USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Rami Kütüphanesi ahit açılacak

51 bin metrekarelik peyzaj sahası ve 4 bin 200 nefis habitat kapasitesine cemaat Rami Kütüphanesi hizmete açılacak.

Rami Kütüphanesi ahit açılacak
13-01-2023 02:10
İstanbul
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Rami Kütüphanesi ferda açılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak kütüphane, Türkiye'nin en iri Avrupa'nın ise mahdut kütüphanelerinden bir tanesi olacak.

Rami Kütüphanesi Genel Koordinatörü Osman Zorlu, açılış evveliyat meydana getirdiği açıklamada kestirmece 250 sene evvela askeri kışla mantığıyla düz yazı edilen binanın 1980'lere derece askeri kışla şekilde kullanıldığını dile getirdi.

Yapının yenileme döneminin 2000'lerden sonraları planlandığını kaydeden Zorlu, restorasyonun 2014'te de başladığını söyledi.


Fotoğraf: Arife Karakum/AA

"İstanbul'un en büyük, Avrupa'nın mahdut kütüphanelerinden bir tanesi olacak"

Osman Zorlu, akıbet 17 aydır yoğun müşterek emek vermek yapıldığını ve kütüphanenin kapılarını açmaya amade duruma getirildiğini vurgulayarak, "Nihayetinde ferda bu koskoca yapıtı kütüphaneye çeviriyoruz. İstanbul'un en büyük, Avrupa'nın mahdut kütüphanelerinden bir tanesi olacak." dedi.

• 51 bin metrekarelik peyzaj alanı
• 4 bin 200 şahsiyet yerleşme kapasitesi

???? Rami Kütüphanesi ferda açılacak https://t.co/clgXfTX5Ms pic.twitter.com/mezQ8zytyL

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) January 12, 2023

Dünyada en iri bölgeye ehil üçüncü katalog bulunduğunun altını çizen Zorlu, "Bunun dışında, 4 bin 200 şahsiyet yerleşme ve emek vermek kapasitesiyle gene dünyada önceki üçte arazi düzlük müşterek kütüphane. Ayrıca kütüphanemiz Türkiye'de peyzaj sektörü şekilde 51 bin metrekarelik müşterek alanda, gizli peyzaj sektörü şekilde Türkiye'nin ve dünyanın en iri kütüphanesi." niteleyerek konuştu.

Zorlu, kütüphanenin ayrımsız sürede kavim bahçesi tarzı ile düz yazı edildiğine dikkati çekti.

İnternet erişimi, kafeleri ve konuşma etkinliklerinin yapılacağı galerileriyle kütüphanenin 7 devir 24 sayaç kullanabileceğini aktaran Zorlu, şu detayları verdi:

"Rami Kütüphanesi müşterek hayat döngüsü biçiminde düz yazı edildi. Ne eyitmek bu? 0-3 gözyaşı nesil enik grubundan başlıyoruz, evlatları burada ağırlamaya. Ortaokul, ortaöğretim ve üniversitelerin duygu kütüphaneleri, yuvarlak asar şifahanesi ve Mustafa Kemal Atatürk İhtisas Kütüphanesi de gene içinde olacak. Vakıf kültürümüzün gereği olarak, misafirlerimize günde 2 kat çorba ağırlama edeceğiz. Yine çay ve kek ikramlarımız devir içinde sonsuz olacak. Bunun haricinde üniversiteye hazırlanmakta bulunan öğrencilerimize kütüphanemiz parasız sınav kitapları gerçekleştirme edecek ki darülfünun düşlerini gerçekleştirmeleri noktasında bizim de küçük müşterek katkımız olsun."

Kütüphanenin işporta salonlarında, millî ve arsıulusal sergilere, konferanslara ve etkinliklere ev sahipliği yapacağını tamlayan Zorlu, restorasyonu aslına akla yatkın düz yazı edilen ve bulunmuş olduğu mahalleye iri müşterek katkıda mevcut kütüphanenin Türkiye'nin önceki sürdürebilirlik sertifikasına ehil kütüphanesi bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çeşidinden ferda Millet Kütüphanesi şekilde açılışı yapılacak bulunan Rami Kışlası, 51 bin metrekarelik peyzaj sektörü ve 4 bin 200 şahsiyet yerleşme kapasitesine ehil https://t.co/clgXfTX5Ms pic.twitter.com/mAnK1RUhJB

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) January 12, 2023

Rami kütüphanesinin nadide müşterek kitap şekilde İstanbul'a ve Türkiye'ye etraflıca seneler fariza edeceğinin altını çizen Zorlu, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Bu yapıtı arkalamak namına Rami kütüphanesi yönetimi şekilde UNESCO Kültür Mirası Listesine katılması düşüncesince muktezi emek harcamaları başlattık. Kütüphanemizi hem milletimize hem de insanlığa delibozuk buyurmak namına UNESCO Kültür Mirası Listesi'ne de alınacağını buradan şimdilik tabir buyurmak istiyorum."

Rami Kütüphanesi hakkında

Toplam 220 dönümlük düzlük içinde, 36 bin metrekarelik gizli alanın beraberinde ağaçlarla çevrilmiş sentetik müşterek göleti de barındıran kütüphane, 51 bin metrekarelik peyzaj bölgesine sahip.

Dört bin 200 şahsiyet yerleşme sektörü mevcut komplekste, 0-3 ve 3-6 gözyaşı gruplarına fariza sağlayan Bebek ve Çocuk Kütüphanesi ile rüştiye ve ortaöğretim öğrencileri düşüncesince düşünülmüş Gençlik Kütüphanesi arazi alıyor.

Ayrıca faziletkâr lisans ve doktora öğrencilerinin, akademisyenler ve araştırmacılar özellikle peyda buyurmak az daha tamamı olgunlaşmış kullananların eşme gereksinimlerine karşılık sağlayan Yetişkin Kütüphanesi, Genel Eserler, Felsefe-Psikoloji, İlahiyat, Sosyal Bilimler, Dil Bilimleri, Bilim ve Teknoloji, Güzel Sanatlar-Eğlence ve Spor, Edebiyat, Tarih ve Coğrafya kütüphanelerinden oluşan 10 sayı duygu kütüphanesinin beraberinde Mustafa Kemal Atatürk İhtisas Kütüphanesi ve Yazma Eserler Kütüphanesi de kitapseverlerin hizmetine sunulacak.

Şifahane'de kitap yenileme emek harcamaları gerçekleştirilecek

Yazma Eserler Kütüphanesi bünyesindeki Şifahane'de gerçekleştirilecek kitap yenileme emek harcamaları ve belgelik bölümleriyle kadim bilginin korunması ve doğacak nesillere aktarılması amaçlanıyor.

Etkinlik salonları, ferdî ve takım kıraat salonları, işlik mekanları ile söyleşi, seminer ve işporta az daha ayrımlı yararlanma imkanlarına ehil iri müşterek karambol şekilde tasarlanan katalog haftanın herhangi müşterek haset belirgin olacak. İhtisas kütüphaneleri ve kıraat salonları 24 sayaç fariza verecek.

Global Sustainable Tourism Council'a (GSTC) akredite müşterek izlence bulunan Biosphere çeşidinden 30 Aralık 2022'de meydana getirilen denetleme kararı Rami Kütüphanesi Sürdürülebilirlik Sertifikası aldı. Sürdürülebilir Müze Programı’na karışma bulunan dünyada 56 bünye bulunurken, Rami Kütüphanesi, Türkiye'de bu sertifikaya ehil önceki gurur oldu.

Rami Kütüphanesi ile alakalı detaylı bilgilere "www.ramikutuphanesi.gov.tr" adresinden erişilebiliecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ