USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık Bakanı Koca: Anne adaylarımız duraksama etmeden aşılarını olmalı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gebelerin dünkü insan koronavirüse yakalanmalarında artım yaşandığını vurgulayarak, "Bu, salgının seyrinde dünkü ortak durum. Anne adaylarımız duraksama etmeden aşılarını olmalılar." ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca: Anne adaylarımız duraksama etmeden aşılarını olmalı
22-09-2021 23:56
22-09-2021 23:56
Ankara

Video konuşma yöntemiyle planlı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının peşi esna kayıtlı izah eden Koca, görüşmede salgının seyrinin, spesifik kimi grupların müstevli karşısındaki dünkü durumunun, okullardaki seyrin ve telkih programının değerlendirildiğini belirtti.

Bakan Koca, "Son 3 haftayı içerisine düzlük çağda kalan çabukluk ile baş başa fenomen sayılarında yaşanmış bulunan artış, kontrolü çelim sınırlara yaklaşıyor. Salgının başladığı günden bu yana bildiğimiz kıl payı rahatsızlığı tuzak ortak ad kısaca 3 insana bulaştırıyor. Bu gidişat salgının arama dibine alınmasını güçleştirmeye bitmeme ediyor. Kayıplarımız benzeşim halde efdal seyrediyor." bilgisini paylaştı.

Aşının varlığının salgına için en iri çelim bulunduğunun altını çizen Koca, "Buna karşın fenomen sayısı ve kayıplarımız artarken, tedbirlere uyumda ise buna koşut ortak çoğalma olmuyor. Daha can sıkıcı bulunan ise tedbirlere uymakta lapacılık gösterdiğimiz ortadadır. Salgın telkih ile engellenebilir. Ancak aşıların tesirini çelimli halde gösterdiği sınırlanmış ortak devir dilimi var. Bu devir diliminde topluluğun iri bölümünü aşılayamazsak, aşılanmasının üstünden uzun uzun müddet güzeşte yurttaşlarımız gene tehdide açıkça bir duruma gelebilir." uyarısında bulundu.

"Hatırlatma dozu tarihi mevrut yurttaşlarımızın çabucak aşılanmaları gerekli"

Aşılanmayanlar ortada virüs dolaşımda kaldıkça steril ortak steril akim döngü ile karşılaşılmasının mübrem bulunduğunu vurgulayan Koca, "Kısır döngüyü kıracak olanın çabucak döllenmek ve anımsatma dozları bulunduğunu belirleme yazar uygulamaya aldık. Hatırlatma dozu tarihi mevrut bulunan yurttaşlarımızın çabucak aşılanmaları bu anlamda akıbet etap gereklidir." ifadelerine toprak verdi.

"Anne adaylarımız duraksama etmeden aşılarını olmalılar"

Koca, Bilim Kurulu'nun, muafiyet sistemi eneze vatandaşları hususi yerine ele aldığını ve telkih olma durumlarını değerlendirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu vaziyette bulunan yurttaşlarımızın aşılarını bütünlemek kıl payı hususi ortak emek vermek yürütüyoruz. Benzer vaziyette gebelerimizin de hastalığa yakalanmalarında çoğalma yaşanmıştır. Bu salgının seyrinde dünkü ortak durum. Gebelerimizin telkih olmalarında ortak duraksama olmaması gerektiği ortak defa elan bilgi kurulumuzca ortaya konmuştur. Anne adaylarımız duraksama etmeden aşılarını olmalılar."

Yüz yüze eğitim

Okulların, salgının seyri açısından benzeyen takibini icra ettikleri hususi ortak düzlük bulunduğunu dile getiren Koca, şu halde bitmeme etti:

"6 Eylül'den buyana okullarımızda çıkan herhangi ortak olayı cankulağı izliyoruz. Yaş gruplarının canlı olaylar içerisindeki dağılımında ortak ayrım olup olmadığını izleme ediyoruz. Bugüne genişliğinde alarm verici ortak gidişat olmadığını ve beniz yüze eğitimin müspet halde bitmeme ettiğini görüyoruz. Endişeye mevzi verecek ortak gidişat olmadığını bilmenizi isterim.

Bilim Kurulumuz, münteşir aşılamadan evvel en akıbet kapananın kâffesi derecelerde okullar olmasını en er açılanın ise gene okullar olmasını ısrarla belirtmişti, aşının artması ile baş başa bundan sonra okulların en akıbet kapanan değil, katiyen kapanmayan firmalar olması dair ısrarlıdır. Eğitimin süreleri, günlere dağılımı, sınıfların düet ve ya üçgen öğretime geçmesi, ibret sürelerinin azaltılması icabında hafta sonları da terbiye yapılması müdahale kâffesi alternatiflerin uygulanması dair kararlıdır. Bölgesel yerine gerekmesi biçiminde il hijyen sonucu ile kâffesi tedbirlerin yaşama geçirilerek, kâffesi derecelerde okulların açıkça kalmasında ısrarcıdır."

"Sıra ikinci düze döllenme oranlarımızı yayınlayan haritamızın maviye dönmesinde"

Sağlık Bakanı Koca, telkih programının plana makul bitmeme ettiğini vurgulayarak, "Hızla erek nüfusumuz minimum dü düze aşılı bir duruma geldiğinde, salgının steril döngüsü sona evliya olacak. Bildiğiniz kabilinden 2 düze döllenme rakamlarını yayınlayan haritamız bundan sonra yayında. Bu, bizlere dünkü ortak erek gösteriyor. İlk düze döllenme rakamlarını yayınlayan haritamız baş döndürücü iri seviyede maviye döndü. Şimdi esna ikinci düze döllenme oranlarımızı yayınlayan haritamızın maviye dönmesinde. Bunu baştan sona baş başa başarabiliriz." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ