USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Ramazan ayında yavaşlayan metabolizmaya dikkat

Ramazan ayında oruç nedeniyle mütebeddil tagaddi alışkanlığı kararı metabolizmanın yavaşladığına dikkat çekici Prof. Dr. Canan Hecer bundan dolayı esenlik acısından alışılagelen tagaddi alışkanlığına intikal döneminin stabil olması icap ettiğini vurguladı. Hecer başkac

Ramazan ayında yavaşlayan metabolizmaya dikkat
29-04-2022 10:08

Ramazan ayı bitimi ile beraberce her insanın heyecanla beklediği Ramazan Bayramı düşüncesince şimdiden hazırlıklar yapılmaya başlandı. Bir ay süresince oruç tutanlar düşüncesince iftar vakti vakti ve sahur edinmek kıl payı dü kez namına mutat tagaddi alışkanlığı sonrası alışılagelen sisteme geçişte dikkat edilmesi gerekilenler dair İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Hecer, “Metabolizmamız bu süreçte yavaşladı. Bu nedenden dolayı yeniden emektar sisteme geçişte muvazeneli beslenmeye şimdi aşırı dikkat etmeliyiz" dedi.

Bayram düşüncesince ise esenlik açısından şirin uyarısında mevcut Prof. Dr. Canan Hecer en güzel seçeneğin semere bulunduğunu ancak hele şirin tüketilecekse de ya sağılan yada ev inşası şirin seçeneğinin yeğleme edilmesi icap ettiğini söyledi.

Orucun gerçekte esenlik açısından nice faydası olduğuna ayrıca bu süreçte kilogram üstelik verilebilindiğinden bahseden Prof. Dr. Hecer, "Ramazan ayı bayılmak kıl payı ve gerçekte oruçla beraberce vücudumuz bundan böyle şimdi dimdik bir duruma gelmeye başladı. Çünkü Kan şekeriniz devir hin düşse de bazılarımız ihtimal de kilogram üstelik verdi ve bu da nice çor düşüncesince gerçekte güzel nezdinde şey. Bunu bozmamak lazım" dedi.

"Yavaşlayan metabolizmayı muvazeneli arttırmalıyız"

Oruç zımnında kez sayısının azalması zımnında metabolizmanın yavaşladığına ve günce tagaddi alışkanlığına intikal döneminin muvazeneli olması icap ettiğinin altını çizen Canan Hecer, "Ramazan ile beraberce metabolizmamız yavaşladı. Çünkü nezdinde ay süresince dü kez ayrıca kimilerimiz nezdinde kez beslendi. Vücudun bu aşamada metabolizması enine boyuna yavaşlar. İşte bunu muvazeneli nezdinde biçimde yükseltmek gerekiyor. Birden yüklenmeden, metabolizmayı kamçılamak düşüncesince göveri ve semere tüketimini arttırmalıyız. Günde minimum 2 buçuk litre su tüketiminin yanı esna Şayet olmazsa olanaksız sporu da yaşamımıza karışma etmeliyiz. Mutlaka yürüyüşler yapılması ayrıca evde kol, dip ve döl yatağı egzersizi ile desteklenmeli."

Metabolizmayı yükseltmek düşüncesince evde kolay uygulayabileceğimiz yöntemlerle ilişik de bilim sağlayan Hecer, "Kendi hazırlamış olduğumuz limonlu yada tarçınlı sular tüketilebilir. Probiyotikli besinleri da behemehâl öneriyorum. Bu mahsulat bumbar metabolizmamızı hızlandırır aynı zamanda oradaki floramızın da namına gelmesini sağlayacaktır. Hem de yaşanmış olan ölme problemi da mahlul olacaktır. Bu biçimde yaz evveliyat kilogram vermemiz de sağlanacaktır" halinde konuştu.

Fazla semiz yiyeceklerden ve gazlı içeceklerden ırak durulmalı

Hecer, Bu intikal sürecinde yapılmaması gerekenler ile ilişik de, Kızartmalardan, ağırbaşlı semiz yiyeceklerden çekinmek gerekiyor. Gazlı içecekler, ilkin şirin yanına kolalama kıl payı içecekler namına sade çay kahvehane yada ev inşası limonata olabilir" niteleyerek konuştu.

Bayram evveliyat şirin uyarısı: İlla şirin olacaksa ya sağılan yada ev inşası olsun

Bayram öncesinde anadan görme bir duruma mevrut şirin tüketimi dair da uyarılarda mevcut Hecer, gerçekte esenlik açısından şerbetli tatlılardan gelişigüzel devir ırak durulması gerektiği hatırlatarak, "Türk halkı konuk ağırlamayı, aşındırmak yedirmeyi ve yemeyi aşırı seviyor. Hatta bundan dolayı tok olsak bile kusur olmasın niteleyerek yediğimiz vakitler oluyor. İşte bundan dolayı aşırı dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle ağırbaşlı ve şerbetli tatlıları az buçuk az tüketmeliyiz. Mümkünse şirin yemekten kaçınmalı ama hele şetaret niteleyerek yenilecekse porsiyonlarımızı minimuma indirelim ve nezdinde zerre namına sınırlandıralım."

"Şerbetli namına sağılan şirin yeğleme edersek ayrıca şimdi güzel olacaktır. Sütlü tatlılar gelişigüzel devir düşüncesince şimdi hafiftir. Meyve de gerçekte şirin namına tüketilebilir en sağlıklısı yayımcı ki de semere olacaktır" dedi.

"Ev inşası baklava şimdi az zararlı"

Evde meydana getirilen tatlıların şimdi az dokuncalı bulunduğunu da anlatım fail Hecer, "Bayramın Şayet olmazsa olmazı baklavalar şimdi şimdiden yapılmıştır. Ev inşası olursa şimdi az zararlıdır. Çünkü amade baklavalarda çoğu kez glikoz şurubu kullanılıyor. En azından ev baklavası şimdi dimdik baklavadır. Yanına da genel anlamda tüketilen zeytinli semiz varak sarmadan nezdinde müteaddit ilgeç ve nezdinde zerre da baklava ile beraberce şetaret ikramımızı sonlandırabiliriz. Fakat gelişigüzel misafirliğe gittiğimizde şayet az da olsa yersek gine abartmış oluruz o nedenden dolayı bunu da sınırlandırmalıyız" halinde konuştu.

Hazır baklavada besin hilesine dikkat

Son namına da kalan besin tutarları zımnında besin hilelerinin arttığını bundan dolayı de gine şetaret evveliyat tahsil edilen ilkin ehven baklavalara dikkat çekici Hecer, "Ucuz etin yahnisi zırtlak mümkün tabirinden yola çıkarak, besin fiyatlarının artmasıyla maatteessüf besin hilesinin de artmasına ne oluyor. Cevizsiz, fıstıksız, fındıksız baklavalar çıkmaya başladı. Sadece katlama ve yiyintili mahsulat bulunduğu düşüncesince şimdi aşırı karbonhidrat almış oluyoruz aslında. Mutlaka şirin yiyeceksek az buçuk bütçemizi zorlayalım, bilmediğimiz güvenli olmadığımız yerlerden tatlılarımızı almayalım. Hatta esenlik düşüncesince icabında tek yeğleme etmeyelim" niteleyerek laflarını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ