USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Ramazan Dede, değme şeb ezanı özlü hikayelerle çocuklarla ortak araya geliyor

Oyuncu Hasan Demirci, "Ramazan Dede" karakteriyle rastgele akşam, küçüklere ramazan ve oruçla ilişik hikayeler anlatıp armağan veriyor.

Ramazan Dede, değme şeb ezanı özlü hikayelerle çocuklarla ortak araya geliyor
26-04-2022 13:05
İstanbul

Sancaktepe Belediyesinin desteği ile temaşa sanatçısı Vahit Atan'ın hazırladığı plan kapsamında, Türk kültürü ve medeniyetinin ehemmiyetli değerleri aktarılıyor.

Ramazan Dede, Meydan Park'ta kurulan otağda, müşterek taraftan peygamberler ile Ertuğrul Gazi, Nene Hatun, Kanuni Sultan Süleyman ve Fatih Sultan Mehmet denli ehemmiyetli kahramanları küçüklere tanıtıyor müşterek taraftan da tanrısal yahut bebek şarkıları öğretiyor.

Projeye bağlı AA muhabirine açıklamada mevcut Demirci, ramazan ayının geçmiş gününden itibaren Ramazan Dede karakteriyle çocuklarla buluştuğunu ve değme sabık gündüz çadıra mevrut bebek sayısının arttığını dile getirdi.

"Hep bu arada bu projeyi sahiplendik"

Demirci, projede arazi almış bulunduğu düşüncesince aşırı bahtiyar bulunduğunu aktararak, "O denli elleme olanaklar önümüze sürüldü ki, hakeza müşterek ortamda çocuklarla bu arada ramazana, kültürümüze müteallik müşterek şeyleri büzüşmek emniyetsiz elleme geldi. Her mevrut apayrı birine anlattı ve çadırımız bundan hakeza bizlere yeterli gelmemeye başladı. Sağ olsunlar, evlatların gözündeki ışıltıyı kıymetlendirmek de beni o denli aşırı bahtiyar ediyor ki." ifadelerini kullandı.

Projenin mimarının Vahit Atan bulunduğunu kaydeden Demirci, şunları söyledi:

"(Atan), ramazanda küçüklere hikayeler anlatan, çocuklarla beraberce o hikayelerin, bilmecelerin, türkülerin içindeki enerjiyi paylaşan müşterek Ramazan Dede karakteri olmasını istedi. Bana da düşün aşırı elleme geldi. Değerlerimizi anlatabildiğimiz, ramazandan bahsettiğimiz ve bizlere ilgilendiren müşterek şeyleri çocuklarımıza ulaştırabilmek düşüncesinden ötürü değme daim bu arada bu projeyi sahiplendik. Aslında anlattığımız hikayeler, bildiğimiz, bazı bazı unuttuğumuz bazı bazı kulak kabartmadığımız, önemini yitirdiğini düşündüğümüz hikayeler ama hepsini esasen yaşama geçirdik ve çocuklarımıza ulaştırıyoruz."

Hasan Demirci, elleme müşterek haberleşme kurmuş oldukları çocukların, anlatılanları cankulağı dinlediğini aktararak, "Bugün Nene Hatun'dan bahsettik mesela. Nene Hatun denli ne denli kıymetli büyüğümüz, ecdadımız, insanımız var. Onları bulunduğu yerlerden çıkartıp, evlatlarımızın karşısına getirip, Ramazan Dede figürü üstünden 'Bakın bunlar da var.' diyoruz. Bu da Sancaktepe Belediyesi sebebiyle oldu." diyerek konuştu.

"Geçmişten mevrut hikayeleri bugünle harmanlayan müşterek figürü yaşama geçirdik"

Çocukları aşırı sevdiğini dile getiren Demirci, derinliğine senelerdir çocuklarla ek işlerde çalıştığına dikkati çekerek, "Galiba müşterek dirhem onları tanıyor, onlara ulaşmanın kese yollarını da biliyorum. O kese yollardan gidip müşterek noktada buluşuyoruz. Hemen dedeleri oluveriyorum. Hemen türkülere haremlik edip, sorularıma yanıt veriyorlar. İşte bu inanılmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Demirci, Ramazan Dede'nin anne fikrine de değinerek, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Ramazan Dede, esasta her insanın aklına mevrut mümkün ama bu ayrımlı müşterek konsept. Dede Korkutlardan günümüze taşınan, İslami değerlerle de birleşen, geçmişten hikayeleri bugünle harmanlayan müşterek figürü yaşama geçirdik. Ortak insanca değerlerden, sevgiden, mutluluktan, kardeşlikten bahsediyoruz. Umarım Ramazan Dede elden Sancaktepe'de değil, nice şehirde, belediyede küçüklere ulaşır. Biz kişi hikayelerimizi, aşırı güzel, bigünah müşterek dille anlatırken, 'Bakın, monitör ve el telefonu dışında, hakeza değerlerimiz var. Bunların da farkına varın.' diyebilmeyi başarabildiğimizi düşünüyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ