 gözyaşı giysi baylarda en kesif rastlanan hastalıkların başlangıcında dobra işkilli kestanecik büyümesinin geldiğini kail Yakın Doğu Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Ulvi Önder, HoLEP yönteminin, dobra işkilli kestanecik büyümesi tedavisinde ABD ile beraberce Avrupa'da Almanya, İtalya ve İngiltere'de sonuç 10 yılda aşırı yayılmış adına kullanıldığını vurguladı. Prof. Dr. Ali Ulvi Önder, en toy teknolojilerin takip edeni bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nin de Holmium Lazer cihazını kestanecik büyümesi cerrahisinde kullanılmaya başladığını söyledi. Prof. Dr. Önder, "Hastanemizde dobra işkilli kestanecik büyümesi tanısı konan hastaları en herşeyden ilk olarak deva tedavisi ile ameliyatsız adına sağlıklarına sarmak düşüncesince çalışıyoruz. İlaç tedavisinden kâr görmeyen hastalarımız düşüncesince ise cerrahi tedavileri gündemimize alıyoruz. Türkiye'de mahdut merkezde, devletimizde ise Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde kullanılan, efdal teknolojik madun çatı mucip ve kesisiz meydana gelen lazerle otama yöntemi HoLEP'le hastalarımıza aceleci ve konforlu ortak otama seçeneği sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Uzm. Dr. Necmi Bayraktar: “Lazer yöntemiyle kestanecik büyümesine sidik torbası taşının haremlik etmiş bulunduğu hastalarda ayrımsız seansta rastgele dü soruna müteveccih otama gerçekleştirebiliyoruz.”

HoLEP yönteminin, kestanecik boyutu ayırt etmeksizin tamamı hastalarda ferah ferah uygulanabildiğini vurgulayan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Uzmanı Dr. Necmi Bayraktar “Bu yöntemle kestanecik büyümsine sidik torbası taşının haremlik etmiş bulunduğu hastalarda ayrımsız seansta rastgele dü soruna müteveccih otama gerçekleştirebiliyoruz. Daha evvel hacet yapamadığı düşüncesince sonda takılan hastalarda da başarıyla uygulayabiliyoruz. Kalp-damar hastalarında, koroner stenti mevcut yahut eskiden by-pass geçirmiş bulunan yada haslet tıkanıklığı dolayısıyla dem sulandırıcı kullanan hastalarda da öteki tekniklere gereğince güven içerisinde uygulanabilir” dedi.

HoLEP yöntemi ile meydana getirilen endoskopik işlemin bağan nezif riski ve şimdi aceleci düzelme olanağı sağladığının altını çizen Uzm. Dr. Bayraktar, “İşlem hemen sonra hastalarımızı çoğu kez 24 vakit zarfında taburcu ediyoruz. Ender de olsa dem sulandırıcı deva kullanan yada hacet borusunda sıkıntı mevcut hastalarda bu proses birkaç çağ uzayabiliyor. Hastalar taburcu olduktan kestirmece 1-2 hafta sonradan alışılagelen hayatlarına dönebiliyor” ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ